Sari la conținut
Forum Roportal
mudcrab

Familia Rothschild

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Mi-ar placea sa se faca un film-documentar despre aceasta familie.   

Sunt cunoscuti pentru unul dintre cele mai bune marci de vin  , investitii, banci si filantropie.  

Povestea lor nu este o  teorie conspirationista , ci o istorie pura!  

Rothschild family - Wikipedia

 

Primul membru cunoscut al acestei familii a fost   Izaak Elchanan Rothschild,  un german de origine evreiasca,  nascut in 1577  si primul care a folosit emblema "Scutul Rosu" de la care provine numele familiei.
Motto-ul era Concordia, Integritas, Industria - Unitate, Integritate, Industrie !  
In 1744  s-a nascut  Mayer Amschel Rothschild , care i-a fost ucenicul bancherului evreu   Simon Wolf Oppenheimer. A invatat cum sa faca bani si astfel a inceput sa se implice in afaceri de negot si in schimbat monede rare, obtinand patronajul printului Wilhelm de Hesse, primind titlul de "Factorul Curtii" , apoi a intrat in serviciul lui Wilhelm IX.  
Si-a extins afacerea in urma  Revolutiei Franceze prin a angaja mercenari hessieni din Marea Britanie.  Se spune ca el ar fi finantat declansarea revolutiei si ar fi sponsorizat iacobinii pentru a slabi Franta (si asa supra-indatorata dupa suportul oferit Americii in razboiul de independenta) inlaturand monarhia.   Despre Rothschild se stie ca erau anti-catolici si anti-monarhisti, sau cel putin nu tolerau monarhiile care li se opuneau.  
Si-a consolidat pozitia de bancher international si a inceput sa emita credite internationale proprii.
El insusi probabil ca  l-a finantat  in secret  si pe Napoleon Bonaparte  , care a avut de castigat de pe urma blocadei continentale.  

Mayer Amschel Rothschild a avut zece copii, cei mai importanti fiind Amschel Mayer Rothschild,  Nathan Mayer Rothschild, Carl Mayer von Rothschild  si  Salomon Mayer von Rothschild.

Amscel a dezvoltat banca din Frankfurt, pe cand fratii lui au deschis filiale si banci la Viena, Napoli,  Paris si Londra
Carl Mayer von Rothschild s-a ocupat de Napoli si Regatul celor doua Sicilii.  
Salomon Mayer von Rothschild  s-a implicat in dezvoltarea economiei Imperiului Austriac, iar  Nathan Mayer Rothschild a fost cel mai bogat om de atunci,  

Nathan a deschis o afacere de textile in Manchester si a jucat la bursa din Londra,  manevrand datoriile externe si securitatea guvernamentala.
El finanta trupele lui Wellington in luptele purtate impotriva lui Napoleon din Spania si Portugalia.
In 1815 , a finantat si trupele lui Napoleon si trupele lui Wellington in Batalia de la Waterloo.  Desi britanicii au castigat batalia, un  mesager angajat de Rothschild a transmis la Londra ca Napoleon a castigat batalia, ceea ce i-a ingrijorat pe bancherii britanici sa vanda actiunile pana cand piata s-a prabusit si familia Rothschild a putut cumpara economia Marii Britanii pe nimic.  
In 1818,  Nathan a emis credite de 5 milioane de lire Prusiei si capatand mai multa putere, a putut aproviziona Banca Angliei  cu monede pentru a combate criza.
In 1824 a fondat Compania Alliance Assurance -  Royal & SunAlliance.
In 1830 a finantat Belgia pentru a capata indepenenta si investitii, primind credite de 3 milioane de franci belgieni de la Rothschild.
In 1835 a preluat minele Almaden din Spania, dobandind monopol asupra mercurului european.
Este cel care a contribuit la abolirea sclaviei in Europa, chiar daca a fost detinator de sclavi.  


James Mayer de Rothschild a fost rege al Frantei  , cat si liderul absolut al Imperiului Austriac.  A condus Franta prin marionetele sale, Ludovic al XVIII-lea si Ludovic Filip  de Bourbon  si il avea la mana pe imparatul austriac  Francisc I . Dar in 1848 au inceput marile revolutii europene, iar in Franta a venit la conducere Napoleon al III-lea care i-a luat puterea, patronajul guvernamental si influenta familiei Rothschild, care a continuat sa conduca Austro-Ungaria si sa-i ofere suport imparatului Franz Joseph.  


De atunci, familia Rothschild si-a pierdut puterea.    Dar au continuat sa influenteze lumea, fiind semnatarii Declaratiei Balfour din 1917 prin care evreii isi puteau crea propriul stat in Palestina si ar fi contribuit la crearea statului african Rhodesia - Zimbabwe de azi, pentru minerit.  

Exista zvonuri conspirationiste ca ei ar fi contribuit la inarmarea imperiilor , la izucnirea primului razboi mondial si ca in  1913 ei ar fi infiintat Rezerva Federala in Statele Unite si l-ar fi fortat pe presedintele Woodrow Wilson sa promulge actul, insa sunt  zvonuri nefondate. Majoritatea conspirationistilor sustin ca ei conduc occidentul  alaturi de alte familii ca Rockefeller, Morgan,  Walton,  Goldman,  Koch,  Mars, Slim ,Ortega , Porsche/Piëch, Johnson, Ford, Kennedy, Clinton  etc.

Editat de mudcrab
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×