Sari la conținut
Forum Roportal
Ven

Ateism, credinta si alte detalii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum 38 minute, Stu' a spus:

Ateii, părerea mea, sunt flamanzi de credință - atunci când ataca. Vor să creadă orice - că fără religie ar fi o lume mai buna, că fără religie ei ar fi mai fericiți și împliniți, că fără religie oamenii ar fi mai buni uni cu alții.

Stii ca si invers e perfect valabil, nu? Stiu ca stii.

In ceea ce ma priveste, cedinta sau necredinta ar trebui sa fie o chestie intima, neafisata pe garduri.

Presupun ca Dumnezeu a avut dreptate cand a zis sa te incui in camaruta ta si sa te rogi in liniste, nestiut de nimeni. Daca toti am face asta (atei si credinciosi), 95% dintre problemele lumii ar fi rezolvate. Serios vorbesc. :sad:

Oricum, mi-a placut povestea ta. #inimioara. :smile:

  • Like 4

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Știu.

Sunt de acord cu tine, credința este ceva intim, cu adevărat. Dar și iubirea e intimă și și despre ea mai vorbim uneori, nu?

Oamenii filosofi din fire, discuta și despre credință, așa cum discuta despre toate trăirile intime. Spre aprofundarea cunoașterii lumii, cred.

  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

E de discutat acum cu inchisul in camaruta si rugatul. Adica nu vreau sa discut ce scrie in NT, dar vreau sa discut efectul rugaciunii/invocatiei. Oricum adevaratii credinciosi sunt oameni care in fiecare secunda isi pun semnatura credintei in ce spun si ce fac. Cu greseli uneori, bineinteles, ca oamenii sunt inca oameni, nu roboti.

Dar daca luam ca valabila varianta ca puterea invocatiei sa fie adevarata, sau chiar puterea gandurilor, inseamna ca un om care se roaga are efect asupra intregii planete, nu numai asupra sa. Iar cand sunt milioane care se roaga in acelasi timp, in acelasi glas, exista posibilitatea sa se creeze un val de vibratii care sa afecteze intr-un fel gandirea, comportamentul, activitatile oamenilor la un nivel foarte mare.

De exemplu, la crestini, desi e religia cea mai raspandita, invocatia nu pare atat de puternica precum la musulmani. Pentru ca musulmanii, au disciplina ca de 5 ori pe zi sa se roage cu aceleasi cuvinte, cu aceleasi miscari, in aceeasi directie. Avand in vedere fusele orare, nu se roaga toti de odata, dar cam un sfert de miliard o data tot de roaga.

Crestinii insa se roaga in mai multe limbil, la diferite ore... e mai greu cu invocatia sau NLP la distanta.

Ce e interesant insa este ca musulmanii, de fiecare data cand se roaga, incep cu afirmatia NU EXISTA DUMNEZEU. Bineinteles ca ei continua cu IN AFARA DE...., dar conform regulilor NLP, ei fac reclama la ateism fara sa realizeze. Puteau sa spuna mai direct: SINGURUL DUMNEZEU (CARE EXISTA) ESTE..... Dar au un cal troian bagat in invocatia lor si ma mir ca nimeni nu a observat pana acum.

La fel si la mozaici cu SA NU AI (ALT) DUMNEZEU IN AFARA DE MINE. Tot cal troian. Unul mai micut, un fel de ponei troian, dar tot pe acolo.

Cei mai castigati sunt crestinii cu porunca SA IUBESTI. Sau rugaciunea TATAL NOSTRU. Desi n--o sa vezi un sfert de miliard de crestini rugandu-se in acelasi timp in aceeasi limba cu aceleasi cuvinte, in aceeasi directie, cu aceleasi miscari, faptul ca nu au cai troieni in invocatii/rugaciuni, probabil a ajutat la raspandirea religiei. Plus ideea de iubire.

Nu luam in calcul raspandirea religiei cu forta, ca toate religiile au fost raspandite si cu forta si nu cred ca e una mai breaza decat alta.

Am divagat rau de la subiect?

 

Editat de Sherlock
  • Like 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Știi cum e, avem, cred, tendința să ne cercetăm credință mereu. Așa cum facem și cu iubirea. Poate că doar așa putem pastra focul viu, cine știe? Doar așa putem sa ii păstrăm o vibrație continua..

Unul dintre motivele pentru care cred că nu mi-a murit credinta - e și asta. Faptul că am cautat-o atât prin literatura, natura, cât și prin matematica, fizica sau alte religii. Am căutat să văd dacă nu cumva, undeva, îi găsesc o contradicție atât de puternică și de certa - încă să îmi dau seama că e o iluzie și nimic mai mult.

Gurile rele vor spune că nu am vrut sa îi găsesc hibe. 

Dar încă niciun argument din lume nu am găsit în acest sens. Mult poate, poate, poate..și atât. Multe teorii abstracte ..multe articole de cercetare șchioape și neterminate..

Până inclusiv în zi de azi.

Laitmotivul credinței mele este : ,,Lasati copiii sa vina la mine!''. Asta exprima o certitudine desăvârșită - ,,Daca ii lăsați liber și natural, vor veni firesc la mine''.

Așa că nu cred că ai divagat deloc. 

Eu fac asta tot timpul.

Sper că odată vor veni și acele vremuri când nu voi mai cerceta și voi avea parte de liniștea ( fericirea) absolută - crede și nu cerceta.

Ce nu te omoară, te face mai puternic, nu o fi așa?

Editat de Stu'
  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ca tot am inceput sa ma uit la filme cu Christian Bale lately.

Omul a castigat un Golden Globe pentru ultimul sau rol. Dick Cheney in filmul Vice.

Si in discursul de multumire, a tinut sa ii multumeasca lui Satan pentru inspiratie.

A fost un deliciu sa citesc o parte din comentariile pro si contra de pe social media.

Unele foarte serioase, altele : "Domnnule Bale, n-o sa mai descarc niciodata ilegal vreun film al tau. Asta ca sa te inveti minte!"

Eu una sunt convinsa ca a glumit. Dar a aruncat-o atat de natural ca nici macar cei din sala nu s-au prins ca a glumit.

Asa-s varsatorii.

 

Editat de Sherlock
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×