Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

Anul trecut, cam pe vremea asta, cautam pe tumblr postari text despre nemuritori. Un mic sfat: tumblr e o comoara de raritati, dar trebuie neaparat sa specificati "text" in cautare, altfel e posibil sa dati peste altceva, gen imagini de vampiri dezbracati, in toiul actiunii.
Si am gasit multe texte si am aflat de cateva carti beletristica. Un fir de discutie mi-a atras atentia, un dialog in care cativa useri incercau sa gaseasca adevaratele diferente dintre somn si moarte.
In seara respectiva, noaptea mai precis, am avut un vis. Eram la o scoala, invatam. Acum eram la lectia somn. Ce am invatat? Ca in timpul somnului, omul nu are notiunea timpului. Merge intr-o zona atemporara, de aceea inainte de culcare iti  poti seta timpul de somn. De exp, te culci la 0 si trebuie sa te trezesti la 5, dar vrei sa dormi 8 ore. Iti spui in gand " vreau sa ma trezesc la ora 5, dar vreau sa dorm 8 ore". Cel mai bine e sa nici nu pui o limita de timp la odihna: "vreau sa ma trezesc la ora h, si sa ma trezesc odihnit". De asemenea, poti seta si visele : in noaptea asta nu vreau sa visez, in noaptea asta vreau sa am un vis despre ce ma intereseaza, etc.
Avand in vedere ca a trecut un an  de cand s-a intamplat asta, si am experimentat pe mine, pot spune ca la mine functioneaza. De asemenea, trezitul de dimineata s-a transformat intr-o experienta agreabila, ceea ce e foarte mult, avand in vedere ca trezitul de dimineata era cosmarul vietii mele. Mai ales la ore super matinale.
Ieri insa, mi-au venit niste ganduri in legatura cu asta:
-poate pentru creier nu exista timp, ca perceptie, dar pentru organismul fizic exista si este reprezentat prin numarul batailor de inima.
-probabil, in urma a milioane de ani de evolutie, organele interne, oasele, muschi, etc.  s-au obsnuit cu un anumit ritm al vibratiei date de bataile inimii, iar eu, daca dorm 3 ore dar imi setez in minte sa dorm 8 ore si ma trezesc odihnita, e posibil sa ma simt odihnita si bine, dar organismul meu chiar se odihneste?

Si daca este valabila optiunea cu numarul de pompari cardiace de care are nevoie organismul uman, asta inseamna ca ideea de nemurire este exclusa?

Editat de SenAnlatKaradeniz
  • Like 4
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tocmai cand voiam sa ma culc, mai citesc despre somn.   Cu ore in urma era si la TV local ceva despre somn ca multi se plang la tele ca nu pot dormi.

Parca faptul "dormit" ar fi o meserie, asa se punea problema ca sint unii care stiu cum se doarme iar altii nu.   Desigur intra in categorie tot mai multi tineri care nu doarme destul,

se deregleaza ciclul zi-noapte din sistem si e gata cu dormitul.   

Corpul cu timpul devine bolnav fara necesarul timp de odihna, cafele si alte bauturi strica in mai rau ceasul biologic, medical nu vreau sa zic nimic.

Eu, daca peste zi ma simt obosita ca n-am dormit destul noaptea,  ma intind pe canapea ca este lunga si lata, dar neaparat pe cearceaf alb, altfel nu-mi gasesc odihna :ohmy: 

Ma intind cat pot de mult si ma simt bine, stau pe spate, am o perna comfortabila sub cap, depinde de sezon ma si invelesc cu ceva subtire cel putin ca si acum Aerul Conditionat este in functie si inchid ochii.   Nu-mi propun nimic ca m-am dus special sa ma odihnesc.  Adorm repede si ma trezesc deodata, poate dupa nici 10 minute dar ma simt energizata!!!

Nu visez, dar stiu de multe ori ca revin de undeva,   azi dimineata insa am visat iar ceva rau despre mine.   

Eram undeva cu masina nou, SUV NISSAN si m-am rasturnat pe drumul drept ... ma chinuiam sa ma salvez, auzeam cum curge benzina din tanc si stiam ca va  exploda, dar nu s-a intamplat, cumva am reusit sa ma salvez dar sper ca nu va trebui sa folosesc acea metoda in realitate vreodata.      Vreau sa arunc visul pe seama ca-mi era sete sau prea cald, eram invelita cu o fata de plapuma plic, dublu material, imi place sa le folosesc in loc de cearceaf.   M-am trezit obosita dupa chinul de a ma salva de sub masina si toata ziua asa am fost. 

Nu ma uit la meci,  va incepe peste 1 ora dar nu mai rezist si nu ma preocupa.   Nemurirea exista insa la alt nivel.   Apare dupa ce bataile inimii se opresc  :biggrin:

  • Like 1
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 11 ore, SenAnlatKaradeniz a spus:


 

Foarte interesant topic! Eu am probleme cu somnul. Mari! Nu mai vorbesc de faptul ca dimineata sunt zombi si uneori, in timp ce merg pe strada in drumul spre serviciu, mi-as dori sa ma pot intinde pe asfalt ca sa dorm. Insa daca as fi in pat, sunt sigura ca n-as putea adormi. De aceea, o sa incerc sa pun in aplicare ce spui tu ca ai experimentat pe tine. O sa-ti spun daca funcționează. 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca aveți probleme cu somnul și vreți să adormiți mega rapid, trebuie doar să închideți ochii și să numărați în gând:

2,1,21,2,1,2,1,2,1,2,1...

Musai sa incepeti cu 2.

Funcționează mereu, oricât de încărcat psihic ai fi. De ce anume, va las sa căutai singure..voi reveni.

Editat de Stu'
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 5 ore, Zero* a spus:

Eu am probleme cu somnul ... dimineata sunt zombi si uneori, in timp ce merg pe strada in drumul spre serviciu, mi-as dori sa ma pot intinde pe asfalt ca sa dorm.

Norocul celor car conduc masini ca nu esti printre ei dupa volan!!!  Sincer.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fiero,

Mai mult pentru tine am deschis acest topic, am vazut postarile in care ziceai ca ai probleme cu somnul. Am vrut sa iti scriu in privat, dar am zis ca poate ajuta si pe altii. Oricum, impresia mea e ca ai probleme cu adormitul, nu cu somnul. La fel cum am si eu cand gandurile nu imi dau pace ( o alta expresie pentru anxietate, suna mai frumos ::cool: ). Metoda de care am vorbit in prima postare functioneaza si atunci cand dormi foarte putin. De exemplu, te pui in pat la 23:30 si vrei sa te trezesti la 6:30. In general, e un timp suficient pentru incarcarea bateriilor. Dar pentru ca unii au/avem probleme, cand te asezi in pat, spune-ti, foarte convinsa, si fara sa crezi ca e ceva paranormal. Acum ma culc si ma trezesc la 6:30 odihnita. Eu ma trezesc odihnita chiar daca in intervalul asta am reusit sa dorm doar o jumatate de ora , maxim o ora. Ca sa nu mai spun ca ceasul il pun sa sune de proba, mereu ma trezesc cu un  minut inaintea alarmei

Olga,

In ultima vreme vad ca vrei sa tatonezi sarcasmul.  Nu prea iti iese, dar tu incearca, poate pana la urma le nimeresti. Da, Olga, somnul, foamea, unele miscari si multe altele sunt naturale si instinctive, dar cand apar probleme, una din abordari este sa nu le mai privim ca pe ceva natural, ci ca pe ceva care poate fi educat, controlat constient de creier.

Stu,

Probabil 2 1 repetat functioneaza pentru ca suna asemanator cu "dormi" . Un fel de autosugestie. Nu prea functioneaza in caz de anxietate, stress, depresie. Dar in alte cazuri, cred ca e o idee buna.

 

Blues,

Am doua postari inainte de asta, una ascunsa. Te rog sterge-le daca poti. Am incercat sa dau mentiuni, dar m-am blocat in ele.

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
La 21.06.2018 la 0:01, SenAnlatKaradeniz a spus:

... daca dorm 3 ore dar imi setez in minte sa dorm 8 ore si ma trezesc odihnita, e posibil sa ma simt odihnita si bine, dar organismul meu chiar se odihneste?

Daca ai ceva intens de facut, nu te vor tine acele 3 ore de somn prea lung timp din pacate.   Acasa mai trece, dar de multe ori nici macar un dus nu poti sa iei daca esti foarte obosita.

Eu vorbesc doar despre mine ca ma cunosc deja un pic si fiecare corp reactioneaza altfel la un stres din exterior.   Eu cel putin pierd concentrarea daca nu sint odihnita, de condus nici vorba ca nu risc nimic.   Sufar enorm cand mergem in Europa, abia revin acolo si deja eram in drum inapoi, nici pamantul nu simteam sub picioare la aterizare. 

Nu cred ca se poate seta corpul la ce vrem noi, nu ne asculta, doar se preface.   Somnul este de neinlocuit cu nimic.  Raspuns final. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Olga, nici pe mine nu ma tineau 3-4 ore de somn, am fost zombie, pana am descoperit intamplator metoda asta.

Ma bucur ca tu nu ai probleme cu somnul.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 4 minute, SenAnlatKaradeniz a spus:

Olga,  In ultima vreme vad ca vrei sa tatonezi sarcasmul.  Nu prea iti iese, dar tu incearca, poate pana la urma le nimeresti.

Ce fel de amenintare e asta????   Eu nu ma identific cu acel caracter ce descri tu acolo ... nu prea-mi iese ce???

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×