Sari la conținut
Forum Roportal
no-user-name

Politica pe forumuri

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Cum discutiile politice de la tembelizor nu le mai diger, iar site-urile politizate sunt pline de fake-news si articole platite, prefer sa citesc discutii despre politica duse de oameni de rand care nu fac bani din asta.  

Inainte, mai citeam bloguri, dar acum parca ma enerveaza ca majoritatea scriu de parca ar fi platiti si nu din propria initiativa, si prefer sa le ignor.   Plus ca parerile tale expuse prin sectiunea de comentarii sunt pierdere de vreme si nu te faci afirmat, plus ca se ajunge usor la injuraturi.

Facebook? Ce gluma buna...

Asa ca in ultimii 12 ani m-am orientat strict pe forumuri unde exista si niste reguli si unde userii isi pot face remarcate opiniile mult mai usor si mai vizibil decat pe o sectiune obscura de comentarii pe un blog obscur.  Si iata cateva dintre ele.  

 

 

1.Computer Games

Forumul pe care il urmaream cel mai des era Computer Games.    Majoritatea userilor erau de dreapta, votanti PDL si pro-Basescu si cativa PSD-isti.  Userii pro-PSD  veneau deseori cu niste comentarii ilogice de te lua durerea de cap, iar userii pro-PDL ii luau imediat la goana cu argumente solide si ii acuzau ca sunt postaci platiti. Poate ca erau, poate ca nu, dar e cert ca printre userii pro-PDL s-au depistat cativa postaci care erau angajati direct de Elena Udrea, iar postacii aveau ca norma   100 de mesaje pe zi sa scrie mesaje pe CG, Softpedia, Facebook, Twitter, si primeau bani de o shaorma si bere.  Si PSD avea o gramada de postaci angajati,  dar mai putini  fiindca  internetul nu era vazut ca un instrument vital pentru obtinut voturi, PSD avand prioritate de a controla televiziunile si ziarele. Din cauza asta au pierdut alegerile prezidentiale in vreme ce internaturii defilau cu poze si  mesaje pro-Basescu si ii scoteau pe toti liberalii la vot.Pare ca nici azi PSD-istii nu se inteleg bine cu internetul cand ii vezi venind cu tot felul de manipulari si porcarii odioase (in loc sa se inspire de la americani sau francezi, sa bage mesaje progresiste ), asa ca tot la dat mite electorale si spus rahat la TV au ramas.   

Nu vreau sa divulg informatii despre identitatea userilor postaci de pe CG, dar cineva (care a facut parte din reteaua de postaci ai Elenei Udrea, care ulterior a trecut la PSD in epoca Dragnea) mi-a dat un mesaj privat prin care userul X si-a luat masina bengoasa si a facut concediu exotic din banii de postaceala. Iti dai seama ca ala era ceva sef al retelei care lua si impartea banii....dar in fine. Tot ce trebuie de stiut e ca POSTACII existau  si erau de  la ambele tabere.   

Insa erau si useri  PDL-isti   convinsi , emigrati prin Anglia, Germania sau California care erau de altfel erau si cei mai rafinati liberali, fiind progresisti.  Erau mai deschisi si  promovau concepte ca  "granite libere", "casatoriile de acelasi sex", "pro-avort", "globalizare", "libertatea de exprimare", "feminism", "egalitate intre rase", "toleranta", plus ca erau si atei si capitalisti/corporatisti convinsi   .  Toti erau pro-americani in perioada lui Obama.....pana sa vina Trump la putere si au inceput s-o lase mai moale cu pro-americanismul.  

Erau apoi userii PSD-isti convinsi, romani get-beget,  care erau tot progresisti.  La vremea aia ,PSD-ul era condus de formatiunea progresista a lui Geoana, Voiculescu si Ponta.   Userii sustineau neomarxismul,  egalitatea sociala, condamnau capitalismul ca fiind cel mai mare rau,  inclusiv  colonialismul,  doreau o politica mai buna in ce priveste distribuirea de resurse,  pacea mondiala, de altfel condamnau toate razboaiele duse de americani ,   automatizarea muncii si astfel, eliberarea oamenilor de sub sclavia corporatista.  Unii erau cam dusi cu capul cand veneau cu balariile astea, dar erau si unii mai cizelati si mai rasariti la minte.  Bineinteles, majoritatea erau si rusofili si chinezofili.   Inclusiv un chinez inregistrat pe CG tot facea propaganda Chinei.   

Segmentul conservatorist era foarte restrans, de cele mai multe ori in tabara PDL, pentru ca ....PNL era aliat cu PSD la vremea aia.  Erau adeptii ai capitalismului feroce, al minimalizarii, al dreptului de port arme  si al  eliminarii sistemului de securitate sociala.  

Rasistii, nazistii, comunistii, misoginii,  fanaticii ortodocsi,  dar mai ales  idiotii  care veneau cu mesaje anti-vaccin, cu teorii despre pamantul plat,  falsificarea aselenizarii, negarea schimbarilor climatice, anti-avort, erau imediat ejectati de pe forum. 

Tin minte ca numai pentru rasism, luai 25 puncte si BAN o luna. Fara avertisment.    Faceai trolling, luai 30 de puncte, PA si LA REVEDERE!  Sistemul de punctaj era chiar   corect si eficient.  Si clonele nu erau deloc tolerate. Erai banat, pur si simplu nu mai aveai dreptul la o a doua sansa. Nici daca aveai IP diferit.  

Cand izbucnea o cearta, imediat intervenea Assassin si le tragea  "groaznicu'" unuia sau amandurora si se potoleau cu totii. 

Computer Games se voia a fi un forum cibernetic de VIITOR cum vedeam prin desene animate de pe  Minimax. La inceput cand am activat chiar parea un mediu sanatos din care aveai ce sa inveti, inclusiv de la moderatori care, cu toate ca te pedepseau aspru, erau foarte deschisi la minte. Nu conta ca erai de stanga sau de dreapta, trebuia sa fii progresist, sa fii  corect politic,    sa ai o minima cultura generala ca sa poti activa in discutii politice. Numai ca conducerea era cam anti libera exprimare, chiar adminii sustinand ca nu e democratie pe forum, ci o dictatura benevola.  

Dar forumul s-a stricat de cand politica mondiala s-a radicalizat.  Dupa ce toti dreptacii, si PDL-istii si PNL-istii, s-au unit sa-l voteze pe Iohannis,  PSD-istii au luat-o pe calea conservatoare de cand cu Dragnea , si au inceput sa o arda cu ortodoxia, cu anti-vaccinare, cu pamantul plat, cu balarii cretinoretarde, cu trumpise, cu misoginism, cu educatia religioasa, valorile familiei traditionale etc.   Unii pesedisti mai progresisti  s-au debarsat pentru ca....nu le place latura capitalista si munca mai ales.  Dreapta s-a divizat si ea , progresistii ajungand sa fie scarbiti de conservatorii PDL-isti/PNL-isti   din tabara lor, si au inceput sa voteze cu un partid progresist autentic, USR.  

Mai departe?

CG a  fost desfiintat in 2018 pe motiv de GDPR, o lege foarte progresista si  uropeana   care protejeaza datele private ale utilizatorilor de internet.  

Insa cei mai activi utilizatori si-au facut alt site, ComputerGamers.ro , numai ca de aceasta data, cei care activeaza acolo sunt foarte conservatori si anti-globalisti, anti-corectitudine politica.    

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

2. Softpedia  

 

N-am apucat vremurile ei de glorie cand era un forum ce era foarte pro-libera exprimare, poate mult prea mult pro-libera exprimare, unde userii, majoritatea provinciali, se injurau zi lumina, se tachinau, se balacareau, iar topicele erau duse in derizoriu.  Recent, moderatorii au devenit mai stricti si parca calitatea discutiilor a mai crescut. 

Insa pe Poiana, observ ca lupta se da intre progresisti (USR-isti)  si conservatori (PSD-isti/PNL-isti). E drept, toti se balacaresc si se insulta ca inainte.

M-am uitat pe discutiile anterioare de prin 2004 si observ ca era o singura categorie, dar divizata politic:

CONSERVATORII, numai ca erau aia PSD-isti, si aia PDL-isti.

Ca de altfel, toti erau nationalisti, patrioti, misogini, rasisti, traditionalisti, bisericosi.

Mai erau socialistii hardcore care militau impotriva multinationalelor, alaturi de afaceristii combinatori si evazionisti cu buticuri. 

Numai ca era o tabara care voia joburi la stat, ajutoare sociale, petreceri, adica tabara PSD-ista, si  tabara afaceristilor si combinatorilor care voiau sa faca evaziune in voie, si aia care voiau sa emigreze sa munceasca in vest ca zidari, culegatori sau muncitori, adica tabara PD-L-ista. 

Ca si pe CG,  multi se plangeau ca moderatorii sunt cam comunistoizi, ca interzic dreptul la libera exprimare, ba ca comit abuzuri...e adevarat, dar nici nu pot sa ignor insultele dintre ei care raman nesanctionate. 

Acum se da batalia intre globalisti si nationalisti, atei vs traditionalisti,  feministe vs misogini,  multiculturalisti vs rasisti, intre americanofili  si rusofili ......si ambele tabere o dau in extreme.  

 

Ne plangem noi de conducatorii actuali,   dar credeti-ma, n-ati vrea sa-i fi avut pe astia la carma tarii!   

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 3. PC Garage

Au doar un singur topic de Politica.  

N-am stat sa citesc primele pagini, dar ultimele sunt pline de discutii infioratoare, pline de extremism republican si propaganda conservatoare.  

PRO-ARME, RASISM, GRANITE INCHISE,  MISOGINISM,  BISERICA,   NATIONALISM, MAGA, cacaturi din astea.   E interesant ca sunt anti-PSD si anti a tot ce este de stanga, progresism sau socialism, moderatorul insusi uraste cu patima experienta comunista prin care a trecut, dar cu toate astea,  simpatizantii conservatori de acolo sunt comunisti si in gandire si in atitudine.  Gasesti si PSD-isti ascunsi pe acolo care mai arunca o parere-doua, cat sa nu se enerveze moderatorul si sa-i acuze ca iau lumina de la Sputnik. 

Progresistii sunt imediat banati, fara avertisment, chiar daca moderatorul de acolo e cel care ii injura si ii insulta si provoaca cearta.  

Parca-i pagina din aia de "REPUBLICAN SPACE RANGERS" ca altfel nu stiu cum sa o descriu, unde doar ce zice moderatorul e valabil si doar moderatorul , si pupuncuristii lui, au dreptate.  

Pe langa asta,  moderatorul de acolo nu crede in schimbarile climatice,  se opune vaccinarii in masa, crezand ca provoaca cancer si autism,  declara ca aselenizarea a fost o farsa strategica,   e anti-evolutionism,   dar crede in teoria extraterestrilor antici, care pare o idee destul de progresista.   

 

 

Oricum, daca aveti studii superioare sau macar liceul absolvit, evitatil porcaria asta de forum  pe cat puteti. 

Nu de alta, dar chiar daca ocoliti aria de discutii generale,   aveti mari sanse sa fiti tepuiti de produsele comandate de pe site-ul lor ori sa va luati sfaturi gresite de la niste trolli consacrati ai forumului.  

 

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

CONCLUZIA: nu   exista niciun  forum romanesc  decent in care sa discuti politica   la modul moderat si obiectiv!  

Nici n-a existat.

Dar Computer Games a fost cel mai  pe aproape. 

Epoca forumurilor si a blogurilor, cat si a presei scrise a apus. E in pragul mortii. 

De acum, Politica se va dezbate pe You Tube si Instagram, unde orice vlogger si influencer isi va da cu parerea si si-o va mentine pe a lui, fara modalitate de dezbatere....bleah!  

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda, eu nici n-as fi citit 2 cuvinte despre politica pe multe forumuri ca au existat cu 20 de ani in urma chiar foarte multe.   Concluzia mea este ca oamenii nu stiu despre ce este vorba dar se injura sa-l faca mai mic adversarul crezand ca s-a rezolvat marea problema.  Asta si in realitate se intampla ca am asistat in comunitatea mea la diferite discutii si cei care participau la discutie se dadeau grande  cu totul alte chestiuni despre ce se vorbea, in paranteza.   Dar ramanea in urma tema mereu.    Aici mai mult despre america se vorbeste dar daca la TV reclamau ceva negativ despre un politician, pan-la groapa repetau ca ala asa este  ... pentru ca unu asa l-a descris si arata mai domn, defapt nu intelegeau limba si nimic in ansamblu.   In viata mea nu consider un topic Computer Games sau altele amintite de tine mai sus ca eu nu pierd timpul cu asa ceva.    Dezbateri intense n-o sa fie ca nimeni n-are timp de filozofat ca nu depinde de noi nimic,  putem doar estima cursul evenimentelor si de acolo unii au viziune ce se va intampla la alegeri.   Totul este inteles gresit de majoritatea  celori care intra doar sa fie vazuti acolo.

Mai este si partea acea ca n-ai voie sa zici una-alta, si atunci de ce ai mai zice ceva.     Asta este o distractie nu ceva de bani gata.   Noi nu putem duce la un moment culminant ca am rezolvat ceva in politica, uita de asa ceva.   Tin minte bunicul cu vecinii toti veterani de WWI si WWII se aduneau sa discute politica in germana si engleza sa nu intelegem noi copiii nimic,  ca toti au fost inainte de WWI pentru aproape16-18 ani in State la New York, lucrau la fabrica de arme, au fost cetateni germani nu romani, au servit timp si in Fogság/Captivitate prinsi de Rusi, am uitat cuvantul tehnic militaresc, au invatat rusa la perfectie ca lucrau tot la fabricarea armelor, nu erau la cules de porumb!!!  Ei erau foarte seriosi despre acele teme politice, cred ca se considerau despre cine vorbeau,  eu mai trageam cate-un cuvant ca tot ascultau si radio Vocea Americii, interzis de ascultat in romania, puteam sa repet tot ce spuneau dar nu intelegeam nimic.  Ne amuza cuvantul "NEWS" suna asa in maghiara  "nyűz"  dar pronuntau Nyűűűűűz americanii.   In maghiara, nyű era viermisori, ca despre ce fel de viermi era vorba, nu stiam.   Sa fi avut 4 ani.  Ne-am dat seama repede ca despre altceva e vorba ca tare atent ascultau toti ... de atunci nu mai erau asa de seriosi discutiile strict intre barbati.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×