Sari la conținut
Forum Roportal
warmonger2020

Cum va arata lumea in viitor?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cyberpunk 2077 este doar un joc video SF, dar cu o tematica controversata. Faptul ca scrie in titlu "2077" nu inseamna neaparat ca ce vedem in joc o sa se intample atunci. Poate sa fie in 2177, in 2277, in 2577, poate in 3577. In orice caz, prezinta o versiune distopica a viitorului, o lume total robotizata.  

Deci, cum arata societatea viitorului in viziunea producatorilor de la CD Projekt, un studio polonez recunoscut pentru seria Witcher?  

 

 

Am facut doua filmulete cu societatea din Night City - o metropola din California care are grad mare de infractionalitate, coruptie, saracie,  crima organizata, condusa de corporatii si bandele de infractori.  

 

Cum arata orasul ziua: 

 

 

 

Si cum arata noaptea:

 

 

 

1. In primul rand, observam hainele si coafurile cu tenta tot mai rebela, deci trendurile vestimentare incepute din anii 1970 continua inca un secol mai tarziu. Inca vedem oameni purtand blugi rupti,  maieruri si   tricouri zdrentuite, jachete de piele ornamentate,  latex,   iar  femeile tot mai sumar si indecent imbracate (sutien, pantaloni scurti).   Coafurile si frizurile sunt de tip Punk si vopsite . Unii isi vopsesc parul albastru, altii in par roz, altii in verde sau violet,  culori care ni se par azi cam taboo astazi. Desi am vazut si pensionare avand par roz vopsit,   am vazut adolescente  cu par verde/albastru vopsit, deci e de asteptat ca in viitorul trendul sa  ia amploare.    

Sunt si oameni imbracati elegant, dar acestia sunt corporatistii, purtand costume de piele si camasi fara guler, lejere de purtat intr-o zi insorita de vara.    Majoritatea oamenilor, mai ales saracii, au un comportament degradant, exact ca-n Idiocracy.  Multi se drogheaza caci drogurile usoare sunt demult legalizate.   

 

 

2. Masinile par retro, aduc un pic a anii 70-80', ca si cum ar fi masini vechi reciclate  si tunate.  Probabil   in lumea Cyberpunk anumite trenduri stinse demult sunt readuse la viata.  Toate functioneaza cu biocombustibil.  Bineinteles, pe vizorul masinii ai un ecran electronic transparent unde poti sa vezi viteza, temperatura si alte detalii.   Sunt si masini cu aspect futurist.   Sunt si masini zburatoare, dar sunt putine la numar.  In mare, doar politistii au masini zburatoare pentru interventii rapide, si mai ales  paramedicii care dispun de ambulante zburatoare, dar care dispun si de arme cu electrosocuri. 

 

 

3. Poluarea atmosferica e inca existenta, si  cu grad mare. Vad oameni mergand in maieu, deci temperaturile au crescut.  

 

4.  Zgarie-norii sunt imensi, colorati, cu tema vesela (culori dominante - roz, portocaliu, verde albastru) cu stil arhitectural ce a duce a deconstructivism si  techno-post-modernism   dar cam erodati, ceea ce inseamna ca  in joc lumea trece printr-o perioada de criza dupa ce a avut un mare salt tehnologic.  Sunt plini de holo-reclame si neoane  care se vad frumos noaptea.    E imbucurator sa vezi poduri, pasaje, parcari   si sosele suspendate, semafoare smart cu zebre  de pietoni electronice, deci infrastructural, orasul e bine dotat.  Sunt si monorailuri (metrouri aeriene sau monosine). N-am apucat sa vad, dar cred ca sunt si trenuri Maglev.  Si mai sunt  multe automate cu tot felul de bauturi carbogazoase si alcool la pet, nu mai spun de dulciuri.  Societatea din Cyberpunk pare sa nu tina la sanatatea cetatenilor.    Plata se face electronic, doar apesi si iese produsul.  Si la restaurante, si la baruri, si la magazinele de haine,  cand vrei sa cumperi ceva,  doar ridici mana si transmiti banii electronici in conturile magazinelor. Pentru ca toti cetatenii au cip-uri implantate in brat si plata se face doar electronic/online. Banii cash inca exista, dar sunt folositi doar de infractori.  Vrei sa donezi un ban la un cersetor, ridici mana si ii trimiti bani in contul lui.  

 

 

 

 

 

 

5. Din cauza saraciei, atmosfera e dezolanta in unele locuri,  vezi chioscuri, corturi, rulote,  multi cersetori, aurolaci, dar si veterani din razboaiele corporatiste.  

 

 

6.  Masinile si motocicletele sunt cu pilot automat, ba chiar prin comanda virtuala, poti sa le faci sa iasa singure din garaj si sa vina singure pe sosea pana la tine in caz ca mergi pe jos.  

 

 

7. Si acum partea cea mai interesanta:  mai toti oamenii au implanturi bionice, organe bionice,  ochi bionici cu care poti sa scanezi si sa vezi prin pereti, chiar sa hackuiesti,   prostetice (brate si picioare bionice), ca si cum s-a nascut o intreaga generatie de oameni cu dizabilitati sau au suferit amputari, de au toti membre bionice. 

Majoritatea oamenilor poarta implanturi in creier prin care pot comunica telepatic prin video-telefonul din creier.  Asculti si il vezi si pe cel cu care vorbesti. 

Am vazut si oameni care nu au gura si nici nas, dar au transmitatoare cu fire prin care vorbesc, si probabil se hranesc prin tuburi.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Scenariul are la baza viziunile unor specialisti futurologi care au estimat cum ar putea arata viitorul.

  "Lore-ul"  povestii din joc cuprinde o istorie a Americii  plina de atentate teroriste desfasurate in marile orase ca New York si Los Angeles cu bombe nucleare portabile detonate in multime,    crize economice si prabusiri bursiere, chiar si o pandemie   care a omorat 14 milioane de oameni, rezolvata de un vaccin japonez,  toate astea urmata de o perioada de dictatura  de reconstructie economica si salt tehnologic sub administratia prezidentiala condusa de prima femeie presedinte de origine asiatica.

In lumea  Cyberpunk, dolarul s-a prabusit , e dominata in schimb de euro-dolar si de Yenul japonez. 

America s-a divizat in mai multe republici federale (Statele Unite de pe coasta de est, Texas, Midwest , Pacifica si California de Sud si de Nord), in timp ce in Europa, Uniunea Europeana si Uniunea Sovietica colaboreaza printr-o alianta militara si economica, trimitand astronauti pe coloniile de pe Luna si Marte sau hotelurile spatiale orbitale.  In Asia domina  China si Japonia. 

Planeta e condusa de Mega-Corporatii  ca Arasaka (o corporatie japoneza  de securitate cibernetica, producatoare de computere, electronice,   arme, masini  si banci), Militech (corporatie americana producatoare de vehicule, arme),  SovOil (corporatie  sovietica  petroliera si de minerit), Biotehnica (corporatie italiana producatoare de biocombustibil rezultat din grau sintetic si alcool prin inginerie genetica),  Kang Tao (corporatie  chinezeasca  producatoare de arme) , CINO (corporatie frantuzeasca producatoare de echipamente acvatice),   Orbital Air (corporatie franco-nigeriana  de transportarea pasagerilor pe orbita planetei).     

Guvernantii  si politicienii sunt marionetele corporatiilor. 

Lumea din Cyberpunk a fost devastata de patru mari razboaie corporatiste, corporatiile ajungand sa se razboiasca intre ele fie prin razboaie urbane de gherila, fie prin razboaie cibernetice si razboaie comerciale.

 

 

 

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×