Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
warmonger2020

Lista lui Dugin- obiectivele Rusiei in viitor

Rate this topic

Recommended Posts

In cartea "Bazele Geopoliticii" publicata in 1997,  inca de pe vremea cand Rusia era inca condusa de Boris Yeltzin,  Aleksandr Dugin  enumera o lista de obiective pentru Rusia in viitor:  

Declansarea Revolutiei Anti-Americane si cladirea Imperiului Euroasiatic prin respingerea atlanticismului si hegemoniei americane. 

 

1. Germania sa devina stapanitoarea tarilor catolice si protestante din Europa Centrala (adica sa domine Cehia, Ungaria, Austria, Slovacia, Croatia, Slovenia, Elvetia si Polonia) si sa preia Kalingradul. Astfel se pun bazele Axei Berlin-Moscova . 

Obiectiv  indeplinit: Germania  este principalul motor economic al Uniunii Europene, este principala putere influenta in centrul si rasaritul Europei , iar cancelarul Angela Merkel cumpara gaz rusesc si intretine relatii diplomatice armonioase cu Vladimir  Putin . 

2. Franta trebuie sa se alieze cu Germania si sa formeze un bloc anti-atlanticist.     

Obiectiv indeplinit: Franta lui Macron si Germania lui Merkel s-au coalizat impotriva  Americii lui Trump, iar Macron declara ca NATO e prea slabit ca sa mai conteze, ba ca e intr-o moarte clinica. Merkel este data ca noul lider al lumii libere.   America isi pierde influenta in Europa de cand cu Trump. 

 3. Regatul Unit al Marii Britanii trebuie scos din UE si izolat, caci este considerat o baza plutitoare extrateritoriala americana.  

Obiectiv indeplinit : Anglia a iesit din UE  in februarie 2020 dupa  referendumul Brexit din 2016, iar de la 1 ianuarie 2021, europenii au nevoie de viza ca sa calatoreasca in Anglia. In schimb, Boris Johnson, premierul Angliei,  ramane  apropiat Americii trumpiste.  

 

4. Finlanda trebuie absorbita de Rusia, Estonia trebuie cedata Germaniei.

Obiectiv nerealizabil:  e  improbabil  sa se intample asa ceva  in perioada asta sau in viitorul apropiat.  Mai degraba undeva pe la mijlocul/finalul acestui secol.  

 

5. Polonia, Lituania si Letonia trebuie sa primeasca un status special in Eurasia 

Obiectiv partial indeplinit: Polonia condusa de conservatori a inceput sa se apropie de Rusia prin politici anti-UE precum interzicerea avortului, dar ramane inca fidela NATO.   

 

6. Romania, Macedonia, Serbia, Bosnia si Grecia trebuie unite intr-un bloc colectiv ortodox , sa se uneasca cu Rusia si sa respinga invidualismul rational vestic 

Obiectiv nerealizabil : cu toate ca sunt ortodoxe si sunt tari  sarace conduse de clase politice corupte si impartasesc multe elemente culturale , e improbabil sa se intample in viitorul apropiat. Poate la mijlocul acestui secol daca autonomia tarilor respective se va eroda si populatiile vor avea o dorinta comuna de unire.  

 

7. Ucraina trebuie anexata de Rusia, iar independenta ei nu trebuie tolerata

Obiectiv partial indeplinit:  Crimeea a fost anexata de Rusia, razboiul din Donbass nu prea pare sa inceteze, iar Ucraina are sanse mici sa adere in viitor la  NATO si UE 

 

8.Armenia trebuie sa devina o baza strategica si sa se creeze o axa Moscova-Yerevan-Teheran.  Azerbaijan trebuie impartit si cedat Iranului.   Georgia trebuie dezmembrata, Abkazia si Ossetia de Sud sa fie incorporate de Rusia.   Kazakhstan, Turkmenistan,  Uzbekistan, Kyrgyzstan si Tajikistan trebuie sa devina incorporate in noul imperiu euroasiatic.   

Obiectiv partial indeplinit:  Rusia sprijina Armenia in razboiul  Nagarno-Karabakh cu Azeirabijan, sustinuta de Turcia.   Georgiei i-au fost luate cele doua teritorii in razboiul din 2008.  In 2015, Putin a fondat Uniunea Euroasiatica la care au aderat statele din Asia Centrala.   

 

9. Siria si Iran trebuie sa ramana aliatii cheie ai Rusiei in Orientul Mijlociu   

Obiectiv realizat : Rusia sprijina regimul Assad din 2013 in razboiul civil cu rebelii sustinuti de americani. Si Assad pare sa castige razboiul, pe de alta parte, are de furca cu kurzii sustinuti de americani.  Iranul continua sa fie cel mai mare aliat din orientul mijlociu al Rusiei.  

 

10. Rusia trebuie cumva sa distruga Turcia, prin a-i provoca socuri declansate de minoritati precum kurzi si armenieni.   

Obiectiv nerealizabil : De fatada, Erdogan si Putin sunt cei mai buni aliati,  dar in practica sunt cei mai crunti adversari.  Erdogan detesta  Armenia si Siria, aliatele Rusiei, si duce razboaie impotriva lor.  Un terorist turc l-a asasinat pe un ambasador rus, iar tot turcii au doborat un avion rusesc.  Apoi, Erdogan urmareste demult un razboi cu Grecia, o tara ortodoxa ca si Rusia.  

 

 11. Pentru Rusia, China e  cel mai mare inamic si trebuie sa anexeze Tibet, Xinjiang, Mongolia si Manciuria si sa le transforme intr-o centura de securitate.  Drept compensatie, rusii ii vor lasa pe chinezi sa anexeze Vietnam, Indonezia,  Coreea,  Laos, Filipine si Australia. Rusia trebuie sa ofere insulele Kuril Japoniei pentru a-i castiga simpatia si sa devina la randul ei anti-americana.  

Obiectiv IMPROBABIL - Rusia lui Putin  si China  lui Xi sunt in prezent cei mai mari aliati anti-americani.   Pare un obiectiv gandit mai pe la mijlocul/finalul secolului 

 12. Rusia trebuie sa-si foloseasca serviciile speciale amplasate in America pentru a provoca instabilitate si separatism intre conservatorii republicani si democratii progresisti.  Trebuie sa alimenteze conflictele rasiale dintre afro-americani si albii americani, respectiv mexicani.   Trebuie sa introduca o dezordine geopolitica in activitatea americana, sa incurajeze toate tipurile de separatism etnic, social, rasial, sexual, inclusiv intre americanii traditionalisti si hetero vs americanii homosexuali ,  intre barbati traditionalisti si femeile feministe,  intre  grupuri sectariene , crestini protestanti vs catolici vs islamici vs evrei.      Politica interna americana trebuie destabilizata printr-un candidat manciurian care sa promoveze izolationismul american spre a distruge hegemonia americana si globalizarea.  

Obiectiv REALIZAT:  A se vedea tot ce s-a intamplat in ultimii 5 ani: de la miscarile de corectitudinea politica ale lui Barack Obama     pana la  Donald Trump, candidatul  republican sustinut de rusi in 2016, care a indeplinit ca presedinte agenda lui Putin in Europa si Asia : razboi comercial cu China, racirea relatiilor dintre SUA si UE, slabirea NATO.  America se afla in pragul unui colaps economic si razboi civil  dupa pandemia COVID.   

 

Edited by warmonger2020

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×