Sari la conținut
Forum Roportal
observant

Abuzarea copiilor in religii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

 

Din intelepciunea vasta a religiosilor: metodele de bataie a copiilor sunt examinate constiincios, cu multa acuratete. Se simte ca parintele crestin are multa experienta in bataia copiilor sai, a simtit nevoia sa scrie chiar o carte pentru alti parinti deplini.

Dr Dobson, mentionat ca o autoritate incontestabila in bataia copiilor, este vestitul James Dobson, crestin evanghelic american, autor al multor carti iubite de crestini.

119127455_3273668392728610_6543842654857653687_n.thumb.jpg.9b6c34bda3fcaf8acca0b8485591be2b.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar nici cu ortodocsii nu ne e rusine. Si ei au citate biblice unde se spune clar ca dzeu vrea ca parintii sa isi bata copiii, numai asa vor fi supusi lui yahve.

 

La acest link se arata discutiile de pe pagina Antiparenting pastorita de calugarul ortodox Savatie Bastovoi, cel care a scris ca bataia copiilor este absolut necesara in orice parentaj ortodox. Iar adeptii lui discuta doct despre metode de bataie a copiilor, si isi impartasesc experientele lor de zdrobire a vointei copiilor, si despre cum sa ii bati cu constiinta impacata cu justificari din sfintii parinti, vieti de sfinti, canoane si pilde pioase.

arhiblog.ro/biserica-ortodoxa-sustine-educatia-bataie/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iata cum calugarul ortodox Bastovoi, care nu are copii, recomanda miilor de parinti crestini sa isi bata copiii, ba chiar spune ca aceasta bataie ar fi "terapie".

"“Palma are exact scopul pe care îl are șocul electric pentru omul căzut în comă. Eu l-aș numi șoc fizic capabil să sustragă atenția și să întrerupă o criză irațională de furie. Un părinte sensibil știe să deosebească un plâns care exprimă o nevoie firească de o criză irațională și o oprește printr-o palmă ușoară – absolut toți copiii reacționează bine la acest gest deoarece face parte din limbajul corpului, singurul dezvoltat la această vârstă. Copilul nu poate fi nici traumat, nici înfricoșat prin această terapie firească pentru că nici măcar nu o ține minte. Un copil echilibrat emoționat va ajunge la vârsta vorbirii să comunice firesc, fără crize iraționale, deoarece sistemul său sphici nu a fost supus unor șocuri inutile și periculoase prin crize de durată la o vârstă când creierul este în formare. Este mai important să păstrăm creierul copilului decât fundul lui”.

 

"“Palma la fund, așa cum o explică științific Masaru Ibuka și cum o practică tradiția noastră populară, nu se dă după vârsta de doi ani, deoarece de la acea vârstă poți explica în cuvinte copilului, ori interesele copilului și educarea aptitudinilor esre ulterioară acestei vârste.”

 

"“Pedepsele corporale sînt inevitabile în procesul de educație copilului dintr-un motiv foarte simplu: la prima vîrstă copilul nu poate percepe decît durerea și plăcerea. Copilului îi sînt străine noțiuni precum rău sau bine, cunoașterea lui limitîndu-se doar la deosebirea a ceea ce este periculos/dureros de ceea ce este folositor/plăcut. Din acest motiv copilul este lovit de părinte atunci cînd încearcă un lucru periculos, cum ar fi să umble la plita de gaz sau la priză pentru ca el să asocieze fapta de a umbla la gaz sau priză cu durerea. Este de prisos să mai spunem că a nu proceda astfel înseamnă a nu-ți iubi copilul.”

 

Intreg articolul merita citit, pentru ca este o pledoarie echilibrata si rationala pentru cresterea copilului prin compasiune, iar autoarea aduce si trei psihologi care expun parentajul corect, nu aberatiile lui Bastovoi, care nu are studii de psihologie, dar citeaza psihologi pentru a-i rastalmaci.

 

printesaurbana.ro/2017/04/palma-administrata-copilului-cateva-pareri-de-la-specialisti.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citate din biblie pe care se sprijina parintii abuzatori religiosi cand isi traumatizeaza copiii pe viata:



,,Fiule, nu dispreţui pedeapsa Domnului, şi nu-ţi pierde inima când eşti mustrat de El. Căci Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte, şi bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeşte.” Suferiţi pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepseşte tatăl? Dar dacă sunteţi scutiţi de pedeapsă, de care toţi au parte, sunteţi nişte feciori din curvie, iar nu fii. Şi apoi, dacă părinţii noştri trupeşti ne-au pedepsit, şi tot le-am dat cinstea cuvenită, nu trebuie oare cu atât mai mult să ne supunem Tatălui duhurilor, şi să trăim? Căci ei în adevăr ne pedepseau pentru puţine zile, cum credeau ei că e bine; dar Dumnezeu ne pedepseşte pentru binele nostru, ca să ne facă părtaşi sfinţeniei Lui. Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie; dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei, roada dătătoare de pace a neprihănirii. (Evrei 12:5-11)

 

Nu cruţa copilul de mustrare, căci dacă-l vei lovi cu nuiaua, nu va muri. Lovindu-l cu nuiaua, îi scoţi sufletul din locuinţa morţilor. (Proverbe 23:13-14)

Cine cruţă nuiaua, urăşte pe fiul său, dar cine-l iubeşte, îl pedepseşte îndată. (Proverbe 13:24)

Pedepseşte-ţi fiul, căci tot mai este nădejde, dar nu dori să-l omori. (Proverbe 19:18)

Pedepseşte-ţi fiul, şi el îţi va da odihnă, şi îţi va aduce desfătare sufletului. (Proverbe 29:17)

«Nuiaua şi certarea dau înţelepciunea, dar copilul lăsat de capul lui face ruşine mamei sale» (Proverbe 29:15)

Cartea Deuteronom vorbește despre pedeapsa pentru fiii care nu ascultă „nici chiar după ce au fost pedepsiţi”: „tatăl și mama să-i ia și să-i ducă la bătrânii cetăţii (…) și toţi oamenii din cetatea lui să-i ucidă cu pietre și să moară” (Deuteronom 21:18-21).

 

Dzeu vorbeste in Apocalipsa cap 3, versetul 19: "Eu pe câţi îi iubesc îi mustru şi îi pedepsesc"

 

Cum sa nu abuzeze religiosii de copiii lor lipsiti de aparare, daca dzeu insusi le cere sa isi bata copiii, cica pentru a-i scoate din "locuinta mortilor", adica iadul? Care parinte religios ar suporta sa fie gasit vinovat de dzeu ca l-a lasat liber pe copil si acesta a devenit necredincios? Asa ca il va bate cu perseverenta, cu metoda, cu atentie, ca nu cumva dzeu sa-l acuze ca a lasat copilul prea liber, iar parintele sa fie condamnat la iad!

Simtiti parsivenia lui dzeu? 

 

Editat de observant

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fa denunt la Protectia Copilului sau fa-te asistent social si du-te in familiile de acest gen si scoate-i pe copii din medii toxice. A pune pasaje din Biblie pe Roportal iz useless. Foloseste-ti energia in mod util si constructiv. Asa cum multe din victimele traficului de carne vie (cele care au scapat) au facut ceva si s-au implicat in diverse asociatii de sprijinire si combatere, asa si tu poti combate aplicat pedepsele din familiile toxice. Printr-o profesie efectiva. Si familiile toxice nu sunt doar cele religioase. Pretexte sa isi bata copii, se gasesc repede de agresori. Lasa sexul, Roportalul si razboiul cu Teddy. Combate-i pe agresori practic, nu cu citate din Biblie. Ca Biblia e doar un pretext, asa cum e si Coranul pentru altii... 

Editat de Maeve.
  • Like 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Un eveniment recent arata felul in care parintii isi fundamenteaza abuzarea propriilor copii pe abuzarea copiilor din biblie.

E o gandire antica, dar prezenta in modernitate, de genul "cum adica e gresit ce fac? Doar biblia spune ca e ok. Cum sa te ridici contra bibliei? Nu poti spune ca biblia greseste, caci atunci dzeu te va pedepsi!"

"Traian Ogâgău, primar al orașului Sângeorz-Băi și candidat pentru un nou mandat, susținut de PNL, nu numai că își umilește fiica, dar a și filmat în timp ce o pedepsește ținând-o dezbrăcată, în genunchi, cu mâinile deasupra capului. În replică, edilul dă vina pe PSD pentru apariția filmului în spațiul public.

Într-o înregistrare video realizată de Ogâgău și apărută în spațiul public, fetița sa repetă, printre suspine ”Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și tata”, în timp ce Traian Ogâgău îi spune ce să mai zică: O să fac exerciții și o să învăț”, ”Ce-am făcut astăzi e ieșit din comun”, ”Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta” ,”Și de acum îs cuminte” ”Și nu mai sunt dezordonată”

Ogâgău continuă cu noi propoziții pe care fata trebuie să le repete: ”mă fac fată cuminte”, nu mai sunt o figurantă”.

”Cine cruță nuiaua, își urăște fiul, dar cine îl iubește are grijă să îl disciplineze, spune un proverb din Biblie”, spune Ogâgău într-un comunicat."
hotnews.ro/stiri-politic-24289220-cum-isi-educa-primarul-din-sangeorz-bai-fiica-tine-dezbracata-genunchi-mainile-ridicate-reactia-lui-ogagau-psd-terfeleste-imaginea-copilului.htm
 
Multumim, dzeu, ca ai avut grija de abuzatori, sa aiba citate misto din biblia ta!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
23 minutes ago, observant said:

Un eveniment recent arata felul in care parintii isi fundamenteaza abuzarea propriilor copii pe abuzarea copiilor din biblie.E o gandire antica, dar prezenta in modernitate, de genul "cum adica e gresit ce fac? Doar biblia spune ca e ok. Cum sa te ridici contra bibliei? Nu poti spune ca biblia greseste, caci atunci dzeu te va pedepsi!"

Yuck. Personal nu am vazut pe cineva sa justifice asa ceva pe criteriul religios; mai degraba apucaturi mostenite, care se schimba odata cu legea si cultura. Astea s-au schimbat radical de acum 20 de ani. Insemnand ca n-am vazut sa fi citit carti religioase careva pentru a avea asemenea apucaturi. Si nici n-am auzit prin biserici asa ceva; insa nici prea dusa la biserica n-am fost, asa ca... nu am habar cat e de prevalent ca asa ceva sa fie incurajat in ziua de azi. Din cate stiu e ilegal.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum este posibil ca un parinte sa faca asta propriului copil si sa o mai faca si public.

Ce lume. Este o combinatie ciudata intre obiceiuri mostenite si noile obiceiuri (chestia cu pus filmulet pe youtube, care nu mai este o chestie religioasa) .

Clar este ca si modernitatea asta laica si atee pare sa strice la fel de mult. Asta daca poti fi obiectiv .

Fetita aceea pare sa fie dezbracata. Ma tem ca lucrurile sa nu fie chiar mai serioase.

  • Like 2
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poi, mă gândesc la faptul că o analiză de acest gen ar fi cât de cât mai aproape de a fi completă, dacă s-ar lua în considerare și alte religii, nu numai creștinismul, nu? 

Tema este abuzarea copiilor în religii. Bun. De aceea aș zice că ar fi de interes și prezentarea a oareșce date cu privire la abuzarea copiilor și în hinduism, islamism, budism etc.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×