Jump to content
Forum Roportal
Vriies

Paranormalul la el acasă

Recommended Posts

Aici putem aduce cele mai tari filmulețe și articole și putem discuta despre cele mai bizare fenomene din aria paranormalului: telepatie, percepția extrasenzorială (ESP), remore viewing, telekinezie, magie, poltergeist, apariții, vindecări miraculoase și multe altele. 
Încep eu, desigur, cu un filmuleț despre maestrul John Chnang, un tip deosebit de modest, dar care face lucruri impresionante și greu de explicat. 
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paranormal este un termen pentru o varietate de fenomene care ies din sfera normalului. Termenul este folosit în parapsihologie și are de a face cu fenomene ca telepatia, vederea la distanță, energetica, divinația, percepția extrasenzorială, telekinezia și diverse feluri de a supraviețui după moarte ca reîncarnarea, fantomele și bântuirile.

Termenul este folosit și pentru fenomene mai puțin spirituale, ca OZN-urile și mai multe creaturi misterioase descrise în criptozoologie."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Paranormal

:laugh: No, deci am putea spune ca  "paranormalul" a fost  (d)intotdeauna "para" normalitatea la ei/el acasa ?!

" Termenul de parapsihologie a fost utilizat pentru prima oară de germanul Max Dessoir în 1889. După americanul Joseph Banks Rhine (1895-1980) parapsihologia se definește ca o ramură a științei care detectează și analizează facultățile datorită cărora o ființă umană (chiar un animal) intră în contact cu mediul, sau chiar îl modifică, fără ajutorul simțurilor sau al mușchilor săi. Scepticii afirmă că parapsihologia nu are suport în realitate, până acum nimic din ceea ce susține nefiind demonstrat științific."

Parapsihologia este o pseudoștiință[1][2][3][4][5][6][7][8] ce se ocupă cu studiul unor fenomene pe care percepția noastră uzuală nu le poate explica imediat și care se derulează într-un alt plan decât cel al universului newtonian. Descrierea și definirea acestor fenomene stau la baza parapsihologiei."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Parapsihologie

Parapsihologia se leagă într-un fel de psihologie, iar majoritatea tezelor de doctorat sunt bazate pe acest subiect. Cu greu poți demonstra un fenomen de tip "PSI". În majoritatea documentelor parapsihologice putem găsi foarte multe cazuri de fraudă și greșeli de metodologie. Faptul că aceste forțe sau entități nu intră în câmpul nostru vizual în mod direct, iar dacă am ține cont și de coincidențe sau de validitatea științifică, acest domeniu nu se poate afirma cu nimic. Totuși, foarte multe persoane au raportat astfel de fenomene "PSI". Câți dintre ei spun adevărul, câți dintre ei mint, nu vom știi (poate) niciodată, însă un lucru este sigur. Există și părți ascunse pe care nu le putem vedea, vizita sau percepe."

" Existența reală a fenomenelor paranormale și implicit a transmisiei informației telepatice a fost stabilită - prin sute de demonstrații științifice riguros supravegheate de numeroși specialiști reputați și sunt de netăgăduit - pe baza lucrărilor profesorului american J.B. Rhine de la Universitatea Duke – Carolina de Nord, SUA ( s-au realizat, printre altele, 85.000 de încercări de transmitere la distanță de informații din care 28% rezultate exacte față de 20% rezultate exacte dacă ar fi acționat hazardul)."

Asadar, sunt studii vaste (sunt si unii oameni de stiinta care au studiat si studiaza aceste fenomene)  despre "paranormal si despre "parapsihologie"...

 

Edited by Lucia N
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ți-am dat pun'tul și m-am liniștit oleacă pentru că ajunsesem să cred că subiectul nu interesează pe nimeni. :laugh: În sfârșit, văzui că cineva este interesat. :smile:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 11 ore, Vriies a spus:

Ți-am dat pun'tul și m-am liniștit oleacă pentru că ajunsesem să cred că subiectul nu interesează pe nimeni. :laugh: În sfârșit, văzui că cineva este interesat. :smile:

:laugh: Mai spusesem (de multi ani, deja) ca "Paranormalul" de azi este "Normalul" de maine.

 Asadar, acum poate fi considerat "la el acasa", cu " toate tiglele pe casa "! 

:laugh: 

Iata ce mesaj am primit acum pe e-mail:

ÎN ACEASTĂ ZI DIN VIAȚA TA, CRED CĂ DUMNEZEU VREA CA TU SĂ ȘTII ...

.... că supranaturalul este naturalul pe care nu l-ai înțeles încă.

Elbert Hubbard a spus asta și a avut dreptate. William Shakespeare a spus-o în alt mod: „Mai multe-s pe pământ și-n cer, Horațio, pe care nici măcar nu ți le poți imagina." Toate acestea spun să nu fii prea surprins de inexplicabil. Iar dacă te-ai întrebat cumva dacă poți avea încredere în Dumnezeu - răspunsul este DA. Hei, ai cerut un semn și uite-l, este aici - literalmente din senin. Deci, zâmbește. Bine?

Cu dragoste, prietenul tău,

Neale Donald Walsch "

 

 

 

 

 

 

 

Edited by Lucia N

Share this post


Link to post
Share on other sites

Știam că n-o să dau gaură-n cer cu acest topic, însă mă gândeam, așa, că vreo două discuții se pot face pe margine. :smile:  Se pare că nu prea multă lume fu interesată de chestiile pe care le face modestul maestru John Chnang (vezi filmulețul de mai sus), care chestii evident că pot fi încadrate la ceea ce noi azi numim paranormal.

Mai fac o încercare. Una mică, japoneză ( miniaturizată) :laugh: 

Ce ziceți de următoarea chestie?

Bă, ej nebun? Bă, ăsta chiar adoarme boii și vacile? 

Am și io o listă...:laugh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×