Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
warmonger2020

Anul 2020 vs Anul 1020 vs Anul 3020

Rate this topic

Recommended Posts

Suntem in 2020 si vedem ce avem:   o pandemie care a omorat 1 milion si jumatate de oameni , terorism, schimbari climatice,  dar si un nivel de trai mai bun, democratie pe mai bine de jumatate pe planeta,  medicina moderna, internet, smartphone-uri, automobile, drone, supermarkete, fast-fooduri, fabrici, zgarie-nori, retele de socializare,   platforme de filme/seriale online etc.

 

Ganditi-va cum era lumea acum 1000 ani, prin anul 1020.  

Nu prea avem informatii despre anul respectiv.  Lumea civilizata la vremea aia insemna  vreo cateva regate germanice prin vestul Europei - regatul francez capetian, sfantul imperiu roman,  Anglia ocupata de Danemarca, Polonia, Ungaria (Romania nu exista, era ocupata de pecenegi), Imperiul Bizantin , Califatul Fatimid.   

Erau aceleasi religii dominante: crestinismul si islamul.  

Ca era un rege Knut cel Mare care a scris niste legi,   ca imparatul german Henry II se batea cu italienii, ca  bizantinii au ocupat  o fortareata  din Italia , ca in Armenia a murit un rege Gagik I  si l-a urmat  Hovhannes-Smbat III.  China era sub dinastia Song, India era impartita intr-o gramada de regate. Castele din piatra nu prea erau la vremea aia.  Nu erau cele mai grozave timpuri medievale.    

Nu prea s-au gasit relicve arheologice de pe vremea aia, dar cu siguranta oamenii aveau o cultura bogata care acum a devenit uitata.  

Cine stie cate chestii s-au pierdut.  

 

Ma face sa ma intreb ce naiba vor stii oamenii din anul 3020 despre cum traiam noi in 2020.  

 

 

 

 

 

Daca mergem mai inapoi, cu 2000 ani in urma, in anul 20 d.Hr.  

 

Atunci, toata Europa mediteraneana si vestica, nordul Africii si Orientul Apropiat era sub stapanirea Imperiului Roman , Orientul Mijlociu era stapanit  de Partia, deci erau cu totul alte religii dominante- religiile politeiste greco-romane , zoroastrismul. Isus era un tanar dulgher, nici nu se botezase atunci. China era sub dinastia Xin,  India sub dinastia Satavahana.  Nordul Europei era populat de barbari germanici.  

Nu se stie mare lucru.  

Decat ca Tiberius era imparatul Romei  si investiga uciderea lui Germanicus 

 

 

 

 

Hai sa mai dam timpul inapoi, cu 3000 ani si ajungem in anul 980  i.Hr. 

Europa era salbatica si primitiva. 

Singurele civilizatii cunoscute atunci erau  Egiptul, care nu era in cea mai grozava perioada a sa,  Regatul Israelului condus de regele David, Fenicieniui care au inventat alfabetul, Asiria, Babilonia,  Phyrigia,   Indo-arienii,  si China sub dinastia Zhou. 

 

 

 

Mergem cu 4000 ani in urma si ajungem in  1980 i.Hr.   

Era doar Egiptul condus de faraonul Amenemhat I, orasul-stat Ur , orasele Mohenjo-Daro si Harrappa (faimoase pentru baile publice si sistemele de canalizare) , si civilizatia Minoica de pe insula Creta care erau cele mai avansate civilizatii la vremea aia.    Iar scrierea era cuneiforma sau herioglifele. 

 

 

 

Mergem cu 5000 ani in urma si ajungem in 2980 i.Hr. 

Piramidele nici nu erau construite, Stonehenge incepea sa fie construit prin Anglia.  

Erau doar Egiptul, Sumer , Civilizatia Minoica, Civilizatia Cicladica,   orasul Ierihon , Troia care era fondata      si orasele din Valea Indusului.

Otzi murea tocmai atunci si era mumificat in Muntii Alpi.  

 

 

Mergem  cu 6000 ani in urma, prin 3980 i.Hr.....si cred ca ajungem in epoca cand abia se inventa roata olarului , plugul era inventat si calul era domesticit, iar in Romania era cultura Cucuteni. 

 

Daca ma intorc cu 7000 de ani in urma, prin 4980 i.Hr. , nu prea mai gasesc informatii si nici relicve.

 

 

 

Pe bune, cate vor stii oamenii din anul 3020 d.Hr.  sau din anul 4020 d.Hr.  despre cum traiau oamenii moderni la 2020 d.Hr.?  

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×