Sari la conținut
Forum Roportal
no-user-name

Vadim vs Iliescu (2000)

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Se fac 20 ani de cand Romania a avut de ales intre cancer si SIDA.  Au fost cele mai horror alegeri din istoria Romaniei.  

20 de ani de cand romanii aveau de ales intre un fascist  nationalist ca Vadim si un comunist  internationalist ca Iliescu.   Eu cred ca daca eram major si aveam drept de vot,  cred ca nu ieseam deloc la vot. Ori daca eram obligat de autoritati cu presiunea amenzii, ma duceam sa-mi anulez votul si vomitam in cabina pana ma lua lesinul. Cam asta s-ar fi intamplat. Norocul meu a fost ca aveam 6 ani atunci si habar nu aveam ce se petrece in jurul meu.  Familia nu prea dadea importanta fiindca stiau oricum ca o sa castige Iliescu.  

Totusi, ma tot gandesc la "ce s-ar fi intamplat daca Vadim iesea presedinte?"

Au fost poate cele mai decisive alegeri dupa cele din   2004 si 2009 cand era evident ca a castigat raul cel mai mic.  Adica , trebuia sa fii naiv sa crezi ca Nastase sau Geoana puteau sa-l bata pe Basescu.  Cum la fel de evident era ca unul bleg ca  Iohannis care sa nu faca nimic   sa fie votat in defavoarea unui mincinos politruc ca Ponta sau  unei proaste analfabete ca Dancila.  

Dar Vadim era cu totul diferit : instiga la executii pe stadion, arestarea coruptilor, revenirea la nationalism.  Iar celalalt candidat, Iliescu, care a mai fost presedinte din 1990 pana in 1996 era stiut ca un mic dictator bolsevic cu tendinte spre cleptocratie si oligarhism.  Cu toate astea, in timpul lui Iliescu am aderat linistiti la NATO si s-au incheiat negocierile pentru aderarea la UE, fara probleme. 

Cum ar fi fost azi daca Vadim era ales presedinte in 2000?  

Ar mai fi aderat Romania  la UE si NATO?  Am mai fi avut piata liberalizata?

Cu cine ati votat in anul 2000?

Cu fascistul de Vadim sau cu bolsevicul de Iliescu?  

 

 

Eu am propus doua scenarii:

-scenariul 1 : Vadim, odata ajuns presedinte, uita tot ce a promis in campanie,   el oricum n-ar fi avut putere sa faca ceva conform constitutiei si ar fi intampinat un Parlament total ostil in care PSD, PC , PD, PNL si UDMR i-ar fi respins toate prostiile. Iliescu probabil ca devenea seful senatului, il suspenda pe Vadim , Iliescu se instaura drept presedinte interimar, il inchidea pe Vadim la Sapoca...si ar fi condus tara pana in 2004.  N-ar fi fost cu nimic diferit.   

-scenariul 2, un scenariu mai extremist:  Vadim devenea presedinte,  instaura legea martiala, presupunand ca ar fi avut armata si jandarmeria de partea lui, ar fi arestat politicienii corupti , cativa interlopi tigani  si i-ar fi executat pe stadion.  Dupa o vreme, vazand ca traiesc mai prost, romanii s-ar fi rasculat si ar fi pus de o noua revolutie.  Caz in care Romania devenea o Rwanda a Europei si probabil ca nu mai pupam aderare la NATO si nici UE. 

 

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×