Sari la conținut
Forum Roportal
Monily

CUM ȘTERGI ISTORICUL NEGATIV DIN BIROUL DE CREDIT?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

CUM ȘTERGI ISTORICUL NEGATIV DIN BIROUL DE CREDIT?

 

În cazul în care te afli într-una dintre situațiile menționate anterior, atunci poți înainta o cerere de scoatere din biroul de credite. Formularul necesar îl găsești pe www.birouldecredit.ro cerere, iar modul de expediere este online, prin poștă (cu scrisoare cu confirmare de primire) sau prin intermediul societății care ți-a acordat împrumutul. Această cerere scoatere din biroul de credite va fi trimisă către instituția abilitată care, în funcție de motivația legală invocată, după o verificare în biroul de credit, fie va da curs solicitării (ceea ce va însemna ștergerea din evidente), fie nu va onora această cerere, oferindu-i solicitantului o motivație scrisă a respingerii.

CE ÎNSEAMNĂ CĂ NU MAI EȘTI ÎNSCRIS ÎN EVIDENȚELE BIROULUI DE CREDIT SA?

O ștergere din biroul de credit echivalează cu redeschiderea unor vaste posibilități de a te bucura de statutul de persoană care are un istoric de creditare pozitiv. Pentru a fi sigur/ă că ești șters din baza de date a instituției nu trebuie decât să faci o interogare biroul de credit (se poate verifica foarte simplu online, pe site-ul instituției). Răspunsul pozitiv înseamnă:

  • Posibilitatea de a obține un nou împrumut bancar sau nebancar;
  • Indicarea faptului că ești o persoană care se încadrează în cerințele de creditare impuse de o societate de credit;
  • Indică faptul că ești o persoană care poate fi un potențial debitor.

Din punct de vedere financiar înseamnă o multitudine de avantaje, la fel cum înseamnă beneficii și din punct de vedere mental, fiindcă nu este deloc ușor să nu poți contracta un împrumut timp de 4 ani (cât este perioada în care persoana cu istoric negativ rămâne înscrisă în evidențele Biroului de Credit).

https://www.monily.ro/istoricul-negativ-din-biroul-de-credit/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu se sterge niciodata, este ca si data de nastere sau recordul de condus masina, si vad toate bancile din Europa in cazul Romaniei.   Cu trecerea timpului, dupa vreo 7 ani, timp in care platesti totul cu cash, iti dau un card de alimentat masina cu carburanti cu dobanda mare, iara daca iar ai ramas in urma cu plata ratei, esti singur pe lume, nu-ti mai da pe datorie NIMENI nimic ca nu esti om de cuvant, n-ai credit.    Va fi folosit impotriva ta cat traiesti istoricul de credit negativ.   In caz ca erai student si n-ai avut din ce plati ... iar dupa terminarea studiilor ai un venit mai mult decat medie si achiti toate la timp, se pune mai in spate istoricul ca veniturile cresc.  Desi n-ai obligatia de a replati o datorie invechita, se revanseaza ei prin alte cai de care nu te prizi ca n-ai cunostinte  financiare.  Ar mai fi mult de spus dar n-are rost.  Ca sa te califici sa renegocieze banca cu tine conditiile unui credit pentru o locuinta, trebuie sa castigi la loto sau sa ai venituri substantiale stabile si permanante din mosteniri sau din propriile puteri sau sa ai collateral.   

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mai multe sanse ai sa-ti steaga o banca datoria pe care o ai, decat istoricul. Foarte probail sa se stearga la un moment dat, dar asta nu tine doar de politica interna a unei banci. Exista niste legi si acorduri bancare pe care ei le respecta din diferite motive. De ce s-ar vrea stregerrea istoricului? Daca intr-adevar este posibil, cred ca foarte periculos, nu numai pt. banci dar si pentru oameni. Ne vom intoarce de unde am plecat, mai exact anii 2007-2008.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pe drumul deja parcurs, nu ne vom intoarce in viata asta, insa oamenii se vor obisnui sa fie in linie cu cerintele bancilor, e timpul pentru o mare schimbare de atitudine personala si manajarea finantelor.   Nu se va sterge nici dupa moartea ta recordul tau personal, intra in arhive cu restul ramasitelor de comportare pe pamant.  Nici datoria sau istoricul nu se sterg, raman acolo la vedere, dar dupa un timp de 7-10 ani, nu mai esti obligat sa le achiti. Insa daca castigi la loto, inainte sa-ti verse suma in contul tau, banca opreste toate datoriile existente, la fel si daca vanzi imobiliar cu profit mare, adica mai mult decat poti cumpara o alta locuinta.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×