Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
Mircea_str8

Butonul “ paste “ din noua aplicație

Rate this topic

Recommended Posts

De aproape 7 ani de când noua aplicație de desenat a fost lansată pe desenatori.ro ,nu am găsit nicăieri o minima explicație , cum funcționează , Evident cu toții am învățat mai mult sau mai puțin despre ea, singuri sau de la alții .

Dar ce ma determina sa fac acest topic, este faptul ca nu prea înțeleg ce face butonul “PASTE “

Dar cu toate aste încerc de ceva timp sa aflu prin niște teste. Și am ajus la concluzia ca e mai complicat decât pare. Pornind de la premisa ca in câmpul de “paste” (lipește) se pune ceva copiat de undeva am remarcat ca ,unele caractere , au o însemnătate. 
de exemplu :      “-^,”-# 

pentru aceasta aplicatie înseamnă ceva. Dar înainte da explica mai amănunțit trebuie sa spun ca pentru a desena cu ajutorul codurilor trebuie efectuat pe ecran un punct/liniuța , apoi in câmpul paste se lipește sa zicem codul de mai sus (Menționez ca acest cod e posibil sa nu funcționeze , o sa explic mai târziu de ce)

dupa ce sa lipit codul de apasă “ok” și pe ecran vor apărea doua linii in diagonală 

una dintre ele începe din punctul efectuat pe ecran mai înainte iar a doua untr-un loc aleatoriu ,ce îl stabilește caracterul ^ .

daca sa zicem efectuați un punct la întâmplare pe ecran urmat de scrierea in câmpul paste a unui caracter/cifra observam ca după apăsarea butonului ok apare din punctul de pe ecran in colțul din stânga sus o linie .

orice caracter pe care îl scri acolo el va face același lucru.

insa codul de mai sus va face puțin altfel.

si anume, va face o linie din punctul de plecare către colțul din dreapta jos .

”-^ după acest cod observați o virgula după care un alt cod asemanator “-# care va face o linie completa din susul ecranului in jos , ușor in diagonala , in concluzie virgula desparte liniile ca atunci când scri o propoziție și pui virgula ca să nu se înțeleagă altceva.

Paradigma este in felul următor ! Nu orice “ ghilimele răspund la scrierea codului , ba chiar am observat ca simplul “spațiu” are o însemnătate , dar nici acesta nu oricare , (o sa Spune-ți ce importantă are spațiul dacă e spațiu ..) nu pot Răspunde , ca încă nu stiu.

dupa acest test observam ca deși este selectat cercul sau pătratul etc , el tot linie desenează.

acest limbaj de desen programat,  încă nu îl înțeleg . Și rog pe aceasta cale sa va alăturați cei care stiu ceva despre asta dar și alții . Și tot aici îl rog pe domn Admin , dacă are posibilitatea sa ne îndrume cumva sau sa ne spună ce limbaj de programate este asta. Sau poate cel care a făcut acest program.

O sa scriu mai târziu codul ca sa Pitești face și voi testul , 

si o sa mai scriu și alte chestii sper sa va ajute sau  macar interesante .

Multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×