Jump to content
Forum Roportal
Stu'

Părinți dați în judecată pentru că au decis să îi dea viata

Recommended Posts

Am avut de multe ori dezbateri despre motivele pentru care oamenii aleg să facă un copil sau mai multi.

Unii susțin că este egoism curat, alții că este ceva natural. Totuși, zilele acestea - la judecata a intrat un caz absurd pentru unii, interesant pentru alții.

Nu știu foarte multe despre curentul acesta anti-natalist, dar sunt tare curioasa ce părere aveți despre cazul din articolul de mai jos:

https://m.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/reactia-mamei-pe-care-propriul-copil-a-dat-o-in-judecata-pentru-ca-nu-i-a-cerut-acordul-de-a-l-naste-1078769

Share this post


Link to post
Share on other sites

E pentru publicitate.

Poate fi si o stire falsa.

Cat despre dezbaterea de a avea sau nu , este si asta o situatie artificiala.

Vointa speciei este de a se perpetua. Asta este esenta vietii.

Este ceva firesc si natural.

Ca suntem inzestrati cu ratiune si alegem sa facem fim contra firescului, nu este decat un motiv, nu o solutie.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum, depinde.

Având în vedere că , odată născut, omul este predestinat si să sufere - mai pare natural, daca suferință însăși nu este considerata naturala? Necesară? Etc..

Edited by Stu'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa dai in judecata pe cineva, trebuie sa dovedesti ca acel cineva a incalcat o lege. Nu cred ca exista undeva in vreo constitutie , obligatia, sau optiunea parintilor de a-si intreba copiii daca vor sa se nasca.

Nici macar predente nelegale nu are, in afara de basme ( exp: Tinerete fara Batranete si Viata fara de Moarte).

Caz anulat.

Si pentru ca e clar ca tanarul respectiv vrea sa faca abuz de liberul arbitru si vrea sa controleze mai mult decat viata lui, daca as fi  judecator l-as trimite intr-o tabara de reeducare ( militara , de exemplu).

Edited by Sherlock
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

De ce am deschis acest topic..

Nu pentru a analiza musai dpdv legal acest caz, ci mai ales din punct de vedere moral.

In mod normal, legea ar trebui sa fie si ea lege morala, dar stim cu totii ca nu este asa.

Moral, poate un copil sau oricine altcineva pe lumea asta - sa acuze un parinte ca a decis sa faca un copil din egoism? Si daca e asa, are indubitabil dreptate ? Este atunci, in sine, egoismul un lucru bun sau rau? Este rau sau bun in functie de consecintele care ii urmeaza?

Cred ca stiti si voi oameni care sustin ca altii insista sa aiba proprii copii ca sa se simta impliniti, ca sa simta cumva mandria ca isi dau genele mai departe, ca isi continua viata si dupa moarte, etc.

Aceasta este intrebarea.

Edited by Stu'

Share this post


Link to post
Share on other sites
La 11.02.2019 la 11:00, Stu' a spus:

Cred ca stiti si voi oameni care sustin ca altii insista sa aiba proprii copii ca sa se simta impliniti, ca sa simta cumva mandria ca isi dau genele mai departe, ca isi continua viata si dupa moarte, etc.

Aceasta este intrebarea.

Dintre oamenii cu care am interactionat eu, mult mai vehementi au fost cei care sustineau ce spui tu mai sus, plus cana de apa la batranete, decat aceia care ii comentau pe cei care aleg sa nu aiba copii.

Cat despre tanarul din articol, singur a recunoscut ca a avut o viata incredibila, asa ca nu stiu de ce il f*te grija de ce fac altii copii.

Sunt unii care nu prea fac nimic deosebit, nu se remarca cu nimic, si se strofoaca sa iasa in evidenta cu cate ceva socant, neaparat cu reflectoarele pe ei si camera pornita. Si sunt din astia cu duiumul, au bloguri si instagram, si cand intra intr-un con de umbra mai vin cu ceva socant - o patanie de-a lor exacerbata la maxim, o idee/parere total contra-curentului general/opiniei ca [you name it].

Cat despre moralitatea gestului, sa se chinuie cine vrea sa scoata piatra aruncata de el in balta, pentru ca nu este ceva de discutat decat daca vrem sa facem gimnastica filosofica, eu nu cred in autenticitatea convingerilor din spatele acestui gest, e totul pentru spectacol. Adica, nu cred ca nu doarme el noaptea din cauza framantarilor pe care i le cauzeaza aceasta problema.

Edited by Enki
  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am citit un articol detaliind acest caz; se pare ca tipul a plecat de la aspecte culturale din India, conform carora fiul e obligat sa aiba un anumit rol in familie. E o societate in dezvoltare dpdv cultural; inca exista reguli arhaice de convietuire.

Normal ca nu ii punea nimeni pistolul la tampla sa le respecte, asa incat sa recurga la un asemenea gest. Si normal ca nu exista rezolvare, el neputand dovedi ca i s-ar fi putut cere consimtamantul cumva.

Daca il deranjeaza atat de mult faptul ca e in viata, stie ce are de facut; nu il poate opri nimeni. Dar am impresia ca nu asta e problema. E adeptul unui curent nou; poate vrea sa fie chiar figura carismatica in jurul careia sa se stranga altii. Popularitate, bani samd.

In legatura cu faptul ca unii se reproduc pentru statut social sau a fi in rand cu lumea, asta tine de cultura. In cele vestice e din ce in ce mai rar. Sarcinile sunt de regula ori neplanuite, ori extra-planuite (contraceptie un numar de ani si apoi conceptia intr-o situatie organizata). Pentru statut social samd...poate doar cei mega-bogati sau conservatori.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×