Jump to content
Forum Roportal
TyriontheDwarf

Zergii - insecte gigantice

Recommended Posts

Probabil ca ati auzit de Zergi, acei extraterestri insectoizi xenomorfi   din Starcraft care invadeaza   alte planete si devoreaza totul in cale ori contamineaza alte fiinte.

E posibil sa existe planete populate doar de ARTROPOZI GIGANTICI. 

Dar pentru asta trebuie sa aiba  temperaturi crescute, mediu arid fara prea multe surse de apa  , relieful sa fie dificil, predominant muntos,    compozitie atmosferica alcatuita din 30-40% oxigen .Dupa cum am vazut la furnici si albine, insectele pot fi inteligente, pot trai  in sisteme organizate cu ierarhie, dar avand mentalitate colectiva, depinzand de o regina.   Ar putea sa existe paienjeni gigantici, insecte zburatoare gigantice, gandaci gigantici, unii cu aspect monstruos.    Ar putea exista chiar o combinatie dintre reptile si  insecte. 

E imposibil insa ca acestea sa dezvolte civilizatii avansate si sa efectueze calatorii interstelare.  Pentru ca organismul si structura lor nu le pot permite sa construiasca ceva complex, precum un automobil, sau o naveta spatiala, neavand mers biped si brate cu maini libere. De fapt, e putin probabil ca aceste insecte sa aiba nevoie vreodata de a folosi focul sau de a inventa roata, deci automat nu vor ajunge vreodata sa dezvolte nave spatiale.  Si cum stim ca in vidul cosmic  plin de radiatii si lipsit de oxigen  cu temperaturi extreme  niciun organism biologic nu poate supravietui fara protectie,   

Deci putem rasufla usurati.

Pentru ca extraterestrii insectoizi sau mai bine spus, ZERGII, nu ne vor invada niciodata.   Vor ramane pe planeta lor acolo unde au aparut si tot acolo vor disparea.  

Prostia ar fi ca savantii de pe Pamant sa creeze insa insecte mutante in laborator (pentru o cauza buna,  pentru vreun   scop genetic  in numele progresului medical), insecte mutante    care sa  ajunga sa evadeze, sa devina agresive si gigantice , sa se inmulteasca, sa ne devoreze si sa ne distruga civilizatia.  Gen Xenomorfii din Alien.     

Sau mai rau, sa dezvoltam roboti insectoizi ca aia din Matrix.  

Edited by TyriontheDwarf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca multa lume a vazut filmul "Infanteria Stelara",  "Independence Day" si multe altele (apar si in multe carti sau scenarii/documentare stiintifico-fantastice...), unde apar acei "extraterestri insectoizi" si seria "Razboiul Stelelor", unde apar robotii de care spui tu! Asadar, s-ar putea sa fie doar "filme", care-au "prins" mentalul unora! Din cate-am citit, multe filme SF se tot dau la TV si se face si multa reclama, astfel incat sa ajunga sa fie implementate in "Inconstientul colectiv". Daca este ceva adevarat, real, atunci omenirea se va confrunta cu asa ceva, daca nu, atunci vor ramane doar "filme"...

 

 

 

 

Edited by Lucia N

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×