Sari la conținut
Forum Roportal
Ciocârlan

Una vorbim și alta fumăm

Postări Recomandate

Și dacă mai există altul, fie ca acesta să dispară. Nu schimbă cu nimic faptul că ne place să fumăm - mult/puțin, ieftin/scump, tradițional/vape/e-cig? 

Vouă ce vă place?

 

L.E.: Lucky Strike Blue nu mai e valabil.:resent:

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu știu ce fel de tutun e ăsta. Nu, chiar nu știu. Nu știu ce fumez. Știu că alții tușesc de la el. Și eu. Nu pen' că ar fi sanol sau așa, dar eu sunt nesătulă. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu imi place sa miros a tigara când ies undeva. Mai fumez si prostii când mă mai duc pe la țară, ca să mă pot lua cu treaba... mai puțin împins de la spate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cica Ulei de Canabis, adica de Canepa ... in Secuime se cultiva planta asta pe suprafete imense de cand imi amintesc de mine de prin 1956, pe vremea asta cand a avut loc Revolutia contra rusilor, iar matusa si unchiul au plecat din Budapesta in America.   Dar scopul plantarii a fost pentru fibre ca si in-ul care se cultiva doar in comuna urmatoare, nu stiu de ce, dar auzeam adultii vorbind, ei care ne credeau ca noi NU intelegem NIMIC.     Atunci trebuia sa procuram ce aveam nevoie ca nu era grija partidului si al guvernului comunist ci al gospodarilor:lol2:

Din seminte presam ulei si-l foloseam pe timp de POST religios ca cel de floarea soarelui costa 11 Lei pe litru si era scump ca nu aveam venituri, doar ce vindeam din ceea ce produceam.  La clatite era foarte bun sau la gogosi, ca foloseam la gatit untura de porc, insa si aceste bunatati erau pe meniu cateodata ca si Kürtőskalács care se facea in mult ulei fierbinte cu totul altfel decat azi se prezinta cu aparatura scumpa!!! 

Insa cea mai de seama reteta era de Vinerea Mare cand se gatea ceva foarte saracacios, Taitei cu Maci.   Pasta era doar din faina, sare si apa, iar dupa fiert ca sa nu se lipeasca erau stropiti cu Ulei de Canepa, un pic de miere si mac macinat care este foarte amar fara ceva indulcitor.    Deloc nu era bun, barbatii injurau biserica si pe Jezus iar femeile se prefaceau ca n-aud nimic ca ele se roaga tot acest timp de amintiri triste.  Noi copiii nu voiam sa-l gustam deloc, dar era acolo pe plita intr-o cratita specialitatea zilei  :o: a doua zi mergea la gaini in curte, bunicul tot manca carnati sau slanina in atelierul lui ca el deloc NU credea in basme, asa ne-a educat si pe noi copiii sa nu ne lasam dusi de nas de preotime care la fel nu mananca taitei cu maci amari, doar pe lumea din jur prosteste la post.   

Cu toti aveam cativa litri din marfa asta si sute de kg de seminte pentru la anul de semanat, mancam si noi cate-un pic ca erau foarte buni la gust.  

Nimeni nu fuma acea marfa desi era foarte inalt planta si mult pe camp, pe femei durea capul cand praseau de 3 ori dupa ce a ajuns la maturitate planta, dar pe copiii nu-l lasau aproape, nu se stia ce are planta doar ca era important ca din asta se faceau asternuturi, prosoape, camasi de femei si barbati si tot de ce mai avea nevoie cineva ca inul era extrem de scump si mai greu de prelucrat in casa.   Totul s-a intamplat in curtea satenilor, de la semanat planta, pana la croit in ceea ce voia fiecare!!!  Da' ce munca mai era cu inmuatul in apa cu pietre si scanduri mari pe ele sa nu le ia apa, de scos de acolo si urcat pe loc uscat sa se usuce, de spart scoarta, etc., tors mai tarziu iarna si tesut ...

Acum scrie in engleza pe o cladire ceva si se vinde ca ceva nou inventat de "narco friendly users"  ... eu le-as pune la cultivat planta si pe urma la fumat, pe acesti clienti. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×