Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Acum 16 minute, Stu' a spus:

Contra.

Nu pot și nu vreau sa contribui la un sistem a cărui filosofie este contrara valorilor mele. 

Să câștigi bani multi in scurt timp și foarte ușor - formula perfecta de a distruge lumea. 

Când am mai avut discuția asta, mi s-a spus că gândesc eronat. Că pot folosi banii in scopuri caritabile, sa investesc in ONG-uri, etc. Dar cum pot eu sa fac asta și apoi să mai pot speră că lumea poate fi salvată vreodată? 

In plus de asta, cunosc oameni care și-au ratat viața în așteptarea de a câștiga cel puțin a doua oară la fel de mulți bani că prima oara. Și nu este vorba doar de faptul că au investit prea multi bani, sa zicem că la asta au fost cumpătați - in stil matematic, cum spui și tu - maxim 10% din venituri - dar au inchis prea multe alte usi, concentrandu-se pe una singura, de-a lungul vieții.

Iată un răspuns sincer, nu că altele n-ar fi fost la fel. 

Adevărul e că eu, dacă ar fi să câștig la păcănele, n-aș investi în ong-uri, asta e garantat. 

Dar n-aș duce chiar la un asemenea extrem un potențial câștig, în sensul că nu aș fi bunul samaritean. Dimpotrivă, dacă aș câștiga $10000000, aș vizita Casa Poporului, în loc să investesc în camioane pline cu orez pentru populația din lumea a treia.  

Sau aș investi în gagici.

Pe de altă parte cunosc eu însumi oameni extrem de norocoși, oameni care și-au făcut o carieră din însăși noțiunea de noroc. 

Nu dau nume doar ca să nu par arogant.

Deși sunt.

Editat de gargbird
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Io dacă aș câștiga (presupunând prin absurd că s-ar întâmpla asta, ca la unele probleme de matematică), aș face cam așa...

First, aș ajuta vreo doi-trei prieteni și vreo două-trei rude, care știu io că-s mai cu probleme. După care...dilaila! Aș băga excursii cât cuprinde să văd și io piramidele din Egipt, ălea din America, Kailasha temple, Machu Picchu și ar mai fi...:laugh: 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda.

Să știi că poți călători și mult și bine și fără bani. Exista atâtea variante in ziua de azi, daca vrei cu adevărat asta. De exemplu, poți fi voluntar în diverse colțuri ale lumii. Sau poți lucra în schimbul unui pat și o masa la diverse proiecte. 

Dar tu ce ai face la Casa Poporului, Garg?

Dinamita, ceva?

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Așa? Eh, o fi. Dar parcă ceva îmi șoptește că parcă mai bine ar fi să călătorești mult și bine, însă pe bani. Însă o să încerc chestia cu „diverse proiecte”, să văd dacă iese ceva.  Mă gândesc la un anunț de genul: „Caut sponsor pentru realizarea unui proiect de călătorie în scopul cunoașterii pe ruta Constanța - Atena - Gizeh - Kailasha - Mehico City - Machu Picchu - Rio - Montevideo - Roma - Constanța. Mă mulțumesc și cu cazare la hoteluri cu  ***. Știu să cânt O Tannenbaum și Die Gedanken sind frei. Știam și monologul lui Hamlet, actul al III-lea, da' mi-a mai slăbit un pic vederea  :sad: O să scriu și-o carte! :artist:”. 

Editat de Vriies
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 24.01.2019 la 23:09, gargbird a spus:

Voi cum ați evoluat? Jucați, nu jucați, ați juca, n-ați juca?

Astea e întrebările.

Am jucat, parcă. Nu m-a prins. 

În liceu stăteam în baruri cu un grup, vedeam cum intră în aparate 5,10,20, 40,200... Si e veselie mare când ies 50/100. Vorbesc strict de păcănele. Și din discuțiile pasionaților, realizam că intră câte 1000 de lei într-un aparat, și cu greu se înapoiază 200. De ce mi-aș băga banii acolo? :lol2:

Despre barbut și poker am o părere bună, alea nu sunt prosteală. 

La loto mai pun; e o șansă ieftină de a deveni bogat. O șansă la nuș-câte milioane, nici nu vreau să știu câte. O șansă sună bine. 

 

La pariuri nu mă apropii din cauza asistaților social care pierd zilele pe acolo :bag:

A, și din cauză că nem tudom cu fotbalul și ăstea :pardon:

Editat de Motorină
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×