Sari la conținut
Forum Roportal
Vriies

Coronavirus la zi

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum 11 ore, Rayn a spus:

Daca nevaccinatul da ceva, vaccinatul zice-se va face o forma usoara, deci risc potential mic.

Dar daca da vaccinatul ceva, atunci nevaccinatul poate face o forma grava si poate ajunge la ATI, rezulta un risc potential mare.

 

Uite ca te duci încet spre adevăr. Într-o zi o sa te vaccinezi. Da, da.... 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 9 ore, Çukur Bitmesin a spus:

In privința impozitelor pentru sănătate, nu e nici i diferență. Nu e că și cum te întreabă dacă ești nevaccinat la serviciu și apoi îți dau câteva sute de RON in plus pe lună, că ce rost are sa mai plătești impozit la sănătate, oricum mori, așa nevaginat....

In State nevaccinatii vor avea de plata toate cheltuielile medicale iar asigurarile NU le mai accepta.   Procedura esta ca semneaza casa, conturile, investitiile si tot ce are mai valoros pe numele spitalului inainte de internare, ca sa fie siguri ca vor fi platiti ... down the road/la capatul drumului, cand tratamentul se termina.

Cei care n-au nimic, precis vor fi trimisi in alta parte, dar nu la un loc cu pacientii platitori!!!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hai sa nu vb de State unde asigurarea medicala de stat e inexistentă...

Ceea ce e trist, sper sa se schimbe asta la voi.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 3 ore, Çukur Bitmesin a spus:

Hai sa nu vb de State unde asigurarea medicala de stat e inexistentă ...   Ceea ce e trist, sper sa se schimbe asta la voi.

De ce spui ca este inexistenta daca nu stiiiiiii.   Sint de mai multe feluri cu diferite denumiri dar ca sa beneficiezi de ele, trebuie sa te califici.  

Cei fara casa au asigurare medicala, pensie de boala dar si locuinta insa prefera strada, cetatenii americani numai.   

Si ilegalii au de toate dar altfel ca si mine care platesc 2 feluri de asigurari pe luna si-mi aleg doctorii, spitalul si tratamentul, sala de gym terapeutic, dentistul, etc.

Cei cu pensii mici la fel au de la Stat asigurare medicala dar si o suma de bani pentru mancare, le vin vitamine gratuit acasa, bastoane daca au nevoie la mers chiar si motociclete cu baterie sa circule pe strada la distanta mica.  Pe langa asta de la Food Bank le mai duce acasa mancare: conserve ca sint oferite de fabrici, fasole uscata, unt, lapte, dar si lapte praf care este extrem de bun, am auzit de la sora mea ca-i trimiteam eu de aici cumparat din magazin in container mare ca avea probleme acolo cu laptele, gluten sau ce deranja ca era bolnava, paste fainoase,  branzeturi, ca vad mereu cand merg la o cunostinta in vizita, este cutia langa usa cu cele ce nu poate manca.   Le da telefon si-l schimba cu altele, servicii pentru care noi platim. kHillarioaica voiaca noi cetatenii sa avem grija de toti care n-au venituri sa nu se pricopseasca nimeni, doar abia sa fie in viata, cat sa-i voteze, ca ei lucreaza pentru noi!!! democRATSii.  

In ce PLM ai vrea sa se schimbe viata si sistemul de aici???  ca nu lucrezi TU si pentru restul Americii!!!  

Ai avut ocazia sa vii aici cand era poarta deschisa, dar n-ai dat vrabia din mana pentru cel de pe gard!!!

La noi nu se va schimba cu usurinta ca cei care au inventat sistemul si ei beneficiaza de serviciile lor.  Vor muri multi din batranii politicieni care sint acum cei tari dar se cred nemuritori ca se injecteaza cu sange de copil mic sa fie tinerei si sa mai traga inca 100 de ani, ei/ele sint marfa de experienta pentru niste cercetatori, ca deja mintile le parasesc, sa vedem unde ajung.

Deja jumatate din America este in somaj si protesteaza contra ridicari de pret la benzina, alimente si altele cand lumea abia lucreaza.   Ei uita ca sint in minoritate fata de populatie.   Cica se vor construi noi drumuri, poduri, cai ferate si tramvaie PLUS noua tevatura pentru apa potabila americana ca sint in folosinta inca cele din plumb de la descoperirea Americii in majoritatea STATULUI care-i otrava curata, asta la stirile de aseara le-am auzit.   Asta inca nu le umple burtile pana se si evacuaza daca nu s-a platit chiria.

Vor sa opreasca si transportul aerian angajatii ca nu merg la munca, deja restaurantele din aeroporturi sint aproape toate inchise si nu e cine sa dirijeze avioanele.   Asta chiar acum de cea mai mare sarbatoare nationala Thanksgiving, celebrat in 4 zile cu multe evenimente sportive.   Pe cine intereseaza sportul cand n-are ce manca si cu ce ajunge la munca.  

1 tanc de benzina super in masina mea azi a costat 120 de dolari fata de 40 de dolari acum o luna.   

Vor sa cheltuim economiile sa stam in rand langa garduri ametiti de foame, pentru o turta din morti presati de kkt, ca restul e proteine!!!   poate la o schimbare din asta te-ai gandit.

 

 

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

:lol2:

da, da, sa se schimbe, sa fie ca la noi, toti care au asigurare asigurata de la stat sa fie pusi intr-o oala jegoasa :lol2:

sper sa se schimbe, da. 

 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Precum in Canada???  Astepti 6 luni pentru orice ca sa ajungi la un doctor, daca mori, e ne-norocul tau!!!   Lumea se recurge de acolo la orice sa ajunga aici sa munceasca, s-au cam saturat de comunismul regal.  Familii divorteaza, el de obicei face rost de una americana sa se insoare ca legal are drepturi multe imediat.   Prima este sa-si aduca copiii minori aici la scoala, pe urma vine si mama lor ca-s minori si au nevoie de o mama si sa locuiasca separat ca si cresc si de obicei mostenesc binevoitoarea ca mereu este o femeie bolnava, mai invarsta, singura, etc.     Nu sint pusi in nici o oala jegoasa, cei cu pensie mica au niste locuinte de invidiat doar nu in locuri luxoase ca ar fi costat mult mai mult si lumea buna nu vrea sa vina salvarea in fiecare 5 minute si noaptea cu sirene ca sint peste 65 de ani toti locatarii.  Au paza cu arma si foarte multe servicii.  Cei fara casa decid langa Freedom = Libertate!!!

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vezi că poate te crede cineva, Olga.

Din salariul normal nici o companie nu plătește asigurarea de sănătate.

Se oferă medcare doar pentru posturi inalte, de la management in sus.

Sau pentru specialiști rari de care chiar au nevoie.

E adevărat că fiecare poate plati asigurarea separat, dar din ce să o plătești dacă ratele la creditul de studii se duc până la 15-20 de ani după ce termini facultatea?

Daca tu ești privilegiată, nu toți americanii sunt.

Și, așa jegos cum zici tu că e sistemul sanitar din România, diferența între noi și voi e că , dacă aici ajung la spital și trebuie sa fiu spitalizată câteva zile, nu mă costă nimic. Pe un american îl costă câteva mii de dolari.

Nu mai continui că nu are rost. Oricum eu îți doream/doresc binele, nu am înțeles de ce te-ai atins așa.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Absolut ilegal cum se incearca schimbarea regulilor in timpul jocului.

Sunt oameni care au contribuit o viata la sistemul de sanatate.

de ce n-au anuntat de acum 30-40 de ani ca serviciul medical poate fi conditionat de o carte verde?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 2 ore, Çukur Bitmesin a spus:

Vezi că poate te crede cineva, Olga.

Eu nu lupt sa fiu crezuta!!!   

La Medicare prima conditie este daca esti cu acte legale in State, ai contribuit la acest fond adica din salariu a fost oprit si varsat in acel cont de persoana care facea statele de plata si ai varsta de 65 de ani!!!  Este Fondul de Pensii la care contribui de la primul job chiar daca esti la MacDonald sa speli WC-urile!!! paralel ti se opreste din acel salariu si pentru Somaj in caz ca ai lucrat deja cativa ani si nu esti capabil sa muncesti o vreme sau ai Permanent Disabilty.   

Asta este doar pentru civili, ca armata are separat cu totul administrat de alte firme iar spitalele lor functioneaza altfel.     

Nativ Americanii sau Indieni cum li se spune in alte tari la persoane care arata ca Winnetou, se gospodaresc in stilul lor, nu cu altii, iar EU imi aleg doctorii pe sprancene, ca-i dupa o lege e si asta, doar cei care arata ca mine dar si din ei am drept sa elimin de pe lista lunga.     

Ma faci sa rad, desigur pe tine te crede lumea ca esti de acolo si stii totul.   Cati ani ai trait si muncit in State ca sa stii ce si cum functioneaza in acest departament ca nu-i nici un secret!!!

Ca sa ai o zi mai fericita, cand vorbim de SPITAL in America, "câteva mii de dolari" =0(zero) vorbim de la zeci de mii in sus spre milion, ca aici nu te internezi tu ca pacient ca vrei, precum inteleg ca acolo se intampla, doar daca doctorul recomanda ca-ti salveaza viata!!!   Nu se scot apendicite si din astea la cerere.  Ca sa-ti faci analize nu-i necesar internarea, chiar si dupa operatie in majoritatea cazurilor, imediat mergi acasa, i se zice Outpatient.  Si acasa poti sa te vaiti ca te doare!!!  dar de obicei iti dau morfina in vene ca ai linia de IntraVenous  instalat inca inainte de plecare si ti s-a terminat si cu durerea.    Asigurarile mele mereu-mi acorda 3 zile daca vreau dar inca n-a fost necesar decat o noapte la cererea doctorului, Fierea a fost scos si era necesar 24 de ore de supraveghere specializata.  

"Din salariul normal nici o companie nu plătește asigurarea de sănătate."  Daca ai familie, la angajare li se ofera si lor Asigurare de Boala, Dentara si Medicamente in majoritatea cazurilor!!!

Nu stiu cine ti-a incarcat memoria cu informatia asta dar nici nu incerc sa inteleg macar.

N-ai definit, pentru tine ce inseamna salariu un normal aici???  ca in State acest cuvant sau termeni deloc nu se folosesc.   In ziar de obicei este clar scris pe cine cauta sa angajeze si cat este plata + beneficii si ce cuprind, daca-ti convine te prezinti.   

 

 

  

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 1 oră, Rayn a spus:

Absolut ilegal cum se incearca schimbarea regulilor in timpul jocului. Sunt oameni care au contribuit o viata la sistemul de sanatate. de ce n-au anuntat de acum 30-40 de ani ca serviciul medical poate fi conditionat de o carte verde?

Decand e lumea se stie pe plan local cine a cotizat va beneficia de Medicare pe langa Social Security Beneficii care reprezinta pensia de batranete.  Pe langa asta daca angajatul mai contribuia intr-un Plan cu o suma, are si de acolo bani, problema este ca multi nici din cei legali nu voiau sa lucreze legal!!!   Cei care s-au oprit ca le merge bine si la curatenie, desigur nu primesc nimic.  Dar cei care au intrat legal, nu si-au facut actele locale ca n-au crezut in ele, se considerau egale cu restul, la fel primesc praful dupa toba.  Unii au mai mostenit cate ceva legal si din cauza asta n-au primit ajutoare sociale ca posedau mai mari valori decat un om nevoios.    Very first condition este sa n-ai NIMIC in mai mare valoare de 100 de dolari.  

La acest capitol nu prea se schimba nimic, acele fonduri sint administrati si paziti de "caini mari"  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×