Sari la conținut
Forum Roportal
Ven

Echilibrul mai mult decat balanta bine-rau

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

9 hours ago, Kleopatrah said:

Ideea cu suferinta este ca te invata sa apreciezi mai mult normalul

De aceea este vazuta, in mod eronat, ca un catalizator al progresului.

 

Offtopic: Vriies, nu am stiut de matusa ta, acum dimineata am citit postarea in care spuneai ca nu mai este printre noi. Nu stiu daca esti in Constanta sau nu, dar cudat este ca azinoapte am visat ca mersesem la matusa mea din Constanta pe care nu am mai vazut-o demult in real. Deci am visat ca ii vizitasem, plecasem de la ei si ma indreptam spre tren cand deodata , pe drum, realizez ca nu am nici rucsacul nici telefonul la mine. Incepusem sa ma panichez gandindu-ma ca trebuie sa ma intorc sa le iau, ca le uitasem, dar stiind ca matusa mi-a zis ca pleaca de acasa cautam o persoana sa rog sa imi dea telefonul sa o sun, chinuindu-ma in acelasi timp sa imi reamintesc numarul ei si cand am gasit un om si ma indreptam spre el sa il rog sa imi dea telefonul, m-am trezit ca prin farmec cu telefonul in mana si cu ruscacul in spate. Faza e ca de obicei cand se intampla chestii din astea in vis realizez ca visez  dar acum nu am realizat si a fost un sentiment ciudat. Cand am citit si postarea ta azi dimineata si mi-am adus aminte ca tu stai in Constanta, am zis ups....

Foarte bine zis că te învață să apreciezi mai mult normalul sau binele. Și poate tocmai de asta ar fi un catalizator al evoluției. Oricum, cu ani în urmă îmi venea greu să înțeleg de ce învățăturile orientale (budismul, de exemplu) discutau atât despre suferință (considerând-o implicită vieții) și căutau rețeta ieșirii din suferință. Suferința nu e numai fizică, ci și mentală.

Offtopic: Sunt în Constanța, da.  Interesant visul tău. Să fie asta un mic soi de sincronicitate sau coincidență semnificativă? :smile:

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×