Sari la conținut
Forum Roportal
Ven

Probleme la scoala

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Citesc parerile pe aici si imi dau seama ca fenomenul de bullying ne este inca strain.

Copiii mei au venit in Romania in clasa a cincea. Au fost copii cuminti, de treaba, prietenosi... au intampinat atata batjocura, atata bataie au luat, ca veneau vineti acasa, atatea lucruri a trebuit sa cumpar din nou, pentru ca le luau ghiozdanele si le aruncau prin clasa, le furau toate maruntisurile, rigle, pixuri, radiere etc, le patau camasile cu gel de pix care nu iesea la spalat. Umilintele verbale nu le mai pun la socoteala. L-au impins pe unul din ei in faianta din sala de sport, s-au spart vreo 12 bucati, a trebuit sa le inlocuiesc eu, sa aduc eu meserias sa le puna la loc... pentru ca toti ceilalti au dat vina pe ei si diriginta a zis ca ea nu are ce sa faca, desi ma intelege. 

Acasa am discutat despre TOT, din perspectiva mea de femeie, am cerut pareri unor tati, am vorbit cu diriginta, care mi-a zis ca de multe ori cei nevinovati cad de fazan, din pacate. Am vorbit cu directoarea, am vorbit in sedinta cu parintii, cu parintii celui mai mare huligan din clasa... a zis " copilul meu nu e huligan, mi-a zis ca doar se jucau".

Intr-a saptea, din cauza asta, i-am mutat la alta scoala, mai buna, unde... a reinceput povestea. Aici erau copii cu bani, gasca deja formata, huliganul clasei facea MMA si nu se puteau lua la bataie cu el.

Patru ani de zile mi-a plans sufletul pentru copiii mei, care sunt chiar niste copii buni, m-am gandit ca nu am stiut eu sa ii antrenez pt situatii de genul asta, ca i-am protejat prea mult, imi asum toata vina... Dar e adevarat ca scoala nu face nimic, NIMIC.

Din clasa a noua e totul ok, se inteleg bine cu toti colegii, probabil pt ca era clasa nou formata, poate ca s-au mai maturizat cu totii... E cu totul alta situatie, dar gimnaziul a fost un calvar.

Un copil care nu are incredere in el, care e mai introvertit si mai timid, nu are nicio sansa, din pacate. 

Iar eu cred ca problema pleaca din familie, din background, si daca parintii ajung sa le ia apararea si sa nu accepte ca exista o problema reala si ca alti copii sufera... ce sa mai zic.

Arte martiale... nu li se potrivesc tuturor... dar ar fi o idee.  De ce sa nu spui motivul pt care pleci de la o alta scoala? Oho si inca ce le-am zis, nu ma intereseaza prestigiul lor. Sa si-l bage undeva.

Imi pare rau pt situatia prin care treceti.

 

 

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

PS Da, eu sunt pt mutatul la alta scoala, daca copilul sufera acolo, dar nu chiar imediat, cum zicea si Rodica, a cincea e an de adaptare.

Dar a ta pare sa reziste, eu zic sa astepti anul asta sa vezi cum evolueaza lucrurile, s-ar putea sa nu fie nevoie sa o muti.

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

No, cum mai e pe la scoala fetii? S-au mai dat lucrurile pe brazda? S-a organizat secret santa si daca nu de ce nu?  :baby:

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu s-au dat pe brazda. Ne interesam de scoli unde ne putem muta.

Se organizeaza secret santa.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu cred ca mai ajuta sa vorbesc despre asta. Voi mai posta aici noutati in legatura cu bullying/agresiunea in scoli, cand am ce posta.

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Incerci cu frumosul, cu vorba buna. Daca nu se poate, joci ca-n filme. Ii pui o camera copilului, preferabil sa nu stie nici el, si strangi informatii serioase despre toti agresorii. Pui dovezile pe masa directorului, pe masa parintilor si le spui ca din ziua urmatoare nu se mai atinge nimeni de copilul tau, altfel ii paste televiziunea si tribunalul.

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×