Sari la conținut
Forum Roportal
Davi_

Bulion - rețete usoare.

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Ma gandesc că în acest topic să punem rețete de bulion. Rețete pentru bulion din roșii, din ardei... sau din ce se mai face. :biggrin:  cu cât mai simple... cu atât mai bine. 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu exista simple :pardon:

Ca se incepe cu recoltatu, spalatu, alesu, curatatu si taiatu in bucatele. Asta iti ia destul timp si daca nu ai ajutor te coci la soare ca bulionul se face vara, la mijloc de luna lui cuptor.

Apoi dai prin masina speciala care separa cojile si samburii de suc si pulpa. Iara vreme destula si vaaaaaaseeee apoi de spalat.

Apoi sucul il trimiti pe foc in oala mare unde urmeaza iar sa te coci si tu impreuna cu el ca tre sa mesteci sa nu se lege de fundul oalei. De data asta pana la 6-7 ore cand a pierdut destula apa si s-a transformat in chestie de bagat la borcan sau sticla.

No, apoi te mai coci o tura pana bagi continutul ala fiert in sticle care la randul lor trebuiau sa fie fierbinti, puse la incalzit pe marginea sobei.

Apoi faci un patutz de copilas, comod si gros cu perne si plapumi unde pui frumos fiecare copil la dormit si il infasori cu grija sa sta cald si o saptamana.

Cand vrei si tu o cafea sau ceva rece si te trantesti pe scaun ostenita dai cu ochii de mornanul de vase murdare.

Simplu, nu?

Sigur ca nu se compara ca si gust cu cel de pravalie dar concluzia e clara - nu exista reteta simpla la o treaba ca asta :pardon:

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca-ti iei un tuci, nu trebuie da mesteci incontinuu in bulion, iar fupa ce fierbe, il poti baga la cuptor si il lasi pana scade la jumatate. Pt a usura pregatirea, musai sa iti iei o masina de tocat electrica. Eu nu mai fac, nu gasesc rosii pe plac si la cat de tare se dau in vant ai mei dupa ciorbe, adica deloc, n-are rost sa ma complic pt o singura persoana, eu. Dar asa e, bulionul facut in casa nu se compara cu ala din comert. 

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Rodi, mi-ai tăiat elanul. Dacă așa este la bulion, inseamna că zacusca e de pus in ramă. :o:  

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 4 ore, Zero* a spus:

Daca-ti iei un tuci, nu trebuie da mesteci incontinuu in bulion, iar fupa ce fierbe, il poti baga la cuptor si il lasi pana scade la jumatate. Pt a usura pregatirea, musai sa iti iei o masina de tocat electrica. Eu nu mai fac, nu gasesc rosii pe plac si la cat de tare se dau in vant ai mei dupa ciorbe, adica deloc, n-are rost sa ma complic pt o singura persoana, eu. Dar asa e, bulionul facut in casa nu se compara cu ala din comert. 

Am masina electrică. Masina de tocat electrica si comandă pentru bulion. Atât am.  :lol2:

Mi-a tot facut sora mea, dar anul ăsta nu mai merge prosteala. Adică... merge, dar vrea la mine, că mai mult spațiu, că mai răcoare.... că! I-am propus să îmi facă și zacuscă, Mi-a închis telefonul in nas. :eek:  Trebuie să îi cumpăr cadou, ceva... vad că nu mai ține cu "fatăăă, ce gospodina esti!"  :o:

 

 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 15 ore, Davi_ a spus:

Rodi, mi-ai tăiat elanul. Dacă așa este la bulion, inseamna că zacusca e de pus in ramă. :o:  

 

 

Normal. Mie nici nu-mi vine sa gust cand mai primesc cate un borcan de la soacra. Cand ma gandesc cat efort...  

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×