Sari la conținut
Forum Roportal
no-user-name

Noul Bizant sau Uniune pan-Ortodoxa?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

In cazul in care NATO si UE se prabusesc, iar progresismul si globalizarea esueaza, probabil ca  multe natiuni se vor asocia in grupari regionale dupa  specificatii culturale.

In cazul  Romaniei, exista doua   scenarii:

1.  Romania, Grecia, Bulgaria,  Serbia, Macedonia de Nord, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru   ar putea alcatui FEDERATIA BALCANICA BIZANTINA, cu capitala la Atena unde  sa se intruneasca liderii si un parlament balcanic.  Albania si Kosovo nu adera la federatie  pentru ca sunt tari islamice.  Populatia va fi de 50 milioane de locuitori.  

Conducatorul Federatiei va fi  Próedros , un basileu simbolic, cu functie de comandant suprem al armatelor balcanice,   poate conferi decoratii si amnistie. 

Conducatorul cultural va fi Patriarhul de la Constantinopol - capitala spirituala si culturala a Federatiei Balcanice, iar sub el vor opera patriarhii locali ortodocsi.  

 La Atena  va fi o Adunare Parlamentara Balcanica  numita ECCLESIA  (alcatuita din 6000 de membri bizanto-parlamentari) care va avea ca atributii votarea de legi, propuneri si semnarea tratatelor  la nivelul federatiei balcanice,  numirea magistratilor,  si  poate vota pentru intrarea in razboi sau  incheierea pacii.  

Separat, va functiona si un Consiliu  balcanic , BOULE, alcatuit din 500 de membri, care au ca atributii propunerea legilor, evaluarea si supervizarea magistratilo.

Si doua tribunale, Aeropagul si Heliala care vor judeca procese civile si juridice.  

Confederatia va avea ca moneda  solidus sau drahma.  

6.jpg

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu toata Romania va participa la acea Federatie sa fi sigur de asta.  Poate doar orthodoxii dar nu toti iar Dobrogea deloc ca si Transilvania.  Romania ar deveni o regiune numai cu multe biserici si ce mai vor, dar catolicii si alte religii exceptie vor face si sectele, NU se vor alia la Bizntinism Balcanic, pe asta pot paria de acum ... doar in caz ca infrastructura de azi aproape inexistenta cade ... nu mai functioneaza.   Unde este al 2-lea scenariu?  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Scenariul 2 - 

UNIUNE PAN-ORTODOXA 

O uniune de tipul Imperiului Rus din perioada tarista sau Uniunea Sovietica, doar ca cuprinde strict tarile ortodoxe: Rusia, Belarus, Ucraina, Moldova, Romania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru,  Grecia,  Cipru, Georgia, Armenia 

Capitala Uniuniii ar fi la  Niccosia pentru  impartialitate unde doar sa aiba loc intruniri.

Dar e evident ca Moscova va fi capitala de facto,  in care presedintele Rusiei va avea control total decizional precum un tar care impune toate deciziile militare si economice.  Si tot el decide marionet....ah, politicienii care sunt cei mai potriviti pentru a conduce tarile membre.  

Centrul cultural ar fi tot Constantinopolul, iar Uniunea Pan-Ortodoxa va trebui sa intretina relatii bune cu Turcia.  

Fiecare tara are parlamentul si presedintia ei. 

 

No photo description available.

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cade si de aici Ardealul si Dobrogea, nu cred ca ai fost in Ardeal langa granita cu Rusia/Ukraina, doar Sub Carpatia coltul intre munti langa Ungaria, Slovakia si Romania actuala se considera, restul e camp de lupta pentru Napoleon Bonaparte cu Generalul Kutuzov, nici asta nu se va intampla curand.   Barbosul din colt pica afara din joc.  Ce fel de cruce Satanica e pe harta?   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1 oră în urmă, no-user-name a spus:

 BOULE

 

De ce ma-njuri?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Unde vezi Polonia, Ungaria, Slovacia, Slovenia? De cehi nu intreb, par foarte apropiati de valorile occidentale.

Chiar daca-s de religie catolica, parca ii vad mai apropiati de o eventuala uniune pan-ortodoxa. Asta din cauza ca occidentul in viitor va fi foarte diluat ca populatie nativa si cultura. In cativa zeci de ani, occidentul va cu totul altceva decat stiam noi.

Editat de adal*
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×