Jump to content
Forum Roportal
no-user-name

Razboi Mondial in 2020?

Rate this topic

Recommended Posts

Asta mai lipsea pe 2020: un razboi intre doua puteri nucleare:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/china-si-india-pe-picior-de-razboi-20-de-soldati-indieni-au-murit-dupa-o-lupta-cu-armata-chineza-1324104

 

Ultimul conflict a fost prin 1967 cand au fost ucisi sute de soldati. Dar   in contextul actual  ar putea sa iasa mai nasol, cu avioane, tancuri si rachete. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Nathu_La_and_Cho_La_clashes

Iar in 1962 a iesit cu 2000 morti. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Sino-Indian_War

Edited by no-user-name

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Cel puțin 20 de soldați indieni au fost uciși într-o confruntare cu forțele chineze în Ladakh în regiunea Kashmir, o zonă în jurul căreia există o veche dispută între China și India."
 

Credeam ca Indienii doar cu Pakistan se razboiesc pentru acel teritoriu!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

China își continuă expansiunea, așa cum ne-a obișnuit și așa cum era de așteptat. Acum și-a reîndreptat tirul spre India? De ce?

 

Japonezii stau cuminți, în insula lor, fiind în expectativă. Niciun gând să se implice în ceea ce se întâmplă pe continentul asiatic.

Coreea de Sud e prea ocupată cu frații și vecinii lor din Coreea de Nord. 

Singura forță care a rămas în Asia capabilă să țină piept cât de cât expansiunii Chinei,  ar fi totuși India. Și China, fructificând momentul, forțează! Nu e vorba neapărat de „cuceriri”, însă mai avem puțin și, dacă India va ceda, Asia se va numi China. Ce va urma după aia, nu e greu de presupus...

Edited by Vriies

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 1 minut, Vriies a spus:

dacă India va ceda, Asia se va numi China. Ce va urma după aia, nu e greu de presupus...

India NU va ceda fara o lupta pana la ultima suflare ...  si din India Nu se poate face China, doar daca-i omoara pe toti!!!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

O fi de vina hashtagul #BoycotMadeinChina care circula si e trend in India de cand cu Corona Virus. 

Edited by Kleopatrah
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Și eu mă gândesc la faptul că ar fi bine ca India să nu cedeze presiunilor și, eventual, să le dea un bobârnac. Nu știm, să vedem...

Deocamdată, aici sunt implicate cele mai populate țări ale lumii noastre. Recte China, cu 1, 439 miliarde, respectiv India cu 1,379 miliarde. 

Edited by Vriies
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

China se ia si de Taiwan 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/confruntare-cu-avioane-de-lupta-intre-china-si-taiwan-un-avion-chinez-a-fost-fortat-sa-iasa-din-spatiul-aerian-al-taiwanului-1323911

Quote

 

Forţele aeriene ale Taiwanului au anunţat marţi că au urmărit un avion de luptă chinez care a intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian al insulei, informează dpa, citat de Agerpres.

Avionul de luptă chinez J-10 a intrat în spaţiul aerian al Taiwanului dinspre sud-vest, marţi dimineaţa, determinând forţele aeriene ale Taiwanului să emită atenţionări, potrivit unui comunicat emis de Forţele Aeriene ale Taiwanului.

Avioane de luptă ale Taiwanului l-au împins pe intrus înapoi şi au monitorizat mişcările lui până când acesta a ieşit din spaţiul aerian, se spune în comunicat.

Avioane de luptă chineze au intrat în spaţiul aerian al Taiwanului de două ori în ultima săptămână, pe 9 iunie şi din nou vineri, potrivit Ministerului Apărării al insulei. Pe 9 iunie, intruziunea s-a produs în aceeaşi zi când un avion de transport american C-40 Clipper a intrat în spaţiul aerian al Taiwanului.

Într-un comunicat emis marţi seara, Ministerul Apărării al Taiwanului a informat că forţele sale armate monitorizează cu atenţie orice mişcare atât în spaţiul aerian, cât şi pe mare lângă insulă, pentru a asigura securitatea ei.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si in peninsula coreeana bubuie razboiul:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/coreea-de-nord/explozie-puternica-in-coreea-de-nord-intr-un-oras-aflat-la-granita-cu-sudul-1323706

 

Quote

 

O explozie puternică a fost auzită marți dimineață în orașul Kaesong, în Coreea de Nord, aflat la granița cu Coreea de Sud, relatează agenția Yonhap.

Potrivit sursei citate, la scurt timp a fost văzută o coloană de fum în apropiere de zona industrială din oraș.

Agenția de stat sud-coreeană mai relatează, citând surse, că Phenianul ar fi aruncat în aer intenționat biroul de legătură dintre cele două țări.

Biroul fusese creat în urmă cu doi ani și nu mai era folosit din ianuarie, din cauza restricțiilor față de pandemia de coronavirus.

Sora lui Kim Jong-un a amenințat că ocupă zona demilitarizată

Tensiunile dintre Nord și Sud au reizbucnit de câteva săptămâni, armata nord-coreeană dorind să ocupe zona demilitarizată, transmite BBC.

Motivul îl reprezintă trimiterea de manifeste, bani și chiar produse de consum, din Coreea de Sud, în localitățile aflate peste graniță.

Sora lui Kim-Jong-un a dat ordin armatei să se pregătească. „Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”, a spus Kim Yo-Jong.

Ministrul sud-coreean al Apărării a precizat că forțele armate au intrat în alertă, iar activitatea militară din Coreea de Nord este atent supravegheată cu sprijinul Statelor Unite.

Tensiunile dintre cele două ţări datează din anii '50, din timpul războiului coreean, de atunci existând mai multe perioade de acalmie.

Zona demilitarizată este o porţiune de teren de-a lungul graniţei dintre cele două ţări.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Le stiu pe toate ... "Pentru SUA, China va fi un inamic mult mai puternic, având în vedere greutatea ei demografică și ambiția ei tehnologică."

In lupte conteaza cat este de numeroasa armata, nu populatia cu babele ca nu sint inrolate in Activ Duty si pana-n prezent Americanii au cea mai numeroasa armata pe planeta!!!

WWI s-a terminat demult ... acum nu se merge pe jos in razboi cantand!!!   Bunicul a participat in WWI si WWII, a luptat din santuri dupa ce le-a sapat cu colegii, ne-a crescut cu cantecele militare din acea epoca in maghiara ca noi nu stiam engleza decat el, a invatat tehnica militara la New York, USA nu era cetatean roman, ci german.

 "...  '21-'22-'23 ... A Géppuskás  a legelső a világon"  
In anii 1921-21-23, operatorul de arma automata e primul pe lume!!! 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×