Jump to content
Forum Roportal
Ana2019

Cum ați gestiona o astfel de situație?

Rate this topic

Recommended Posts

Aș dori să știu cum ar proceda alte persoane în următoarea situație. 

Un cuplu. Ea are probleme de sănătate. Caută soluții pe cont propriu. Găsește o terapie complementară despre care crede ca o ajuta. Este bucuroasa ca în sfârșit găsește o soluție la probleme. Și crede și ca aceasta terapie îl va ajuta pe iubitul ei care are probleme digestive pe fond de stres. Ea merge de doua ori la consultații și terapeutul se poarta foarte profesional. Ii spune terapeutului că va veni cu iubitul ei pentru o consultație. 

Când cuplul merge la consult împreună, terapeutul începe sesiunea de terapie cu ea și ii spune iubitului ei in cursul terapiei că prietena lui are o lista de defecte pe care le-a dedus terapeutul, și ii spune iubitului ei o mulțime de lucruri urâte despre ea. Cuplul rămâne cu gura căscată. Apoi terapeutul ii da iubitului fetei sa ia niște picături pentru stres chiar pe moment. Băiatul inghite picăturile. Apoi cuplul pleacă, băiatul aproape adoarme la volan. Ea cauta pe internet numele picăturilor date și găsește ca produc somn și nu se iau dacă urci la volan. Terapeutul știa ca ei au venit cu mașina și vor pleca cu mașina. Chiar fata ii spune ca dacă produc somn sa nu I le dea pentru că va conduce. Terapeutul râde și ii spune ca vor vedea ei ce fac, ca produsul e un extract de plante care nu da somn. Pe drum băiatul aproape adoarme, cu greu își tine ochii deschiși. Au trebuit sa oprească. 

Cum ați gestiona o astfel de situație? Fata îl duce pe băiat la o sesiune de terapie (pe banii ei) crezând ca ii face un bine, și pleacă de acolo așa cum v-am povestit. Ea ii tot repeta băiatului ca trebuie sa o apere, sa fie de partea ei și el ii spune sa termine cu obsesia asta pentru că își creează propria realitate tot spunându-i lui ca el nu e de partea ei. 

Ce se poate face în situația asta? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 34 minute, Ana2019 a spus:

Ea ii tot repeta băiatului ca trebuie sa o apere, sa fie de partea ei și el ii spune sa termine cu obsesia asta pentru că își creează propria realitate tot spunându-i lui ca el nu e de partea ei.

Am inteles tot, pana aici. De cine sa o apere? De partea ei impotriva cui?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 19 minute, Enki a spus:

Am inteles tot, pana aici. De cine sa o apere? De partea ei impotriva cui?

Adică să nu se lase influențat de o persoana care nu îi cunoaște și pe care nu o cunosc 

Share this post


Link to post
Share on other sites

De vraciul-șaman?

Unu la mana, sper ca "ea" nu mai calca pe acolo vreodata, e un papagal care face bani pe spinarea naivilor si mai e si periculos de iresponsabil. Doi la mana, prietenul asta cat de mironosita impresionabila este si ce anume a facut de crede ea ca el a fost influentat de terapeutul ala? Repetatul ala cu sa fie de partea ei si sa o apere cand se intampla, imediat dupa ce au plecat de la sedinta, pe drum?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Povestea este prea sumara si recunosc ca n-am inteles mare lucru despre cei doi. Ca fapt divers, de citeva ori era sa adorm la volan fara sa iau ceva care sa-mi provoace somnolenta si fara sa fiu obosit, iar o data am si adormit timp de citeva secunde.

In ceea ce-l priveste pe terapeut, fie a vut sa vada cum reactioneaza fiecare dintre ei intr-o situatie foarte stresanta, fie are ceva trasaturi psihopate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un "terapeut"  nu are voie sa injoseasca, sa umileasca pacientul. Pe undeva, ei isi sunt unii altora si terapeuti si pacienti...

(ajutorul este reciproc, doar nu degeaba s-au intalnit!)

Edited by Lucia N

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×