Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

 In anul 604 i.Hr., in decembrie   (Tevet), Ezekiel, aflat pe malul raului Chebar, vede o nava spatiala stralucitoare alimentata de energie (lumina stralucitoare)  venita de la  nord,     cu invelis metalic (arama lustruita) care imprastie  vant, fum si foc (undele gravitationale). 

 

Quote

 

1. In al treizecilea an, in a cincea zi a lunii a patra, pe cand eram intre prinsii de razboi de la raul Chebar, s-au deschis cerurile si am avut vedenii dumnezeiesti.

2. In a cincea zi a lunii - era in anul al cincilea al robiei imparatului Ioiachin -

3. cuvantul Domnului a vorbit lui Ezechiel, fiul lui Buzi, preotul, in tara haldeilor, langa raul Chebar; si acolo a venit mana Domnului peste el.

4. M-am uitat si iata ca a venit de la miazanoapte un vant naprasnic, un nor gros si un snop de foc care raspandea de jur imprejur o lumina stralucitoare, in mijlocul careia lucea ca o arama lustruita, care iesea din mijlocul focului.

 

Ezekiel's Visions of God—Ezekiel 1:1

yw52060ea7.jpgdm52060eb2.jpg

giorgos-tsolis-ezekiel-s-spaceship.jpg?1477756779

 

Ezekiel descrie nava. Vede patru elice, cu grafiti sau forme ce aduc a  aripi.  Picioarele lor drepte scanteiau ca arama lustruita.   Ezekiel incearca sa ne descrie elicele cu limbajul sau primitiv.   Descrie cum elicele (aidoma celor de elicoptere sau drone) parcurgeau drept inainte.  

 

Quote

 

5. Tot in mijloc se mai vedeau patru fapturi vii a caror infatisare avea o asemanare omeneasca.

6. Fiecare din ele avea patru fete si fiecare avea patru aripi.

7. Picioarele lor erau drepte, si talpa picioarelor lor era ca a piciorului unui vitel si scanteiau ca niste arama lustruita.

8. Sub aripi, de cele patru parti ale lor, aveau niste maini de om; si toate patru aveau fete si aripi.

9. Aripile lor erau prinse una de alta. Si cand mergeau, nu se intorceau in nicio parte, ci fiecare mergea drept inainte.

10. Cat despre chipul fetelor lor era asa: inainte, toate aveau o fata de om; la dreapta lor, toate patru aveau cate o fata de leu; la stanga lor, toate patru aveau cate o fata de bou; iar inapoi, toate patru aveau cate o fata de vultur.

 

jl52060eb9.jpgfa52060ec1.jpg

tq52060ed1.jpgbg52060ed9.jpg

 

 

 

Ezekiel descrie modul cum aterizeaza nava spatiala, inclusiv aripile care mergeau drept inainte, ca si cum le mana un duh invizibil. Iar in mijlocul lor vede "carbuni de foc aprinsi care ardeau"  sau mai bine spus, partea incinsa a navei atunci cand aterizeaza la contactul cu atmosfera.   Descrie elicele care se rotesc, alergau si se intorceau, ca fulgerul.  Alergau in cele patru laturi ale lor  si nu intorceau deloc mersul lor.   Descrie apoi rotile  din crisolit  si cristalul aidoma cerului.   

Quote

 

11. Aripile fiecareia erau intinse in sus, asa ca doua din aripile lor ajungeau pana la cele invecinate, iar doua le acopereau trupurile.

12. Fiecare mergea drept inainte, si anume incotro le mana duhul sa mearga, intr-acolo mergeau; iar in mersul lor nu se intorceau in nicio parte.

13. In mijlocul acestor fapturi vii era ceva ca niste carbuni de foc aprinsi care ardeau; si ceva ca niste faclii umbla incoace si incolo printre aceste fapturi vii; focul acesta arunca o lumina stralucitoare, si din el ieseau fulgere.

14. Fapturile vii insa, cand alergau si se intorceau, erau ca fulgerul.

15. Ma uitam la aceste fapturi vii si iata ca pe pamant, afara de fapturile vii, era o roata la fiecare din cele patru fete ale lor.

16. Infatisarea acestor roti si materialul din care erau facute pareau de crisolit, si toate patru aveau aceeasi intocmire. Infatisarea si alcatuirea lor erau de asa fel incat fiecare roata parea ca este in mijlocul unei alte roti.

17. Cand mergeau, alergau pe toate cele patru laturi ale lor si nu se intorceau deloc in mersul lor.

18. Aveau niste obezi de o inaltime inspaimantatoare, si pe obezile lor cele patru roti erau pline cu ochi de jur imprejur.

19. Cand mergeau fapturile vii, mergeau si rotile pe langa ele; si cand se ridicau fapturile vii de la pamant, se ridicau si rotile.

20. Unde le mana duhul sa mearga, acolo mergeau, incotro voia duhul; si impreuna cu ele se ridicau si rotile, caci duhul fapturilor vii era in roti.

21. Cand mergeau fapturile vii, mergeau si rotile; cand se opreau ele, se opreau si rotile; cand se ridicau de pe pamant, se ridicau si rotile; caci duhul fapturilor vii era in roti.

22. Deasupra capetelor fapturilor vii era ceva ca o intindere a cerului care semana cu cristalul stralucitor si se intindea in aer, sus peste capetele lor.

23. Sub cerul acesta, aripile lor stateau drepte, intinse una spre alta, si mai aveau fiecare cate doua aripi care le acopereau trupurile.

 

 

bc52060ee1.jpgqt52060f25.jpg

 

 

Ezekiel descrie vajaitul aripilor ca unor ape mari, vuietul galagios ca al unei ostiri, iar cand se opreau, isi lasau aripile  in jos, urmat de un vuiet care pornea de deasupra bordului intins peste elice.   Era sunetul motorului.  

Quote

 

24. Cand umblau, am auzit vajaitul aripilor lor ca vajaitul unor ape mari si ca glasul Celui Atotputernic. Cand mergeau, era un vuiet galagios ca al unei ostiri; iar cand se opreau, isi lasau aripile in jos.

25. Si venea un vuiet care pornea de deasupra cerului intins peste capetele lor; iar cand se opreau, isi lasau aripile in jos.

 

 

 

In cele din urma, dupa aterizarea navei spatiale, se deschide usa ca de safir. 

Din ea iese ASTRONAUTUL, cu chip de om.    Cu lucire de arama lustruita ca niste foc, iar inauntrul  costumului caruia era omul acesta si care stralucrea de jur imprejur (de la reflexia luminii pe casca de sticla al astronautului, fie de la luminozitatea navei, fie de la cea a Lunii ).    Descrie ca omul stralucea de jur imprejur, de sus pana jos, inconjurat cu  o lumina stralucitoare, ca infatisarea curcubeului de dupa ploaie.    Costumul astronautului pare sa fie dotat cu lanterne.   In mod clar costumul astronautului pare ceva mult prea avansat pentru creierul primitiv al lui Ezekiel.  

Iar astronautul incepe sa vorbeasca prin transmitator ce il infioara pe Ezekiel la auzul acestuia.   

Quote

 

 

26. Deasupra cerului care era peste capetele lor, era ceva ca o piatra de safir, in chipul unui scaun de domnie; pe acest chip de scaun de domnie se vedea ca un chip de om, care sedea pe el.

27. Am mai vazut iarasi o lucire de arama lustruita ca niste foc, inauntrul caruia era omul acesta si care stralucea de jur imprejur; de la chipul rinichilor lui pana sus, si de la chipul rinichilor lui pana jos, am vazut ca un fel de foc, si de jur imprejur era inconjurat cu o lumina stralucitoare.

28. Ca infatisarea curcubeului care sta in nor intr-o zi de ploaie, asa era si infatisarea acestei lumini stralucitoare care-l inconjura. Astfel era aratarea slavei Domnului. Cand am vazut-o, am cazut cu fata la pamant si am auzit glasul Unuia care vorbea.

 

 explorador-del-astronauta-en-espacio-t%C3%A9cnicas-mixtas-113194446.jpgsky-astronaut-darkness-starry-sky-wallpaper-preview.jpg 293461eeda26887557ef6b50e21dd0db.jpg

  astronaut-baumgartner-face-felix-wallpaper-preview.jpg

Editat de no-user-name
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Quote

 

1. El mi-a zis: "Fiul omului, stai in picioare, si-ti voi vorbi!"

2. Cum mi-a vorbit aceste cuvinte, a intrat duh in mine si m-a facut sa stau pe picioare; si am ascultat la Cel ce-mi vorbea.

3. El mi-a zis: "Fiul omului, te trimit la copiii lui Israel, la aceste "popoare indaratnice" care s-au razvratit impotriva Mea; ei si parintii lor au pacatuit impotriva Mea, pana in ziua de azi.

 

Astronautul i se adreseaza, ii spune sa se scoale ca nu e un zeu caruia sa i se inchine.  

Il indeamna sa se duca printre israelienii care s-au razvratit impotriva lui si sa predice.  

Apoi ii arata  un sul care era de fapt o tableta sau un smartphone pe care erau  scrise rapoartele.    Ii da sa citeasca.   

 An Astronaut Dressed In The Smartphone To Call And Send Messages ...

Quote

 

4. Da, copiii acestia la care te trimit sunt nerusinati si cu inima impietrita. Tu sa le spui: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu!"

5. Fie ca vor asculta, fie ca nu vor asculta - caci sunt o casa de indaratnici - vor sti totusi ca in mijlocul lor este un proroc.

6. Tu, fiu al omului, sa nu te temi de ei, nici sa nu te sperii de cuvintele lor; si macar ca ei sunt niste maracini si spini langa tine, si macar ca locuiesti impreuna cu niste scorpioni, totusi nu te teme de cuvintele lor si nu te inspaimanta de fetele lor, caci sunt o casa de indaratnici.

7. Ci sa le spui cuvintele Mele, fie ca vor asculta, fie ca nu vor asculta; caci sunt niste indaratnici!

8. Tu insa, fiul omului, asculta ce-ti spun! Nu fi indaratnic ca aceasta casa de indaratnici! Deschide-ti gura si mananca ce-ti voi da!"

9. M-am uitat, si iata ca o mana era intinsa spre mine si tinea o carte in chip de sul.

10. A desfasurat-o inaintea mea, si era scrisa si pe dinauntru si pe din afara; in ea erau scrise bocete, plangeri si gemete.

 

 

 

Ii da apoi un baton de ceva sau un dispozitiv capabil sa traduca vorbele sale si sa se faca inteles.    

Quote

 

1. El mi-a zis: "Fiul omului, mananca ce vei gasi inaintea ta, mananca sulul acesta si du-te de vorbeste casei lui Israel!"

2. Am deschis gura, si mi-a dat sa mananc sulul acesta.

3. El mi-a zis: "Fiul omului, hraneste-ti trupul si umple-ti maruntaiele cu sulul acesta pe care ti-l dau!" - L-am mancat, si in gura mea a fost dulce ca mierea.

4. El mi-a zis: "Fiul omului, du-te la casa lui Israel si spune-le cuvintele Mele!

5. Caci nu esti trimis la un popor cu o vorbire incurcata si cu o limba greoaie, ci la casa lui Israel;

6. nu la niste popoare mari cu o vorbire incurcata si cu o limba greoaie, ale caror cuvinte sa nu le poti pricepe. Negresit, daca te-as trimite la ele, te-ar asculta!

7. Dar casa lui Israel nu va voi sa te asculte, pentru ca nu vrea sa M-asculte; caci toata casa lui Israel are fruntea incruntata si inima impietrita.

 

 


 

Same Word In Different Languages

Editat de no-user-name
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Quote

 

8. Iata, iti voi face fata tot asa de aspra ca si fetele lor, si fruntea, tot asa de aspra ca fruntea lor.

9. Iti voi face fruntea ca un diamant, mai aspra decat stanca. Nu te teme si nu te speria de ei, caci sunt o casa de indaratnici!"

 

Astronautul ii da o casca de protectie lui Ezekiel. 

Beards in Space | Tales of the Beard

 

 

 

 

Apoi il ia cu el in nava si il transporta spre Tel-Abib.  

Ezekiel descrie pornirea navei  ca pe un dardaitul unui mare cutremur de pamant.

Apoi descrie cum slava Domnului s-a ridicat din locul ei, nava luandu-si zborul.  

Descrie deplasarea rapida , cum mana Domnului apasa tare peste el.  

Si ajunge la Tel Abib.   

Quote


10. El mi-a zis: "Fiul omului, primeste in inima ta si asculta cu urechile tale toate cuvintele pe care ti le spun!

11. Du-te la prinsii de razboi, la copiii poporului tau: vorbeste-le si, fie ca vor asculta, fie ca nu vor asculta, sa le spui: "Asa vorbeste Domnul Dumnezeu!"

12. Si Duhul m-a rapit si am auzit inapoia mea dardaitul unui mare cutremur de pamant: slava Domnului s-a ridicat din locul ei.

13. Am auzit si vajaitul aripilor fapturilor vii care se loveau una de alta, uruitul rotilor de langa ele si dardaitul unui mare cutremur de pamant.

14. Cand m-a rapit Duhul si m-a luat, mergeam amarat si manios, si mana Domnului apasa tare peste mine.

15. Am ajuns la Tel-Abib, la robii de razboi care locuiau la raul Chebar, in locul unde se aflau; si am ramas acolo, inmarmurit in mijlocul lor, sapte zile.

 


 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nava pare a fi una dupa modelul Alcuibierre.   

Nu nava se deplaseaza, ci cosmosul o face. Nava ramane in bula ei spatialo-temporala, fara a viola legile fizicii.   Produce unde gravitationale prin a comprima spatiul-timp in fata ei si il dilata  in urma ei.  

Ca un jet-ski interstelar.  

maxresdefault.jpgWarp drive - WikipediaConstructing an Alcubierre Warp Drive - Ella Alderson - Medium

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu comentez cum e cu Ezekiel, mă rog, sunt speculațiile tale. :smile: 

Însă pe bune că e faină imaginea, din urmă, cu nava care pare a se deplasa după modelul Alcuibierre. :smile: 

Foarte pe scurt, din ce încercai și io să înțeleg, această metodă de călătorie în vastul spațiu presupune întinderea texturii spațilui/timp din fața navei, adică din direcția de deplasare a acesteia, să se contracte, în timp ce spațiul din spate se va extinde. Nava practic e nemișcată și este într-un fel de „bulă/balon” și nu știu cum, doar spațiul însuși se deplasează. Prin urmare, legile relativității, așa cum le-a formulat Einstein, nu ar fi încălcate în sens convențional. Tehnic vorbind, mărturisesc faptul că n-am înțeles prea bine toate meandrele chestiunii, însă îmi place mult ideea. :laugh:

  
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 20.04.2020 la 3:19, no-user-name a spus:

Nava pare a fi una dupa modelul Alcuibierre.   

Nu nava se deplaseaza, ci cosmosul o face. Nava ramane in bula ei spatialo-temporala, fara a viola legile fizicii.   Produce unde gravitationale prin a comprima spatiul-timp in fata ei si il dilata  in urma ei.  

Ca un jet-ski interstelar.  

 

Intr-o realitate virtuala e si mai usor de explicat misterul: se ia "obiectul" x si se muta cu cursorul din pozitia A in pozitia B. Asta nu violeaza nicio neajutorata lege a "fizicii". Ce parere ai despre ipoteza asta, no-name?

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te-ai inspirant din Jacques Valée cu topicul asta, asa-i ? 

On topic: Tot ce pot sa spun este ca sunt prea necunoscatoare sa-mi d'au cu parerea despre existenta extraterestra.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

o frumoasa calatorie prin spatiu cu Schiller

(o să aducă cu ei și Cubul, la final...)

 

Editat de Avalon73
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acele fiare puteau avea aspect de vultur, vitel, samd si fara a fi vultur, vitel, leu, etc, ci pur si simplu umanoizi din specii diferite cu infatisari diferite, a caror infatisare aduce cu infatisarea vitelului, in alt caz cu cea a vulturului, leului samd. 

Chiar aici pe pamant exista chipuri umane moderne ca aspect, regasite la persoane din arealul britanic si anume persoane cu o barbie subtire si impinsa in fata, un nas drept si o frunte aproape superdimensionata alaturi de un ten roz eventual pistruiat, par blond-roscat si ochii verzi. 

La polul opus sunt chipurile aborigenilor australieni si ale africanilor bantu cu supra-prognatism mostenit. 

Daca privim intre primate si antropoide diferentele devin uriase intre: Mandril, Gorila, Maimuta Nasoasa, Maimuta Carna, Uakari, Orangutan, samd. 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×