Sari la conținut
Forum Roportal
a_alina9999

Avarie auto, asigurare RCA

Postări Recomandate

Buna ziua. Am o mica avarie auto, eu fiind pagubitul. Am incheiat constatare amiabila. Am sunat la asigurator pentru avizarea daunei. Aceasta mi-a zis printre altele ca la constatare trebuie sa fie prezent si proprietarul auto sau o procura notariala din partea proprietarului.  Dar in acte este trecut sotul meu si acesta este plecat. Am spus acest lucru si mi-a zis ca o sa vad ce spune inspectorul de constatare dar de regula asa se cere. Oare ar putea fi o problema avand in vedere ca suntem casatoriti? Ar trebui procura chiar si din partea sotului?

O alta intrebare. Vinovatul a propus si varianta de a-mi achita el reparatia si sa nu folosim asigurarea. Dar am refuzat ca nu stiam cum este procedura si nici nu am avut incredere ca o va face si nu am vrut sa pierd timp si am incheiat constatarea amiabila. Nu stiu daca am facut bine. Dar mi-ar prinde bine sa stiu pe viitor daca voi mai avea situatii de genul.  Deci care ar fi procedura corecta in cazul in care vinovatul se ofera sa plateasca? Se incheie constatare amiabila si nu se cere despagubire de la asigurator sau cum?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La primul paragraf raspunsul depinde de societatea de asigurari. Acum citiva ani am avut un usor accident cu masina mamei (eu fiind vinovatul) si am fost impreuna cu pagubitul la societatea de asigurari cu copii dupa toate actele si nu mi-a cerut nimeni ca ea trebuie sa fie de fata.

Referitor la a doua intrebare, eu personal prefer sa nu ma leg la cap cind nu ma doare, adica in astfel de cazuri prefer intotdeauna sa rezolv lucrurile in mod legal. Accidentul se declara la politie in maxim 24 ore de la data producerii lui si daca celalalt refuza sa incheie intelegerea amiabila in maxim 20 ore, sfatul meu este sa mergi la politie inainte de expirarea termenului legal pentru a declara accidentul.

Ideea este ca nu ar trebui sa ai incredere in cuvintul unei persoane pe care nu o cunosti, mai ales daca faceti schimb de numere de telefon, iti fotografiaza numarul masinii etc.

Editat de Gaslight

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×