Sari la conținut
Forum Roportal
Yayana

Sa cunoastem florile!

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Criminalii se plimba liber, dar cumparatorii de Ghiocei incalca legea si vor servi timp in puscarie!!!   

In State nici aceste flori nu se vand, nu se cunosc decat de cine a mai locuit la inaltimi/altitudini mai mari si merge dupa ele  sa le culeaga pe raspundere proprie ca se descurca daca ataca vre-un animal salbatic pe care n-are voie sa-l omoare!!!         

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

oh, ba da... le stiu... au un miros nemaipomenit. Am cumparat bulbi si am plantat dar nu am inca flori. Poate la anu„...

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ghiocei by Todoran Florin on 500px | Florin, Plants, Flowers     Cum să plantezi corect ghiocei?  ele trebuie plantate corect și au nevoie de o îngrijire permanentă. :surrender:

*Oare in padure cine le ingrijeste permanent ...  :lol2: 

 

https://spynews.ro/beauty-lifestyle/cum-sa-plantezi-corect-ghiocei-metoda-simpla-pentru-a-avea-cele-mai-frumoase-flori-din-gradina-297156.html?utm_source=Website&utm_medium=romania-tv-3-stiri&utm_campaign=RSS

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"În România există multe plante otrăvitoare despre care lumea nu ştie nimic. Acestea se găsesc la tot pasul, din păcate, deoarece unele cresc prin grădinile de pe lângă case. Şi chiar dacă pare greu de crezut, aceste plante pot ucide."

*Era mai bine daca erau atasate si poze despre aceste plante ucigatoare asa cum se gasesc in natura!!!   Am cautat Cucuta pe Google si mi-a aparut orasul din Venezuela,  Cúcuta.  Nu cunosc buruiana asta dupa nume romanesc ca n-am crescut intre romani, insa oamenii inteligenti la asemenea denumiri, cunosc si numele in limba LATINA, si va fi mai repede recunoscut ca nu se aseamana cu alte denumiri precum Lacramioara si Joianul.   Totusi s-a uitat numele de Muşcata (Pelargonium domesticum) de pe lista plantelor otrăvitoare/ucigătoare.  

Eu care am crescut in sat maghiar, am fost educata sa nu pun mana pe corp niciunde dupa ce am atins o planta sau o floare in gradina, dar defapt sa NU atingn NIMIC oriunde mergem, dar dupa ce am pus mana pe ceva natural, trebuie sa ma spal bine pe maini cu sapun!!!   A fost lectia vietii, dar includea si ciupercile din padure pe care le culegeam inca de cand stiam sa merg pe picioare.   Aveam de plivit in gradina, tot de la o varsta cand recunosteam planta dar si si buruienii, de la 4 ani incepeau cursurile, nu joaca era pe primul plan. 

Bag aici o intamplare cu Muşcata: - Eram in clasa 7-a cand s-a intamplat in Romania.   O colega de scoala de-o varsta cu mine dar mai inalta a provocat dezastrul.   Era copilul adoptat de o familie care nu aveau copiii iar in oras era o Casa de Copiii orfani renumit.    Intr-o zi  a explodat stirea ca domnul respectiv a fost otravit de sotia cu frunze de Muşcate gatite in loc de spanac, drept pedeapsa ca a fost prins cu fata adoptiva in pat :eek:   Asa ceva inca nu s-a intamplat in zona de cand LUMEA, a devenit senzatia secolului in comunism.   Omu' era inalt si foarte atractiv, pana ce sotia era una mica de statura si se mai imbraca si ca taranii cu naframa si din astea decoratii ca are deja o varsta oarecare.  El insa si-a dat seama ca maturizarea ii aduce alte feelings si femei tinere alearga dupa el.   Detalii mai multe nu s-a aflat ca ea era considerata minora si era stiuta ca umbla deja cu ofiteri de armata ca era si o Cazarma renumita in oras foarte central, ridicat de Austrieci sa apere granita de NOMAZI.  La fel pentru femeia razbunatoare era o Casa de Nebuni cel mai renumit, intre periculosi, ca inchisoarea nu era locul potrivit, desi tot de Austrieci era construit ca tot orasul aproape.   Ea a plecat cu un ofiter din oras.           

https://evz.ro/care-sunt-cele-mai-otravitoare-plante-din-romania-ce-trebuie-sa-stiti-despre-salcam-crizanteme-lacramioare-sau-narcise.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Floarea care încântă privirea și gustul. Mulți români nu știu că se poate mânca   

Mixer, cantar, bucatarie

Ati vazut undeva in Romania Magnolia???   In cimitire poate creste ...

magnolie-2-1.jpg

De asemenea, florile de magnolie sunt folosite și în industria cosmetică.

Editat de The Unknown
pe mormantu' tau doar cainii sa-si faca nevoile

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×