Sari la conținut
Forum Roportal
The Unknown

Cristian Ţopescu a murit

Postări Recomandate

Ion Țiriac a intervenit telefonic după anunţarea decesului lui Cristian Ţopescu: „M-a șocat”

 

Decesul lui Cristian Țopescu a îndoliat o țară întreagă, cel considerat a fi cel mai mare comentator român pierzând lupta cu viața în cursul zilei de Marți, 15 Mai 2018.

 

În vârstă de 81 de ani, Cristian Țopescu a murit după ce în urmă cu o săptămână a fost internat după o criză severă de diabet.

Surse medicale au precizat ca a ajuns la spital cu o glicemie extrem de ridicata, motiv pentru care tot sistemul imunitar i-a fost dat peste cap.

Ion Țiriac, unul dintre cei mai apropiați oameni de fostul comentator sportiv, a explicat impactul imens pe care Țopescu l-a avut asupra sa.

„Eu nu sunt un tip care se emoționează, dar decesul lui Țopescu m-a șocat, dispariția acestui om, crainic, scriitor lasă o piatră de hotar a

generației mele, o să fie de neînlocuit în societatea românească și în sport, în special.

Vocea sa o să ne rămână mereu întipărită în minte. Pe Țopescu l-am cunoscut când el num ă cunoștea, l-am admirat de când nici nu jucam tenis.

M-a învățat cum să gândesc, m-a îndrumat către Olimpiada din 2000. Nu trebuie să încercăm niciodată să îl înlocuim, trebuie să îl punem în soclu, unde merită. A fost un mare om, un mare comentator.

În momentul în care mi s-a propus să fiu președintele comitetului Olimpic, eu nu am vrut pentru că urma să iau decizii de unul singur,

dar Țopescu mi-a spus că e cea mai mare calitate, dar că trebuie să îmi țin în frâu personalitatea.

A fost un om pe care l-am prețuit și pe care o să îl prețuiesc toată viața”

 

 

Mesajul EMOȚIONANT al lui Traian Băsescu după MOARTEA lui Țopescu: „Drum bun către stele, Om Bun...”

 

Traian Băsescu este vizibil emoționat de disparția subită a lui Cristian Țopescu, celebrul comentator sportiv.

Fostul şef de stat spune că numele lui se leagă fără doar şi poate de marile succese din sportul românesc.

„Drum bun, Om Bun Handbal, gimnastică, fotbal, canotaj, volei, atletism, echitaţie, olimpiade, campionate mondiale, cupe europene, toate marile victorii sportive ale românilor au fost însoţite de comentariile inegalabile şi vocea inconfundabilă a lui Cristian Ţopescu.

Generaţia mea îl aşează pe Cristian Ţopescu alături de momentele de glorie şi de marile victorii ale sportului românesc .

Drum bun către stele, Om Bun”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

 

 

Reacția Nadiei Comăneci: „Mă consideram ca și copilașul lui”

 

Nadia Comăneci,  "Zeiţa de la Montreal”  a fost foarte afectată de vestea dispariţiei celui care a comentat cel mai important moment

al carierei sale, celebra notă 10 de la Jocurile Olimpice.

 

„Este un moment in care fiecare dintre noi ar trebui sa ne oprim un minut si sa ne gandim la acest om si la ceea ce a facut el pentru sport si pentru Romania”, a spus Nadia Comaneci. „Pot sa spun ca ma consideram ca si copilasul lui. Cristian va ramane mereu in inima mea. Tot ceea ce este legat de gimnastica si performanțele mele sunt legate de acest om minunat”, a mai precizat fosta sportivă. „Fiind alaturi de mine mereu este normal ca m-a ajutat enorm. Este greu sa vorbesc de el la trecut, pentru ca il simt inca alaturi de mine. Si il vom simti mult timp alaturi de noi, chiar daca nu se mai afla fizic printre noi. Am crescut cu acest succes, de la Montreal, împreună. Cred că nu i-am mulțumit suficient împreună. Evenimentele de la Montreal nu au culoare fără vocea lui Țopescu. Simt că am pierdut o persoană importantă din familia mea.” a subliniat Nadia Comăneci.

„Nu voi uita niciodata ce a facut pentru mine. Nu cred ca poate fi prezentat acel moment de la Monreal, fara vocea lui!, a punctat fosta sportivă.

 

 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

MESAJ EMOȚIONANT la moartea lui Cristian Țopescu: ”Amintirea glasului lui va dăinui în conștiința celor care NU și-au bătut joc de libertate!”

 

Fostul ministru și europarlamentar PSD-ist Adrian Severin susține, pe Facebook, că ”amintirea glasului lui Cristian Țopescu va dăinui în conștiința celor care nu și-au bătut joc de libertate”. ”A murit Cristian Țopescu. A murit vocea unei generații. O voce care, sub povara timpurilor, ne-a satisfăcut setea de măreție și ne-a oferit sentimentul libertății. Amintirea glasului lui va dăinui în conștiința celor care nu și-au bătut joc de libertate tocmai pentru că nu au avut-o, șoptindu-ne mereu că se poate. Se poate, inclusiv, să fii erou național fără să ai titluri, averi sau funcții publice. Este de ajuns să fii o voce... O voce în care vibrează o mare conștiință. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, scrie Adrian Severin.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Adio, Cristian Țopescu!

 

http://evz.ro/adio-cristian-topescu.html?v=347635&page=2

 

Cel mai valoros articol despre marele OM, n-a fost cunoscut exact cine a fost, decat comentator de sport. 

Merita citit viata si toata activitatea profesionala care s-a intins la peste trei regimuri politice, a vazut totul.  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×