Sari la conținut
Forum Roportal
no-user-name

Turismul Online- city break cu drona si casca VR

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Avand in vedere ca sunt slabe sanse sa apara  un vaccin antiCovid  in viitorul apropiat,  trebuie gasite solutii pentru salvarea turismului, in special al agentiilor de turism si chiar al hotelurilor ce ar putea sa se reprofileze pe turism online. 

Exista deja site-uri cu  tururi virtuale prin muzee cu acces gratuit.  

Exista apoi Google Maps si Google Earth. 

Plus canalele de pe You Tube cu clipuri 4k facute de cameramani profesionisti in diferite orase.

 

 

Insa nu e suficient!  Pentru ca nu te simti ca si cum ai fi tu acolo.   

 

M-am gandit la o solutie care sa mareasca imersiunea tururilor virtuale, o combinatie geniala intre:

drona +  casca VR + camera video  360   4K/HD + retea cloud.

Va fi un circuit filmat si transmis  LIVE. 

 

maxresdefault.jpg

61ueGFutGgL._SL1000_.jpg

 

 

 

 

Cum ar putea functiona?

1. Este 14 iulie 2024, ora 10 dimineata si  esti  acasa in apartamentul tau din Bucuresti. 

2. Intri pe telefon si te duci pe site-ul agentiei de turism  online.  

3. Selectezi orasul pe care vrei sa-l vizitezi - sa zicem ca selectezi Parisul. Alegi drept ruta    Turnul Eiffel-Notre Dame care iti ia fix o ora.    Exact cat arata si pe Google Earth,  iti ia o ORA ca sa mergi pe jos  de la Turnul Eiffel spre Notre Dame.  

4. Platesti 70 euro pentru  un tur de doua ore   prin a inchiria  modelul de drona si camera video , selectezi ziua si  ora de la care incepi - sa zicem ora 14, data de 14 iulie 

4. Pe 14 iulie, la ora 14, iti pui casca VR HTC VIVE  sau   Oculus Rift   

5. Selectezi inceperea turului. 

6. In Paris,  la  2.310,7 km de Bucuresti, din sediul firmei de turism online,  decoleaza drona echipata cu camera pe care ai inchiriat-o si zboara direct spre Turnul Eiffel. 

7. Drona, ajunsa la destinatie, porneste camera video in 360 si incepe sa transmita imagini  prin semnale cloud catre casca VR pe care o poarta clientul din Bucuresti care va vedea Turnul Eiffel filmat in 360.   Drona se va inalta si se va roti in jurul turnului, iar turistul virtual se va bucura de privelisti spectaculoase.  

8. Drona zboara la o inaltime de 1,7-2 metri deasupra asfaltului pe ruta respectiva in drumul spre Notre Dame, si doar pe trotuar. 

Te vei simti ca si cum ai fi tu acolo, plimbandu-te si vizionand strazile, magazinele,  blocurile de locuinte,   soseaua pe care circula masini, vei vedea raul Sena,   podurile.

9. Poti opri intr-un magazin frantuzesc sau talcioc  in drum spre Notre Dame.   De exemplu, opresti la un restaurant de inghetata cu usi care se deschid singure.  Intri in magazin, admiri produsele de inghetata frantuzeasca si bauturile ,  activezi functia microfon  si incepi sa vorbesti cu vanzatorul.  Ii spui ca vrei sa comanzi o inghetata de vanilie cu capsuni la caserola. Faci plata electronica cu cardul online pe telefon comandand o caserola de inghetata frantuzeasca la  50 euro si  vanzatorul transmite ca comanda va sosi in maxim 2 zile.  

10. Drona ajunge la Catedrala Notre Dame, paznicul deschide usa, drona intra in catedrala, iar turistul virtual   poate admira interiorul splendid al catedralei. 

11.  Circuitul se incheie. Camera video inceteaza sa mai filmeze si sa mai transmita, iar drona isi ia zborul la iesirea din catedrala si se intoarce.  

12.  Clientul poate solicita filmarea pe care o va putea posta pe Facebook/Twitter ca sa se laude ca s-a plimbat prin Paris. 

 

 

 

Editat de no-user-name
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Idei foarte faine. 

Eu ma uit pe https://www.youtube.com/user/Expedia , dau calitatea videoului la 4k sau UltraHD. Am un televizor cu diagonala de 130 cm, pe post de monitor la PC performant. Am observat ca 4k se vede de parca ar fi 3D. Ca si cum ai fi acolo. Atentia este atrasa de ecranul mare ca si cum ai vedea o fereastra spre lume.

Urmatoarea mea tinta este un televizor cu diagonala de 2 metri, tot UltraHD.

Videourile Expedia sunt atat de profesionist facute incat te poti uita la ele de multe ori.

 

Totodata, imi place sa fac tururi virtuale in muzeele lumii. Dar am observat ca se duc prea repede cameramanii pe langa exponate, ei nu inteleg ca ar trebui sa zaboveasca in fata lor. Uite un tur virtual care merge lent, incat sa poti observa mai bine exponatele.

 

 

Editat de observant
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Turism ... aceasta expresie nici n-a existat in anii 1960 la inceput si nu era viata schimbata cu nimic nici dupa aceea ca nu toata lumea putea porni pe drumuri.   Religiosii mergeau in grup la locurile speciale doar si cine avea timp sa piarda ca se rugau si pe camp cand erau la prasit de la 3 dimineata. 

Acum insa nici pe atat nu este indicat de mers si nu este permis circulatia umana decat acelor refugiati care traverseaza Planeta, dar si ei sint opriti.  

Se numeau Vizitori sau Excursionisti dar bunicul le numea "Pierde Vara" sau Greieri care doar canta/lenevesc toata vara in loc sa lucreze!!!

La TV sint tot feluri de shows si parca e mai bine asa ca ne da o idee daca vrem sa mergem acolo sau nu.   Eu la majoritatea locurilor antice n-am nici o atractie sa merg in locuri uitate, intr-un autobuz inghesuit fara aer ... prefer o cafenea.   Nici in biserici sau Muzee nu prea merg sa  admir vechituri si soricei care ies din buzunarele uniformelor militare de pe vremea lui Napoleon la Paris,  in Muzeul Militar,  Les Invalides.   Pana-s in viata, vreau sa vad oameni in viata!!!   Apoi, va urma linistea eterna al muzeelor, al locurilor demult apuse, oseminte in deserturi sau pe fundul oceanelor, nu ma intereseaza deloc filozofia in spatele acestui cuvant, turism.

evz.ro/turismul-pe-marginea-prapastiei-anat-cere-ajutor-de-supravietuire.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×