Sari la conținut
Forum Roportal
Vriies

Dumnezeu nu are nici o religie

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum 2 ore, Sherlock a spus:

adal face spagatul intre credinta si altceva, ca Van Damme.

Mi-a placut chestia asta. Mai degraba cred ca este o prostie sa desparti si sa consideri antagonice, notiunile stiinta si credinta. Ele au fost mereu armele omului in drumul sau spre civilizatie.

 

Acum 1 oră, Vriies a spus:

Părerea mea sinceră, dacă mă întrebi, e că adal nu e de acord cu ceea ce susține Teddy, dar se bucură că Teddy mă contrează, a se citi că-mi adresează invective, că argumente nu prea. De ce adal face chestia asta, nu știu. Să-l întrebăm...

Nu, nicidecum. Am sa incerc sa explic comportamentul meu pe forum, pe aria religie.
Atunci cand contrazic un ateu, nu cred ca fac prea mari pagube, deoarece pentru ateu, intamplarea este motorul unui univers aparut din nimic. Ateul nu crede in nimic, asa ca nu ai cu ce sa-l atingi. Ateul nu apara nimic, nu construieste nimic, doar demoleaza.
Dar un religios este o persoana care are anumite credinte care-l calauzesc in viata si daca iti bati joc de credintele lui, apoi trebuie sa fii inconstient sa crezi ca nu iti va raspunde cum va putea el mai bine.

M-am intrebat mereu cum naiba, niste persoane inteligente si educate, sau care macar se pretind astfel, isi pot bate joc cu atata rautate de credintele unor persoane. Eu nu pot sa fac asta.

Editat de adal*
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
45 minutes ago, adal* said:

 

M-am intrebat mereu cum naiba, niste persoane inteligente si educate, sau care macar se pretind astfel, isi pot bate joc cu atata rautate de credintele unor persoane. Eu nu pot sa fac asta.

Ori ești în mare eroare și confuzie, ori postezi voit minciuni. Dar prefer să cred că e vorba numai de o eroare din cauză de comprehensiune din partea ta, mai simplu spus din cauză de neînțelegere. 

Unde mi-am bătut eu joc de cei care împărtășesc o anumită credință? (Mă refer în sensul credinței într-o religie, per se, și nu în sensul unor superstiții sau a unor concepții abracadabrante). Unde? Unde am afirmat că ortodocșii, catolicii, islamiștii, hindușii, budiștii etc., ar fi de rahat?  Am spus și repet, din punctul meu de vedere fiecare e liber să creadă în ceea ce vrea.  

Ah, că am admonestat tendințele extremiste dintr-o religie sau alta? Că am criticat anumite afirmații contradictorii și inexacte din Biblie, anumite concluzii greșite care pornesc de la niște premise false, pe care unii fanatici le iau motamo? Sau afirmațiile nesusținute ale unora care, sub stindardul unei religii sau alta, erau contradictorii și ilogice? Asta este cu totul altceva și se înscrie în sfera de discuție și schimb de opinii de pe un forum.

Editat de Vriies
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 6/19/2019 at 10:11 PM, Vriies said:

 tendințele extremiste ...

A fi ortodox, nu inseamna a fi extremist. A fi ortodox inseamna a percepe ca un ortodox. La fel cum un politist percepe legea stabilita de sistem la fel si ortodoxul percepe ortodoxia stabilita de sistemul ortodox. Acuma daca tu preferi ortodocsii corupti care se abat de la sistemul ortodox, e problema ta. La fel cum ai prefera un politist corupt care nu e stabil in sistemul de legi. Tu ai fi in stare sa spui ca un politist corect e extremist pentru simplu fapt ca respecta legea. Iar tu ai prefera unul mai maleabil...sa nu fie axat pe lege ca in cazul asta ar fi extremist.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
On 6/19/2019 at 8:15 PM, Vriies said:

 Mă deranjează faptul că el condamnă în mod inchizitoriu miliarde de oameni.

Defapt ei se condamna singuri, dar unii dintre ei se trezesc la realitate. Uite aici cati inchinatori la draci vin la Dreapta Credinta.

India: 500 de pastori și 45.000 de oameni își doresc să devină ortodocși

http://avereabisericii.ro/india-500-de-pastori-si-45-000-de-oameni-isi-doresc-sa-devina-ortodocsi/?fbclid=IwAR2lxkuYMg3pYE_sxT15Nvnu0O3ck8xHo4S2of0Z8soh89Qwtg6Ku4r-jnE

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Te inchinai si tu la draci si vaci daca te nasteai in India, Kostysor. Si ai fi fost ferm convins de dreptatea credinței tale iar pe ăștia de vor să treacă la ortodoxie i-ai fi numit eretici pierduti cu același patos cu care ii arăți acum cu degetul pe hindusi sau musulmani sau budisti.  Asa ca-Kosty, religia corecta nu e decât o chestiune de geografie. Doar pentru aia care pun botul la religii, desigur, pentru un ateu sunt toate same shit. 

 

 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Care este ortodoxia adevarata? Aia extremista, care indeamna la ura impotriva altor religii, asa cum fac pe aici anumiti fanatici? si care raspandeste mesaje precum cel al lui teodosie de acum cateva zile?

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este ”mare păcat” să mergi la o biserică catolică și că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă, chiar dacă este rusească sau sîrbească.

”Locuiesc de multi ani in Anglia si în zona în care sunt eu nu este biserică ortodoxă. Am mers la catolici si merg de mulți ani. E păcat?”, a spus bărbatul într-o intervenție telefonică la emisiunea la care participa Arhiepiscopul Tomisului.

”Mare păcat”, a răspuns Teodosie.

”Duceți-vă la o biserică ortodoxă, greacă sau undeva. În Anglia sunt biserici ortodoxe rusesti…sîrbească, depinde”, a adăugat înaltul ierarh.
 

sau ortodoxia adevarata este una mai echilibrata, cum reiese din mesajul purtatorului de cuvant al Patriarhiei, in replica la mesajul plin de ura si dispret al lui teodosie?

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că rugăciunea nu are granițe confesionale și nici de altă natură. Reacția vine după ce Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, i-a spus unui român din străinătate care i-a cerut sfatul că este ”mare păcat” să mergi la o biserică catolică și că trebuie neapărat să găsească una ortodoxă.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a spus că accesul la Dumnezeu nu poate fi blocat de „vechile ziduri” ale diferențelor teologice, potrivit Mediafax.
 
„Rugăciunea nu are granițe confesionale și nici de altă natură. Singurul ei țărm este Cerul, spre care ar trebui să privim toți cu aceeași încredere și recunoștință. Vechile <ziduri> ale diferențelor teologice nu ne pot bloca nicăieri în această lume accesul la Dumnezeu prin rugăciunea care ne înalță deasupra lor”, susține reprezentantul BOR.
 
Acesta spune că rugăciunea în alt spațiu decât acela al propriei confesiuni nu afectează identitatea credinței.
 
„A ne ruga strict contextual și în alt spațiu eclezial decât acela marcat vizual de simbolismul propriei confesiuni nu ne afectează automat identitatea credinței. Importantă este buna situare în propria tradiție religioasă pe care ar trebui să ne-o cunoaștem cu adevărat, situare care ne conferă discernământ, echilibru și civilitate inclusiv în relația cu alteritatea religioasă. Abia absența acestei bune situări în credință, care conduce la ratarea relației mântuitoare cu celălalt, este un păcat. Verticala credinței și a rugăciunii e singura care ne poate salva din zgomotoasa și sufocanta orizontalitate a diferendelor dintre noi. Alegerea ei ne onorează profund în orice context ne-am afla”, a mai spus Vasile Bănescu.
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si totusi, am pus o intrebare. Nu vi se pare cel putin dubios ca in cadrul BOR exista aceste doua directii - cea oficiala, a Patriarhiei, care este una echilibrata cu privire la anumite probleme (pe langa asta cu rugatul in bisericile catolice, si asupra vaccinurilor si asupra masurilor de preventie covid, unde pozitia oficiala a bor este una de bun simt si ne indeamna sa le respectaam), si una extremista care spumega de ura la adresa catolicilor, care urla ca vaccinurile ne omoara, ca purtatul mastii ne face niste sclavi, etc?

Editat de Enki
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

a doua directie e racnetul habnoticilor, al extremistilor, al fanaticilor - actori care nu lipsesc din niciun domeniu si din nicio politica din lume. 

nu stiu de ce te minunezi atata?

Un crestin autentic asculta cel mult mai degraba de duhovnicul lui spiritual, nu de ,,capul oficial'' al Bisericii.

Dar sunt tot  mai putini crestini autentici.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×