Sari la conținut
Forum Roportal
NicolaeT

Schimbarea la fata a femeilor imediat dupa casatorie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am citit topicul asta: https://dontmarry.wordpress.com/2009/07/23/married-men-post-here-if-you-hate-your-life-2

unde o gramada de barbati, dupa ce s-au casatorit cu iubita lor cu care erau in relatii si de peste 5 ani, fix a doua zi dupa casatorie s-a intors la 180 de grade. Imi explica si mie cineva care-i faza ? Pare de-a dreptul ireal.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Wow, ce topic.

Bag aici o zicala pe care am auzit-o candva, nu stiu cui apartine si nu e important

Men Marry Women with the Hope They Will Never Change. Women Marry Men with the Hope They Will Change.

Dar putem pleca de la asta si ce inseamna, pentru ca mi se pare adevarata.

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acuma, no, daca barbatii astia nu si-or permis/ales femei care sa fie sincere cu ei de la inceput, nu or fi nici ei macho prea grozavi.

Cine se aseamana se aduna, in general. Iar exceptiile intaresc regula. Si altii invata lectii.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca nu esti in stare, ca nu  te duce capul, exact cum zici tu.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"o gramada de barbati, dupa ce s-au casatorit cu iubita lor cu care erau in relatii si de peste 5 ani, fix a doua zi dupa casatorie s-a intors la 180 de grade"

Asta se petrece pentru ca acele femei au o mentalitate de paraziti/pradatori. De aceea se prefac la inceput. Isi trag o masca pe adevarata lor personalitate. Cu acea masca pacalesc barbatii. Ele vad barbatii ca furnizori de resurse/prestatori de servicii/protectori/ajutoare/inseminatori si asa mai departe. Prin ei isi pot implini niste nevoi. De exemplu, de a scapa de cicaleala mamelor ca nu s-au maritat inca, de a scapa de presiunea sociala care le cere sa se marite pentru a fi in rand cu lumea, de a scapa de barfele si impunsaturile femeilor care sunt deja maritate, de a face copii pentru ca le ticaie ceasul biologic, de a obtine forta masculina pentru a o dirija in folosul lor, de a achizitiona acces la resurse si de a acumula avantaje evolutionare, si tot asa.

Dupa ce s-au semnat actele, femeia cu aceasta mentalitate (de a folosi pe altul ca pe un instrument de a atinge niste obiective, fara a-l intelege si respecta ca persoana) se simte stapana pe situatie si nu mai trebuie sa se prefaca. Barbatul a fost dus de nas si nu a semnat un contract prenuptial. Iar asta in Vest poate fi nimicitor pentru el, in caz ca divorteaza. Acum ea poate renunta la masca aceea grotesca, de fiinta buna, care iubeste in mod autentic. Era prea grea la purtat, si nici nu-i facea placere. Acum se poate arata asa cum este ea cu adevarat, in toata maretia ei. Jubileaza. Daca a apucat sa faca si un copil, e si mai tare pe pozitie. Acum poate sa-l tortureze pe "natafleata", "prostutul", "agariciul". Fie isi bate joc de el, fie il inseala, fie ii suge conturile, din astea.

Dar nu doresc sa generalizez. Exista si femei bune, oneste, care respecta si iubesc realmente un barbat. Iar toata tipologia de mai sus e valabila si in cazul barbatilor.

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poate aceasta prefacatorie sa dureze 5 ani, impecabil? Poate. Din studiul personalitatilor s-a aflat ca acesti narcisisti sunt capabili sa se prefaca ani la rand. Dar unii lasa sa scape fara voie indicii ale realei lor personalitati maligne, doar ca partenerul lor nu e versat si nu le intelege, caci nu are pregatire, nici experienta de viata.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

S-ar putea sa nu fie tot timpul atitudinea asta conspirativa din partea femeilor. S-ar putea ca in multe cazuri, sa se marite cu respectivul pur si simplu pentru ca se multumesc si cu mai putin decat idealul si poti iubi o persoana chiar daca are si defecte, si in speranta ca atunci cand ei "vor fi la casa lor" sau "vor deveni tati" se vor transforma intr-o persoana mai responsabila decat pe vremea cand erau holtei. Nu e intotdeauna vorba de manipulare, nu intotdeauna se vaneaza bani sau comfort, si de multe ori se si intampla aceste schimbari la partener.

Editat de Enki
  • Like 3
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 5 ore, Enki a spus:

S-ar putea sa nu fie tot timpul atitudinea asta conspirativa din partea femeilor.

Cu siguranta nu este intotdeauna

Acum 6 ore, Enki a spus:

S-ar putea ca in multe cazuri, sa se marite cu respectivul pur si simplu pentru ca se multumesc si cu mai putin decat idealul si poti iubi o persoana chiar daca are si defecte, si in speranta ca atunci cand ei "vor fi la casa lor" sau "vor deveni tati" se vor transforma intr-o persoana mai responsabila decat pe vremea cand erau holtei.

Acelasi lucru este valabil si in cazul anumitor femei care au zburat din floare-n floare si care au impresia ca atunci cand se vor casatori se vor transforma niste persoane responsabile. 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dar bineinteles. Cu mentiunea ca maternitatea implica femeia mai profund si mai direct decat implica paternitatea bărbatul si si efectele de resposabilizare sunt mai puternice.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×