Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna ziua.Scriu aici pentru ca am o dilema: am un catel pe care l-am adoptat cand eram in Franta(il am de 4 ani si jumatate),eu acum locuind cu logodnicul meu in Germania.Timp de un an si jumatate a stat cu mama in Romania si de o luna l-a trimis aici pentru ca are si ea treburile ei,a fost si plecata si sincer inteleg ca a facut ce a putut.Problema este ca eu sau iubitul meu nu ii putem oferi chiar acelasi stil de viata,sa il scoatem afara de atatea ori pe zi si a inceput sa isi faca nevoile prin casa.Eu am descoperit recent ca sunt insarcinata si imi e atat de rau ca abia ma pot duce pana in baie sau bucatarie,nici vorba sa pot iesi afara in timpul zilei pana vine iubitul meu de la job seara.Mi-a spus sa incercam sa il dam in adoptie sau la un centru pentru animale,insa nu ma lasa sufletul,e ca si cum as da o parte din mine si in conceptia mea cand un caine imbatraneste(are 12 ani acum),gata il arunci?Mama nici nu vrea sa auda sa il primeasca inapoi,desi e primul animal de care ea s-a atasat cat de cat,ea o persoana rece si independenta in general,chiar si cand stateam eu mai mult timp acasa nu ne simteam bine sub acelasi acoperis,plus ca nu o pot obliga,are si ea viata ei.

Intrebarile sunt:

1) care ar fi cea mai buna solutie pentru mine si pentru catel?

2)as putea eu oare si cum as putea sa il conving pe partener sa accepte?

Va multumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
1 oră în urmă, Cheriloya a spus:

as putea eu oare si cum as putea sa il conving pe partener sa accepte?

Pe mine nu ai putea deoarece consider ca locul animalelor este in curte, nu in casa.

Cea mai buna solutie pentru tine ar fi sa renunti la catel daca nu poti sau nu ai timp sa-l scoti afara si a ajuns sa faca in casa.

Cea mai buna solutie pentru catel este sa ajunga pe niste miini mai bune :smile:

Scuza-ma ca iti spun, daca vrei un catel trebuie sa ai grija de el, iar daca nu poti avea grija de el ofera-i sansa unei vieti mai bune.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Greu...pentru ca un catel de 12 ani e prea batran pentru a pleca la alte case,  la alti oameni si nimeni nu-l va vrea. Iar el s-a atasat de tine si de mama ta. Va suferi. Imi este tare mila de el...mai ales ca de acum incolo, are nevoie de si mai multa ingrijire, fiind batran...

Solutia cu mama ta ar fi fost cea mai buna, dar nu prea ai ce face daca nu vrea. Este deja la voi.

Totusi, partenerul tau de viata a fost de acord sa il luati acum 1 luna si jumatate. Si-a asumat asta cumva, impreuna cu tine. De ce doreste acum sa il dati? Pentru ca veti avea un copil? Sunt atatia copii care cresc impreuna cu caini in casa. Sistemul imunitar este mai bun si sunt si alte beneficii pentru copii din convietuirea cu un catelus.

Pentru ca isi mai face nevoile in casa? In curand te vei simti mai bine cu sarcina, si vei putea singura sa-i asiguri cele necesare catelului.

Eu nu as avea suflet sa alung un caine, dar nici sa ignor dorintele partenerului. Incearca sa vorbesti cu el, e un suflet nevinovat, neajutorat, care nici nu mai are mult de trait. Impreuna v-ati asumat ingrijirea lui si primirea in casa cu responsabilitatile inerente ce rezultau.

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

A zis ca a acceptat nestiind ca nu se poate abtine sa nu isi faca nevoile si nici nu stiam ca voi ramane insarcinata.Simt ca ne certam din ce in ce mai des si ma simt frustrata,desi cred ca si el se simte si ma simt rau pentru amandoi.Catelul e destul de ok pentru varsta lui,nimeni nu ii da 12,dar na,varsta vine la pachet cu unele neplaceri.Eu de mica am tot adoptat/salvat animalute si nu concep sa il dau.Chiar daca vreun adapost l-ar lua,ce imi garanteaza ca va fi ok?In Germania legile sunt stricte in privinta animalelor,dar tot nu am incredere in "straini".Mersi de raspuns.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu inteleg ca te simti rau, dar un caine trebuie scos afară. O plimbare scurta de 10 15 minute de cateva ori pe zi chiar iti prinde bine in timpul sarcinii. In plus la varsta lui nu cred ca te mai alearga prin parcuri sau te solicita sa ii arunci bete si sa te joci cu el, deci sunt plimbari de relaxare. Vezi asa, daca dupa ce scoti câinele afară si nu mai face in casa, daca mai are ceva de comentat prietenul tău. Nu poti sa arunci un animal in felul asta, cu atât mai mult cu cat are o varsta si nu o sa îl vrea nimeni.

Editat de Enki
  • Like 4
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai da, nu este ca nu doreste animale in casa, sau ca veti avea un copil......Asa cum "te-a convins" el pe tine sa luati si sa tineti pisica, asa ar trebui si el sa se "lase convins" sa pastrati si cainele batran...

Mie pisica mi se pare mai putin benefica pt copil (lasa mai mult par) si litiera acesteia este in casa...insa, daca v-ati asumat amandoi sa aveti animale, trebuie sa va duceti responsabilitatea pana la capat, cumva....

Viata cu 1 copil si 2 animalute nu e usoara, banuiesc ca aveti maturitatea necesara sa stiti la ce va inhamati cand luati astfel decizii, pentru ca nu este in regula sa alungi un sufletel dupa ce l-ai luat...

Editat de sorinaa
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu ies cu el cand pot sa merg,am momente cand abia la toaleta pot merge de rau ce imi este(sarcina toxica).Mai rau este ca nu vrea nici copilul desi mereu zicea ca vrea familie,dar pentru ca nu suntem casatoriti nu vrea,iar dpdv al varstei ma apropii de 30.Simt ca nu e doar cainele,simt ca e ceva mai mult si nu stiu ce sa fac.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu aveti starea de bine, atunci trebuie sa luati unele decizii si asta cat mai urgent.

Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere care sa va dea starea de bine, in sensul de-a va simti bine impreuna, atunci ia decizia si muta-te .

Editat de Lucia N

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exista pampers-uri pentru caini. Daca asta e singurul inconvenient, faptul ca isi face nevoile in casa, poti incerca si solutia asta.

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×