Sari la conținut
Forum Roportal
warmonger2020

Comedia romaneasca pe You Tube

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Aia care era.........acum nu prea mai este.  Nu vorbesc evident despre serialele romanesti tragico-comice de la tembeliziuni precum traznitii, divertis, vacanta mare, mondenii, in puii mei, iumor, la bloc si alte cacaturi care au ramas inca in comunism.   Vorbim strict despre comedia facuta de niste oameni simpli, care nu sunt asociati cu tembeliziuni, care fac clipuri din pasiune si care  ofera umor de calitate....sau ofereau pana la un moment dat.      

La un moment dat vine declinul  .   Sunt unele canale de You Tube de comedie care trebuiau sa se retraga in plina glorie sau sa se reinventeze.In schimb, o tin cu aceleasi chestii si ajung sa devina repetitive si plictisitoare. Incepi sa realizezi ca  detinatorii canalelor creeaza continut mai mult ca sa faca BANI  , nu pentru a face ARTA si COMEDIE.  E cert ca mai toate serialele si francizele de comedie, dupa momente de glorie, ajung sa-si piarda farmecul    si exista doar cu scop de   "merchandising".    Unii creatori de continut  nu stiu cand sa se opreasca!  

 

De exemplu, LUZARII - Ungurul Bulan.  Tipul  care a creat serialul facea  glume misto prin 2005-2007  cand era la radio. Era mai amuzant decat Kiss FM sau decat  Buzdugan si Morar care erau si sunt inca prin anii 1990.  Despre calculatoare, despre RDS, despre multe chestii mai in pas cu secolul 21 si tarania la romani inca predominanta.   Apoi din 2011 s-a apucat de facut desene animate cu Luzarii . Nu erau cine stie ce, poate un pic mai bune decat mizeriile alea de la Animat Planet care cica erau parodii cu politicieni.  Avea glume bune, drept dovada,  clipurile cu  Mioara,   Extreme Survival,  Campionul, Sorcova, Fregata, Ignat,  Nelutu.......au  intre 3 si 6 milioane de vizualizari.  Dupa un timp a inceput sa cam scada vizualizarile, iar azi  sunt episoade care abordeaza teme precum  Covid, Haloween, Black Friday, Fortnite,  Scoala Online, Borat,  Colegu' cu camionul....abia daca mai scoate 500 000 de vizualizari. Si pentru ca o da iar in glume de anii 2000' si ramane blocat pe acolo.    De obicei,  clipurile nu depasesc  200 000 - 300 000 de vizualizari.  Inteleg ca e foarte greu si presupune mult efort sa faci niste animatii, dar as vrea mai mult efort pe glume si dialoguri, poate si  poveste.  Se limiteaza aiurea la vreo 4 personaje principale in stilul South Park, uitand ca nu mai suntem in anii 90'.    Momentul de glorie s-a dus demult, serialul trebuia incheiat sau reinventat de prin 2011.  

 

 

Alt exemplu:   DOI DEGEABA! 

Asta este exact ce ii trebuia generatiei studentesti de dupa revolutie. Serial de comedie exact dupa model american si ce vezi pe Netflix.    Era foarte bun  prin 2015-2018  cand tipii aia faceau sketch-uri scurte, fara povesti lungi, dar cu glume picante si  cu tenta sexuala.    Si vedem ca cele mai vizualizate clipuri sunt fix din perioada 2015-2017.  Aia cu pisa-te pe ea de relatie are 18 milioane de vizualizari,  calutu'- 7 milioane de vizualizari,  cand te legi de pat -5 milioane de vizualizari,  vine politia - 4 milioane de vizualizari. Acum abia daca mai face 500 000 de vizualizari si rareori mai atinge 1 milion cand o da in telenovele proaste.   De un an incoace parca nu mai e bun, poate din cauza covidului, poate din cauza ca au ramas in pana de idei, poate ca au devenit prea plictisitoare , poate ca au devenit prea previzibile si glumele cu subinteles nu mai impresioneaza.  Poate ca trebuiau sa se reinventeze, poate ca ar trebui sa renunte. Cert e ca si-au cam pierdut si ei relevanta pentru public de  2 ani incoace.  Doi Degeaba, ala autentic, nu abominatia cu zi de telenovela si hipstereala care a devenit acum,  avea sketch-uri cu momente din astea care te socau , te luau prin surprindere,  te faceau sa razi cu lacrimi!  

 

 

 

La povesti cu Jimmy - nu mi-a placut niciodata,  dar vad ca a avut si asta un moment de glorie acum 2 ani, prin 2018, cand avea cateva milioane de vizualizari per clip.    Inca se tine bine la 1 milion de vizualizari per episod. 

Concluzia:  

Creatorii de continut ar trebui sa stie cand sa se retraga sau sa se reinventeze.    Ori canalele de comedie de pe You Tube, odata ce isi pierd relevanta si publicul, ar trebui lasate sa moara.  Ori vad ca creatorii de continut insista si transforma arta intr-o lupta pentru supravietuire sau imbogatire. Din momentul ala nu mai putem vorbi despre arta. 

 

 

 

  

Editat de warmonger2020

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×