Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Inca se inventeaza si se vor  mai  inventa  chestii faine  in afara de  tablete,  console  si smartphone-uri. Sunt chiar atatea de inventat ca nici nu stiu de unde sa incep:  
-roboti muncitori  cu inteligenta artificiala care sa inlocuiasca muncitorii din constructii, lucratorii comerciali, operatorii telefonici,  chelnerii,  programatorii,  frizerii, bucatarii, profesorii, paznicii, politistii, medicii. Oamenii nu vor mai presta munci repetitive si stresante.  
-tratamente cu  nanoboti sau celule stem,
-nano-costume cu  reglare termica  
-acumulatori mai puternici si dispozitive  in miniatura  cu capacitate mai mare de stocare  
-tratamente noi  pentru cancer,
-prostetice, organe si membre bionice,
-bratari cu holograme,
-casti si ochelari  virtuali,
-sisteme de plata cu criptomonede
-comunicare telepatica prin Neuralink (interfata creier-computer),
-drone care pot stinge incendii sau transporta truse de prim ajutor,
-roboti sexuali,
-ceasuri smart,
-asistenti virtuali,
-carne artificiala crescuta in laborator
-ferme verticale
-masini  electrice fara sofer
-imprimante si pixuri 3D
-computere cuantice
-locuinte inteligente
-alimente fara gluten  
-centrale de fuziunea nucleara
-nave spatiale superluminice
-masinarii de desalinizat apa de mare sau inverzit desertul Sahara
-lifturi spatiale
-statii spatiale orbitale pentru lansat rachete si nave spatiale, atat pe orbita Terrei, cat si pe orbita Lunii
-colonii spatiale pe Luna, Marte, Europa si minerit pe asteroizi
-orase solare
-centrale subacvatice/subterane
-sfera Dyson  


Unele se vor inventa  in urmatorii   200-500 de ani.  
Altele probabil vor ramane doar in imaginatia  SF si asta e.  

Poate ca ne mai trebuie inca doua razboaie mondiale,  poate inca un razboi rece,  sau ar trebui sa se mai nasca inca vreun  geniu ca Albert Einstein,   Wernher von Braun sau  ca  J. Robert Oppenheimer ca sa se construiasca prima centrala de fuziune nucleara si nave spatiale mai rapide.  
Nu fac apologia nazismului, dar daca nu era Hitler si motivatia sa de a dezvolta rachete V1/V2, iar americanii nu ar if avut motivatia sa dezvolte bombele nucleare si rachetele balistice,  n-ar mai fi fost astronauti care sa calatoreasca in spatiu. Fara calatorii in spatiu si pe Luna, multe inventii ar fi fost inexistente azi.  
Probabil ca nici sistemul radar, satelitii, dar nici  supersonicele ,tancurile si elicopterele,  dar nici sistemul medical modern, automobilele, avioanele comerciale,  telefoane, ATM-urile, penicilina,      televiziunea publica si  computerele n-ar mai fi existat...sau cel putin nu ar fi fost accesibile maselor.  
Tot ce avem azi a fost creat  cu scop militar in cele doua razboaie mondiale si in razboiul rece .    
De asta e obligatia noastra  ca civili  sa-i onoram pe militarii cazuti in lupte si pe toate victimele razboaielor pentru ca datorita lor avem o viata mai buna.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"roboti muncitori  cu inteligenta artificiala care sa inlocuiasca muncitorii din constructii, lucratorii comerciali, operatorii telefonici,  chelnerii,  programatorii,  frizerii, bucatarii, profesorii, paznicii, politistii, medicii. Oamenii nu vor mai presta munci repetitive si stresante"

Va fi ca in revolutia industriala din Anglia, cand, aparand masinile de facut tesaturi, oamenii si-au pierdut slujbele, asa ca le-au distrus si au facut revolte. Luditii din secolul XIX.

Ce parere crezi ca vor avea oamenii cand vor fi inlocuiti cu roboti, iar ei nu vor gasi un serviciu?

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te citez, no name: "Nu fac apologia nazismului, dar daca nu era Hitler si motivatia sa de a dezvolta rachete V1/V2, iar americanii nu ar if avut motivatia sa dezvolte bombele nucleare si rachetele balistice,  n-ar mai fi fost astronauti care sa calatoreasca in spatiu. "

Cred ca exagerezi. Savantii ar fi descoperit oricum aceste tehnologii, pentru ca e in natura mintii umane iscoditoare si sprintene sa isi puna intrebari si sa faca tot felul de conexiuni.. Necesitatea creeaza cererea. Cererea creeaza oferta.

Aceste inventii sunt ascunse in numere, in lumea matematicii. Mintea logica le va descoperi pliate pe fractali. Trebuie doar sa doresti, si daca iti propui sa gandesti o problema (ex. crearea de rachete) vei gasi solutii, tatonand, eliminand erorile, in timp. Asa lucrau da Vinci si Edison. Ei erau singuri, azi savantii lucreaza in echipe, prin brainstorming.

 

Exemplu: Herman Oberth a fost preocupat de rachete inainte de Hitler, pentru ca era inspirat de Jules Verne. 

"Născut la Sibiu (în perioada dualismului austro-ungar]), Hermann Oberth a fost, pe lângă rusul Konstantin Țiolkovski și americanul Robert Goddard, unul dintre cei trei părinți fondatori ai științei rachetelor și astronauticii. Cei trei nu au colaborat niciodată, în mod activ, concluziile cercetărilor lor fiind în mod esențial identice, deși cercetarea a avut loc în mod independent.

Încă de la vârsta copilăriei (la aproximativ 11 ani), Hermann a fost fascinat de acest subiect prin cărțile lui Jules Verne, în special De la Pământ la Lună și În jurul Lunii, pe prima mărturisind că a citind-o de nenumărate ori până ce a ajuns aproape să o știe pe dinafară. În urma influenței acestor cărți și concluziei personale că ideile prezentate de Jules Verne nu erau întru totul fanteziste, Hermann a construit primul model de rachetă încă din școala generală, pe când avea în jur de 14 ani.

Hermann Oberth a realizat că, deși combustibilul rachetei se consumă, prin aceasta reducându-se masa rachetei, continuă totuși să existe un rezervor care conținea combustibilul consumat, acesta nemaifiind util din punct de vedere funcțional. Hermann a ajuns astfel, în mod independent, să inventeze conceptul de ardere în etape a combustibilului."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Hermann_Oberth

 

Armata nu e neaparat un promotor al stiintei, cu ea e alta treaba: are foarte multi bani de investit in proiecte, de la bugetul enorm. Ceea ce cercetatorii nu au. Ei se milogesc pentru fonduri, iar comisiile sunt greu de convins.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

operatorii telefonici ... deja functioneaza de o vreme, dar le evit.

- roboti sexuali zici???  poate in fermele zootehnice ar da randament :lol2:

chelneri, frizeri, bucatari,  in puscarii le e locul si poata in armata cu soldati artificiali. 

- masina  electrice fara sofer a omorit un pieton in Phoenix ca nu era programat decat la o alta masina sa opreasca nu la forma umana!!!

Doresc o masina de spalat haine ca lumea inainte de toate astea si una de tocat carne!!!   Ma pot lipsi de restul listei. 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Doresc o masina de spalat haine ca lumea inainte de toate astea si una de tocat carne!"

 

Astea sunt din ce in ce mai proaste si mai scumpe. Dar robotii progreseaza.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 12 ore, no-user-name a spus:

Poate ca ne mai trebuie inca doua razboaie mondiale,  poate inca un razboi rece,  sau ar trebui sa se mai nasca inca vreun  geniu ca Albert Einstein,   Wernher von Braun sau  ca  J. Robert Oppenheimer ca sa se construiasca prima centrala de fuziune nucleara si nave spatiale mai rapide.  

Eu nu cred ca e nevoie de razboaie pentru stimularea stiintei. Pentru ca aceasta stimulare se intampla deja. Ea este generata de salariul extrem de motivat oferit de statele bogate savantilor tineri din intreaga lume. De exemplu SUA si alte state din Vestul dezvoltat ofera casa, masina, salarii mari cercetatorilor din alte state, impreuna cu familiile lor, ca sa se stabileasca la ei. De multe ori exista deja comunitati de oameni de stiinta, unde ei se simt in largul lor. Acesta este adevaratul exod al creierelor. Mintile agile sunt ademenite cu avantaje materiale foarte mari. Iar rezultatele studiilor lor vor servi dezvoltarii statului bogat care a gandit aceasta strategie. Asta functioneaza deja pe mapamond. Oameni inteligenti din India, Romania, etc, se duc in Vest. Daca nu sunt chiar geniali, nu li se ofera casa, masina, dar salariu foarte motivant tot li se ofera.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 9 minute, observant a spus:

Daca nu sunt chiar geniali, nu li se ofera casa, masina, dar salariu foarte motivant tot li se ofera.

Se ofera si casa si masina care costa mult mai putin decat s-ar crede mai ales pentru cei, pentru care se cerceteaza!!!  O casa revine la pretul unei scobitori folosite ... pentru ca nu prea se afla acele locuri/laboratoare sau institutii nici pe Manhattan sau pe Las Vegas Strip.  Vin si parintii la pachet sa aibe grija de copiii ca acomodarea nu este chiar usoara, nu vorbesc de Area 51, dar si New Mexico devine alta planeta pentru cineva din Bucuresti care deschide ochii pentru prima oara in Lumea Noua.   Talentele sint urmarite inca din scoli elementare!!!     

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Arabii construiesc un oraș marțian în deșert

Emiratele Arabe Unite au anunțat în 2017 că intenționează să colonizeze planeta Marte în următorii 100 de ani. Însă, un grup de arhitecți a început deja să-și imagineze cum ar arăta un oraș marțian, pe care au de gând să îl amplaseze în deșertul din apropiere de Dubai.

descopera.ro

Pacat ca n-o sa aflam la ce faza au ajuns cu colonizarea dupa 100 de ani ...:bb:

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Secretele noului avion american de luptă. Invizibil la propriu?

Secretele noului avion american de luptă. Invizibil la propriu?

Asta se vede clar, trebuia cumva sa fie reprezentat chiar daca originalul din articol este invizibil ... poate pentru cei care deja au pierdut vederea la distanta mai lunga.   

Ceva ma face sa nu cred asa ceva fiind o arma teribila nu un balon umplut cu Helium :balloon:   Precis se foloseste un aliaj de culoara al cerului, un argintiu ceva greu de observat dar nu transparent sau invizibil.  Vom vedea!    In Arizona se va vedea ca cerul mereu este albastru!!!  :crazypilot: 

https://evz.ro/secretele-noului-avion-american-de-lupta-invizibil-la-propriu.html

 
Programul Next Generation Air Dominance va include arme și sisteme revoluționare.
Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 13.05.2020 la 1:09, no-user-name a spus:

Inca se inventeaza si se vor  mai  inventa  chestii faine  in afara de  tablete,  console  si smartphone-uri. Sunt chiar atatea de inventat ca nici nu stiu de unde sa incep:  
-roboti muncitori  cu inteligenta artificiala care sa inlocuiasca muncitorii din constructii, lucratorii comerciali, operatorii telefonici,  chelnerii,  programatorii,  frizerii, bucatarii, profesorii, paznicii, politistii, medicii. Oamenii nu vor mai presta munci repetitive si stresante.  
-tratamente cu  nanoboti sau celule stem,
-nano-costume cu  reglare termica  
-acumulatori mai puternici si dispozitive  in miniatura  cu capacitate mai mare de stocare  
-tratamente noi  pentru cancer,
-prostetice, organe si membre bionice,
-bratari cu holograme,
-casti si ochelari  virtuali,
-sisteme de plata cu criptomonede
-comunicare telepatica prin Neuralink (interfata creier-computer),
-drone care pot stinge incendii sau transporta truse de prim ajutor,
-roboti sexuali,
-ceasuri smart,
-asistenti virtuali,
-carne artificiala crescuta in laborator
-ferme verticale
-masini  electrice fara sofer
-imprimante si pixuri 3D
-computere cuantice
-locuinte inteligente
-alimente fara gluten  
-centrale de fuziunea nucleara
-nave spatiale superluminice
-masinarii de desalinizat apa de mare sau inverzit desertul Sahara
-lifturi spatiale
-statii spatiale orbitale pentru lansat rachete si nave spatiale, atat pe orbita Terrei, cat si pe orbita Lunii
-colonii spatiale pe Luna, Marte, Europa si minerit pe asteroizi
-orase solare
-centrale subacvatice/subterane
-sfera Dyson  


Unele se vor inventa  in urmatorii   200-500 de ani.  
Altele probabil vor ramane doar in imaginatia  SF si asta e.  

Poate ca ne mai trebuie inca doua razboaie mondiale,  poate inca un razboi rece,  sau ar trebui sa se mai nasca inca vreun  geniu ca Albert Einstein,   Wernher von Braun sau  ca  J. Robert Oppenheimer ca sa se construiasca prima centrala de fuziune nucleara si nave spatiale mai rapide.  
Nu fac apologia nazismului, dar daca nu era Hitler si motivatia sa de a dezvolta rachete V1/V2, iar americanii nu ar if avut motivatia sa dezvolte bombele nucleare si rachetele balistice,  n-ar mai fi fost astronauti care sa calatoreasca in spatiu. Fara calatorii in spatiu si pe Luna, multe inventii ar fi fost inexistente azi.  
Probabil ca nici sistemul radar, satelitii, dar nici  supersonicele ,tancurile si elicopterele,  dar nici sistemul medical modern, automobilele, avioanele comerciale,  telefoane, ATM-urile, penicilina,      televiziunea publica si  computerele n-ar mai fi existat...sau cel putin nu ar fi fost accesibile maselor.  
Tot ce avem azi a fost creat  cu scop militar in cele doua razboaie mondiale si in razboiul rece .    
De asta e obligatia noastra  ca civili  sa-i onoram pe militarii cazuti in lupte si pe toate victimele razboaielor pentru ca datorita lor avem o viata mai buna.

Ochelarii multimedia cu realitate augmentata;

Corturile gonflabile-locuinte;

Rulotele plutitoare-case-vehicul zburator si locuinta mobila in acelasi timp;

Haine si incaltaminte din plastic-aerogel ce retine caldura corporala si la -80C;

Captatoare de apa din seva copacilor, din aer si ape non-potabile de suprafata;

Replicator de hrana de beta-celuloza la purtator din vegetatie;

Bratara si inel wi-fi-minicomputer cuplat direct la neuronii de la mana cu intrare-iesire, astfel ca omul va merge dincolo de propriul creier pe suportul de siliciu.

Spray si folie anti-hemoragie;

Racitor cerebral pentru cap pentru hibernarea in caz de accident grav;

...

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×