Sari la conținut
Forum Roportal
Vriies

Impactul cultural al unui contact cu o civilizație extraterestră

Postări Recomandate

Sunt foarte multe aspecte care pot fi abordate aici.

Cultura fiind definită, foarte pe larg, ca fiind totalitatea valorilor materiale și spirituale ale omenirii, impactul cu o civilizație extraterestră cu siguranță că va aduce schimbări majore asupra modului în care considerăm noi realitatea și ne va provoca mutații rapide ale propriei scări axiologice, cu implicații imediate în sfera psihologică, socială, politică, științifică, religioasă, tehnologică, ecologică etc. 
Câteva poziții extreme în această chestiune: 
1. Nu există așa ceva, civilizația noastră este unica din univers și universuri! Știința nu a validat o asemenea chestie, ăstea-s doar ficțiuni și vor rămâne ficțiuni. Iar religia nici atât! Ceea ce vi se pare vouă că ar fi extratereștri, de fapt sunt demoni!
2. Ne vor face muci! În cazul în care vom avea nenorocul să ne intersectăm cu o civilizație extraterestră, atunci, vai mama noastră! Ăia sunt răi, ne vor rade efectiv, ne vor exploata resursele și în cel mai fericit caz ne vor transforma într-o colonie de sclavi. 
3. Sunt evoluați și buni! Impactul unui contact cu o civilizație extraterestră va fi unul benefic pentru noi. Ne vor învăța multe chestii, ajutându-ne să scăpăm de toate preoblemele și sechelele și ne vor îndruma pe o cale definitiv mai bună. 
 
Bun. Dincolo de aceste poziții „extreme”, să le zicem așa, sigur că există o gamă largă de nuanțe. Și cum spuneam, sunt foarte multe aspecte care pot fi abordate...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×