Sari la conținut
Forum Roportal
no-user-name

Alegeri locale/parlamentare 2020

Evaluează acest topic

Cu cine votati?   

1 membru a votat

Acest sondaj este închis pentru noi voturi
  1. 1. Cu cine votati?

    • PSD
      0
    • PNL
      0
    • USR
      0
    • PLUS
    • ALDE
      0
    • PRO-RO
      0
    • PMP
      0
    • UDMR
      0


Postări Recomandate

Se speculeaza prin presa ca alegerile locale vor fi organizate in septembrie, iar cele parlamentare in decembrie (e o prostie totusi pentru ca atunci o sa fie valul al doilea al pandemiei).

Cu cine votam asadar? Merita guvernul PNL  condus de premierul Orban sa conduca Romania inca patru ani?   Ar putea PNL sa puna de o alianta cu USR-PLUS si sa castige garantat alegerile si sa formeze o coalitie guvernamentala?   Merita primarii actuali inca un mandat? 

Ultimele sondaje facute de BCS arata cam asa: 

PNL-33%

PSD-22,5%

USR-PLUS- 22%

UDMR-5,3 %

ALDE- 1,4%

PMP - 6,5%

PRO- 5,1% 

 

 

Acestea sunt partidele principale cu oamenii lor - unii dintre ei vor fi pe listele de candidati la Parlament , altii drept candidati la Primarie.    

 ioha, orban, rares, turcan • Ziua Cargo

   Lansarea Prezidenţiabilului Viorica Dăncilă: „Aripa” Ciolacu-Firea ...

 

Frica de Dan Barna | Ciudat, toți candidații se tem de candidatul ...

 

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De obicei, partidul care e in fruntea sondajelor castiga garantat alegerile parlamentare si locale. Asa-i traditia in Romania din 2008 incoace.

In 2008, PDL era cotat cu 31-40%, iar PSD+PC cu 26-37%, iar PNL -18-21%,   in final ambele partide au obtinut cate 32-33% si au intrat ambele la guvernare, in timp ce PNL a pierdut cu 18%.  

In 2012, USL era cotat cu  57-62% si ARD cu 16-24%, in final a castigat USL cu  58%, iar ARD a pierdut cu 16%.

In 2016,  PNL, de la 49% cat avea in iarna  2014-2015 dupa victoria lui Iohannis, a scazut in sondaje la  23% dupa aceea sarada penibila cu nominalizarea candidatilor la primaria capitalei.  PSD, de la 38% cat avea in iarna 2014-2015 dupa infrangerea lui Ponta,  a scazut la 34% dupa momentul Colectiv in toamna 2015,  iar din  februarie  2016 a crescut simtitor in sondaje la 45%, probabil din cauza ca premierul tehnocrat Ciolos n-a facut impresie, dar si din cauza PNL-ului care s-a facut de ras. Rezultatele finale :   PSD- 45%, PNL - 20%

PSD a fost in fruntea sondajelor din decembrie 2016 pana in  februarie 2018, cand Dancila a ajuns premierul Romaniei si a inceput sa faca de ras partidul.  PNL a inceput atunci sa creasca usor de la 20% cat avea in decembrie 2016 la 29% in februarie 2018. Dupa momentele  jandarmeriada de pe 10 august si esecul referendumului privind casatoriile dintre homosexuali,  PSD a ajuns la 24%. In mai 2019, dupa rezultatele alegerillor europarlamentare, PNL a crescut de la 29% la 47% in iarna 2019-2020 dupa victoria lui Iohannis si venirea lui Orban la guvernare, in timp ce PSD a ajuns la 18% din cauza prestatiei Vioricai Dancila ,  arestarea lui Liviu Dragnea si rezultatelor slabe de la europarlamentare.    Dupa pandemia de coronavirus din 2020, PNL se mentine in fruntea sondajelor cu 31-33%, in timp ce PSD a avut cresteri de pana la 24-25%. Pana una alta, USR-PLUS, care a debutat cu 10% in sondaje din 2017, ajungand la 22% dupa rezultatele de la europarlamentare,  scazand la 12-13% dupa prestatia slaba a lui Barna la prezidentiale, se mentine acum la 22% dupa pandemia de coronavirus. 

Teoretic, in 2020 ar trebui sa castige PNL.Traditional,  castigatorul e bine stiut  din primavara anului electoral  cand are cele mai mari sondaje. E posibil sa existe si surprize.  

 

 

 

2012:

Sondaj CSCI: USL ar obţine la alegerile din 9 decembrie 58%, PPDD ...

2016

1000px-Romanian_legislative_election%2C_2016_polls.png

2020 

File:Romania polls 2020.png 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nimeni?

Nicio parere?

Asa de sictirisiti sunteti de toate partidele si toata clasa politica romaneasca?

Eu zic sa-i acordam o sansa USR-ului! :) 

Adica, e evident ca USR-PLUS e optiunea cea mai buna decat comunistii  de la PSD sau imbecilii de la PNL (ambele partide fiind corupte). 

 

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
4 hours ago, observant said:

Romanii au de unde sa-si aleaga liberi napasta, ca votantii din filmul "Cabin in the woods" (2011).

Momentan, inca votam cu raul cel mai mic.....cum fac francezii, englezii, americanii,  italienii, spaniolii de zeci de ani.   

Esential pentru Romania ar fi sa scapam definitiv de PSD , apoi de PNL, dar pana acolo e necesar sa votam o alianta PNL-USR-PLUS. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A  inceput sa creasca iar  numarul de cazuri de dupa relaxare.  

Guvernul Orban sta de acte normative in loc sa reintroduca starea  de urgenta si in acelasi timp sa optimizeze activitatile economice  adaptate la criza actuala, avand 2 milioane de someri ce pot munci totusi echipati si protejati corespunzator prin ceva fabrici, vanzari,  santiere  sau servicii de livrare.  

Dar nu....ei platesc presa ca sa ne povesteasca cum o ducea Dragnea prin insula Belina, chestie care nu mai intereseaza pe nimeni.  

 

Hai baietii mei liberali, GO, GO, cu prostia inainte!

In felul asta, e clar ca pesedeii vor reveni triumfal la guvernare si  ca cel de-al 69-lea prim-ministru o sa fie Ciolacu.

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sondajele sunt platite. 

PNL nu degeaba a  cheltuit 200 milioane de lei ca sa mituiasca presa.  

https://romania.europalibera.org/a/de-unde-a-facut-rost-guvernul-orban-de-200-de-milioane-de-lei-pentru-presa/30587674.html

Va  pierde catastofal oricat s-ar chinui sa puna afise electorale gigantice (in timp de pandemie si criza  sa faci asa ceva denota ca tu ca partid esti demn de toata scarba),  chiar dac se va  alia cu USR-PLUS .  Cu 31 % cat vedem in sondajele alea platite oricum nu poti forma niciun guvern si trebuie sa pui de ceva coalitie, uniune nationala sau chiar un guvern tehnocratic. Nici USR-PLUS nu sta prea bine dupa ultimele iesiri ale lui Barna. 

 

 

 

O sa castige coalitia  PSD-PRO-ALDE fluierand, care a crescut la 28% si tot creste.    

Spre binele lui, Orban mai bine ar amana data alegerilor parlamentare pe la finalul 2021 sau chiar 2022, sau pana cand se va crea un vaccin anti-COVID. Asa, va sta mai mult timp la guvernare sa fure si sa se imbogateasca. 

 

 

Editat de cowboybill

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×