Sari la conținut
Forum Roportal
no-user-name

Somajul Global cauzat de Covid 19

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

E grav ce se intampla. 

O gramada de companii din Marea Britanie s-au pus pe concediat zeci de mii de angajati.  Imigrantii si chiar cei incetateniti recent se numara printre acestia in epoca post-Brexit.  

 https://www.digi24.ro/stiri/economie/companii/marile-companii-din-marea-britanie-concediaza-zeci-de-mii-de-oameni-milioane-de-alti-angajati-risca-sa-ramana-fara-slujbe-1319928

In America sunt deja 50 milioane de someri, fiind deja proteste violente  

 https://www.digi24.ro/stiri/externe/sua/somaj-fara-precedent-in-sua-in-ultimii-70-de-ani-un-american-din-4-si-a-pierdut-locul-de-munca-1314840

In Franta sunt vreo 10 milioane.  

Peste 10 milioane de angajaţi din sectorul privat din Franţa au accesat schema de şomaj parţial

 

Peste 10 milioane de germani au solicitat program de lucru Kurzarbeit ca sa primeasca venituri micsorate si program scurt de munca 

Numărul șomerilor în Germania crește semnificativ, din cauza crizei generate de pandemie. Peste 10 mil. de persoane au solicitat program de lucru Kurzarbeit | InCont | StirileProTv.ro

 

In Romania sunt deja 1 milion  de someri si numarul ar putea creste la 2-3 milioane in urmatoarea perioada, o gramada de afaceri din HoReCa, cluburi si mall-uri fiind in faliment.  

Peste 1 milion de români sunt trimiși în șomaj. Dintre aceștia, aproape 200.000 au fost concediați

 

 

 

Cum credeti ca se va putea trece peste aceasta problema globala ?  

Cati ani va dura criza asta si unde se va ajunge?  

Cand se va mai reveni la normalitate?

Va creste numarul somerilor si mai mult din cauza automatizarii?

In cazul asta, ce facem? Ne apucam de agricultura sau vom sta pe ajutor minim garantat? 

Oare politicienii  actuali constientizeaza prin ce trecem? Stiu ca vor fi mancati la alegeri?  

Editat de no-user-name
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca toti guvernantii si conducatorii  liberali actuali  vor pierde alegerile.  Criza actuala va duce la ascensiunea populistilor de extrema dreapta sau de stanga. 

 

 In America a devenit o certitudine ca Trump si republicanii vor pierde alegerile in fata lui Biden si democratii vor veni la conducere. Si daca Trump castiga, oricum democratii vor domina Congresul si la senat si la reprezentanti, deci e mare posibiltiatea ca Trump sa nu-si duca al doilea mandat la capat.  

In Franta, liberalul  Macron o sa-si ia bataie de la  nationalista Marine le Pen in 2022 conform sondajelor.  

In Regatul Unit , daca e sa ne luam dupa ciclul rocadei politice, e o chestiune de timp ca laburistii sa revina la putere dupa 10 ani de opozitie. Nu cred ca Boris si conservatorii mai prind alegerile din 2024 la guvernare.  Cred ca Sadiq Khan o sa devina noul premier cat de curand din partea laburistilor si primul premier musulman din istoria regatului unit. 

In Germania, Merkel se retrage din 2021, iar fara ea, CDU/CSU o sa piarda pozitia dominanta in favoarea socialistilor din SPD, verzilor  si  nationalistilor din AFG. 

In Romania,  PNL a scazut rau de tot in sondaje din cauza masurilor luate pe timpul starii de urgenta , dar mai ales datorita somajului , PSD e inca erodat de pe vremea Vioricai si nu mai reprezinta nicio credibilitate. In schimb, miscarea progresista social-liberala  USR-PLUS pare sa fie in plina ascensiune . Un guvern de coalitie PNL-USR-PLUS pare sa fie conturat deja.  

 

 

 

 

 

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×