Sari la conținut
Forum Roportal
Stu'

Socrate, Platon si Aristotel

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

La 11.03.2020 la 23:25, Stu' a spus:

Logica conventional umana nu este sigur si logica universului.

Logica era a lui Aristotel.

Ceilalti doi vorbeau mai degraba de legile universale care conduceau la etica si morala corecta

 

Exact. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 8/30/2020 at 8:37 AM, The Unknown said:

Despre filozofi mai marunti la judecata, ca au existat destui in Grecia Antica :lol2:

O beție în Grecia antică. Ce era Symposion

https://evz.ro/o-betie-in-grecia-antica-ce-era-symposion.html/2

Pe poza vad se fete cu tzitze goale care sint langa barosanul din centrul sculpturii, mai detailati povestea de simpozion ca nu se termina fara orgie sedinta de spiritism din cate cunoastem grecii.  Ar fi rusine sa se certe doar cu baieti tineri numiti sclavi despre topice filozofice si sa ia lovituri de bici pe spate de la barosanul gazda, invitatii care se comportau ca niste mitocani!!!   

Doamna Olga , mă scuzați că, iote, încerc și io să mai salvez câte ceva din ideea de symposion (συμπόσιον) de pe vremea lui Socrate și Platon. :smile:

Ăsta pe care l-ați postat mai sus, nu-i decât un articol în care autorul își dă și el cu părerea despre ce era symposion-ul pe vremea lui Socrate. Pentru el, văzut după aproximativ 2400 de ani, simpozionul nu era decât o întrunire în urma căreia participanții se făceau mangă și după aia o dădeau pe orori sexuale. Drept pentru care inserează și o poză, aiurea, ca dovadă.

Halal! 

Rugăm insistent ca înainte de a populariza astfel de articole, scrise de indivizi care nu prea s-au obosit la viața lor să citească și să înțeleagă filosofie, să citiți dialogul platonoician cu același nume, și apoi să postați măcar în paralel câteva impresii. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ce sa citesc???   Dupa ce voi termina de citit toate rezultatele de la doctori pe care abia le mai deosebesc ca abia mai reusesc sa respir de nervi cateodata,  sa nu le confund instructiunile, voi trece si la greci, unul din doctori e grec si asta cred ca ajunge pentru sesiunea asta care se va incheia fara betie :lol2:  ca n-avem inca vin nou, care si asa nu-i pe placul meu dar o sa ma imbat din altceva cand se va naste nepotul peste 6 saptamani.  

Aici trebuie sa merg la Libraria Centrala daca vreau sa citesc asa ceva si-mi cere Credit Card-ul, unul bun de tot ca sa-mi dea o carte din ala cu greci ca lumea de aici nu-i interesat de povesti din ce s-au imbatat ei, cand azi inca nu se poate intra intr-un bar sa te racoresti cu apa rece!

 

Editat de The Unknown
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ah, păi nu pe grecii din ziua de azi era vorba să-i citești. Ci pe ăia de altă dată, cum ar fi Platon. :smile:

Olga, îți urez ca viitorul nepoțel al tău să fie sănătos și scump! :smile:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc frumos, abia astept sa-l vad, va avea par mare si mult asta se stie deja si va fi voluminos.  Deja am pastrat pentru el carti foarte multe in toate limbile ca nu se stie incotro ne indreptam sa nu ramana analfabet, sper sa traiesc destul sa-l mai educ si eu la cate ceva.     

Nu cred ca am citit nici eu asa ceva ca nu filozofia era profilul meu sau literatura, mai multi din alea am invatat cu ce viteza zboara un missile si cand se intalneste pe orbita/traiectorie cu un obstacol  :surrender: lucruri fanteziste pentru acele vremuri.    Betivi nu aveau loc la masa de lucru care doar filozofau,  aveam de lucru!!!  In timpul liber invatam si Istoria Contabilitatii ... :smartass:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×