Jump to content
Forum Roportal
.cXeq

Tu cand recoltezi porumbului?

Rate this topic

Recommended Posts

Salut! Cum determin data optima pentru recoltarea porumbului?


Chiar dacă au rămas cel puțin două luni până la recoltarea porumbului, merită să analizăm care este data optimă pentru recoltarea acestuia. Selectarea corectă a termenului depinde în mare măsură de calitatea îngășămintelor care au fost folosite pe plantația de porumb, pe parcursul anului agricol. Atenție – aplicarea inadecvată și dozare necorespunzătoare a îngrășămintelor chimice pot duce la îmbolnăvirea plantației. În astfel de situații, recoltarea porumbului trebuie făcută astfel încât pierderile suferite să fie cât mai puține.

Alegerea soiurilor 
În prezent exista numeroase soiuri de porumb pe piață, potrivit celor de la FAO(Organizația pentru Alimentație și Agricultură) sunt de al 140 pâna la 300 soiuri de porumb. În funcție de utilizare și de regiunea unde este plantat porumbul, agricultorii aleg diferite soiuri ghidați de experiență și propriul gust. 

Recoltarea porumbului pentru siloz
Cel mai bun moment pentru recoltarea porumbului siloz pentru o producție maximă este atunci când linia laptelui este maximum energiei nete de lactație, când linia laptelui, separația dintre portocaliu și alb este la două treimi din lungimea bobului. Măsurarea liniei laptelui este cea mai folosită metodă de către agricultori în vederea culegerii porumbului siloz.

Citeste mai multe despre aceste in articolul urmator -> http://bit.ly/Dataop...pentrurecoltare

Ce afli daca citesti mai departe?
-Cum arata linia laptelui pentru porumbul siloz
-Cand se culege porumbul pentru cereale
-Ce se intampla daca nu culegi porumbul la data optima

http://bit.ly/Dataop...pentrurecoltare

Voi cand culegeti porumbul?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Acum 4 ore, .cXeq a spus:

Salut! Cum determin data optima pentru recoltarea porumbului?Voi cand culegeti porumbul?

 Servus! Incepand din data de "14 septembrie" se recolteaza nucile si porumbul se recolteaza incepand din data de "19 octombrie".

 

  • Like 1
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu sint de parere ca nucile se aduna cand incep sa cada din pom :o: 

Am avut in copilarie un nuc imens, care azi este TITAN-ul pomilor si rodeste mereu foarte mult si de buna calitate, dar abia asteptam sa cada ceva din pom dar mai luam si pietre si aruncam dupa cele pe care deja era putin crapat acel invelis verde ca ceda mai repede.  Eram negri la maini si unde ne atingeam de la coaja verde dar nu ne interesa!!!

De atunci n-am mai mancat nuci BUNE, aici sint rancezite aproape tot ce se gaseste in magazine inclusiv COSTCO, se amesteca recoltele sa nu arunce, de nuci proaspete nici vorba.

Daca ajung la magazinul arabului in timp, gasesc nuci in coaja care e lotarie ca ei folosesc nuci in dulciurile lor cu miere.      

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×