Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

 

Timeline of the far future - Wikipedia

 

Asistam deja la a sasea extinctie in masa, numita Holocen.  Va urma o perioada de foc in care viata va fi aproape eradicata de efectul de sera provocat de subtierea stratului de ozon. 

Vor trece 2 milioane de ani pana cand reciful de corali isi va reveni si inca 10 milioane de ani cand biodiversitatea isi va reveni complet.   Insa peste 50 milioane de ani va fi cea de-a saptea extinctie manifestata prin   eruptiile vulcanice provocate de miscarile maselor continentale. In acest timp, un asteroid masiv va lovi planeta, iar Phobos va lovi Marte, creandu-i un set de inele.  

Shanghai Ruins by JonasDeRo | Post apocalyptic city, Post ...

 

Peste 250-350 milioane de ani toate continentele de pe Pamant  se vor uni intr-un ultim  super-continent Pangaea Proxima.  Vor rezulta o era glaciara, scaderea nivelului oceanelor,  cresterea nivelului de oxigen si scaderea temperaturilor globale.  Ar putea reaparea mamiferele mari ca mamutii si smilodonii.  E foarte putin probabil ca primatele sa mai evolueze in oameni  sau sa mai apara o noua forma de viata inteligenta si civilizatie.   

How Life on Our Planet Made It Through Snowball Earth - The New ...

 

 

Cenozoicul se va incheia.   Pamantul va incepe sa se incalzeasca  si va capata conditii ca-n Mezozoic , o noua era a reptilelor si coniferelor.  

Va arata exact ca-n Permian, acum 225 milioane de ani. Cam tot atunci inelele lui Saturn vor disparea.   

Se va produce o accelerare a evolutiei, rezultand noi specii de   amfibieni, reptile, testoase si therapside.  Pangaea Proxima- in 250 Million Years, National Geographic ...

Permian Ecosystems Tell Us A Lot About Modern Earth

 

 

Dar peste 400-500 milioane de ani, la 150 milioane de ani de la formarea supercontinentului,    Pangeea Proxima se va destrama in mai multe continente.   Templeratura globala va creste si se vor recrea conditii ca in epoca  Cretacicului (epoca dinozaurilor). 

Specii de dinozauri ca Triceraptosii, Saurupodele, Pterodactilii , Raptorii si Tyranozaurii ar putea reaparea pe Pamant la  500 milioane de ani de la disparitia lor.  

Pamantul va arata ca acum 66 milioane de ani.  

Dinozaurii vor domina din nou Pamantul, dar pentru scurt timp!   Caci ei vor fi ultima forma complexa de viata care va mai popula suprafata Terrei.  

Luna se va departa de Pamant insa, axa planetei se va destabiliza,  mareele vor lua razna si anotimpurile vor disparea.   

Geoscience Topics - Global Weather & Climate Center

Paleontologists Report World's Biggest Tyrannosaurus Rex Found ...

Peste 600 milioane de ani, luminozitatea si caldura Soarelui va creste, devenind o Gigantica Rosie.  

Suprafata terestra,  din acel moment, va fi nelocuibila. 

Dioxidul de carbon va ramane la suprafata planetei, ozonul se va deteriora din nou, apa va incepe sa se evapore de pe  Pamant, iar placile tectonice vor incetini. Cu o rata mai mica de vulcanism care sa recicleze carbonul, nivelul de dioxd de carbon va scadea.  

Fotosinteza nu va mai fi posibilla.   

99% din plantele de suprafata vor disparea, ceea ce va duce si la scaderea oxigenului in atmosfera.    

Dinozaurii vor muri din cauza caldurii ,iar viata terestra va disparea definitiv de pe Pamant. La figurat vorbind, T-Rex va fi ultimul care stinge lumina.   

 

Peste 700-800 milioane de ani, doar animalele zburatoare de la Polii Pamantului si animalele subacvatice si subterane  vor mai exista.   

Din cauza caldurii si radiatiei solare, mare parte din suprafata planetei va arata ca un desert.  

Pamantul va fi ca acum  500 milioane - 1 miliard  de ani  in perioada Paleozoicului,   cand se gaseau plante, alge, trilobiti si pesti doar in oceane. Fanerozoicul se incheie.   Planeta va arata exact cum era pe vremea Proterozoicului.  

Proterozoic - Wikipedia

 

In cele din urma, peste 800 milioane de ani, fotosinteza nu va mai fi posibila  nici in oceane.  Oceanele vor fierbe atat de mult incat ca toate fiintele multicelulare vor muri. Doar organismele unicelulare vor mai exista.  Proterozoicul se incheie. Planeta va arata ca in epoca Arhaica cand forme simple de viata strabateau oceanele.  

Luminozitatea Soarelui creste cu 10% peste 1 miliard de ani.  Toate oceanele se vor evopora. 

Vor mai ramane doar cateva lacuri si balti in care vor exista ultimele forme de viata. Sunrise, 7 billion years from now | Earth Blog

Peste 1,3 miliarde de ani, eucariotele vor muri din cauza epuizarii  dioxidului de carbon. 

Peste 1,6 miliarde de ani mor si procariotele. Si acesta a fost sfarsitul vietii pe Pamant.

Nucleul planetei va ingheta in cele din urma, iar campul magnetic se stinge.    Pamantul va fi parjolit de Soare, si va arata ca-n epoca hadean. 

Vestea buna e ca Marte va deveni o planeta locuibila , cu temperaturi moderate si apa in forma lichida. Va fi noua gazda a vietii in sistemul solar.  Dar pentru foarte scurt timp - 1 miliard de ani, caci apoi va fi parjolit de Soare. 

Life on Mars - DEVELOP3D

 

 

In urmatorii 4 miliarde de ani, luminozitatea si caldura Soarelui vor creste cu 50%. Soarele va arata ca un gigant rosu pe cerul Pamantului.Mercur, Venus si Pamantul impreuna cu Luna vor fi inghite, topite si  spulberate.   Gigantica Rosie  va parjoli si suprafata lui Marte si gravitatia masiva ii va bloca rotatia in jurul axei.  

Intre timp, galaxia Calea Lactee se uneste cu Andromeda, un spectacol la care nu va mai asista nimeni, Pamantul nemaiexistnd. Will Earth Survive When the Sun Becomes a Red Giant? - Universe Today

 

 

 

 

Peste 8 miliarde de ani,  Gigantica Rosie se micsoreaza si devine o pitica alba.  

Star Sun White Dwarf - Free photo on Pixabay

 

 

Viata va mai exista probabil doar pe Europa, Ganymede, Calliso si Titan.  

Обои sci, разбогатеть, scott , раздел Фантастика, размер 1920x1200 ...

Editat de no-user-name
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 3 minute, no-user-name a spus:

Peste 700-800 milioane de ani ...  peste 800 milioane de ani ... In urmatorii 4 miliarde de ani ... peste 8 miliarde de ani,  Gigantica Rosie se micsoreaza si devine o pitica alba.  

Ce planuri serioase ai in acesti ani sau ere geologice???   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
13 minutes ago, The Unknown said:

Ce planuri serioase ai in acesti ani sau ere geologice???   

Daca ma reincarnez, nu stiu........peste 600-800 milioane de ani sper sa ma nasc botanist pe Marte sa cultiv cartofi in timp ce vad Pamantul devorat de Soarele rosu.  

Iar   peste 5 miliarde de ani, sper sa ma nasc inginer  sau operator pentru extras/prelucrat gaze de pe Titan.

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alerta NASA îngrozește întreaga planetă. Asteroidul care poate distruge omenirea ... chiar pe 2 Noiembrie 2020 inainte de alegeri cu 1 zi!!! 

https://evz.ro/alerta-nasa-ingrozeste-intreaga-planeta-asteroidul-care-poate-distruge-omenirea.htm

 

lAsteroid Terra

 

   
 
Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sfârşitul lumii e aproape!!!   Tremurati de frica ca va speriu tare de tot ... si nu e de Halloween ca acest an nu se va plimba din usa-n-usa doar se decoreaza cine vrea ca nici bomboane cu gramada cat casa n-am vazut la alimentari ca altadata ... eu insa m-am aprovizionat de cele mai bune din Europa, Franta, Belgia un portbagaj intreg sa am de sarbatori pe care le-am inceput deja cu delicatese dulci ... ca daca murim, nu ne mai trebuiesc multe ... dar pan-atunci vreau sa le termin  :yu:  

image.jpeg.4250ae2d17a2e26c354e4444408206d5.jpeg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×