Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Mediul subacvatic pare mai captivant decat spatiu.  Plus ca gasesti hrana variata, diverse specimene acvatice interesante de studiat , zacaminte de resurse precum petrol de extras si e mai usor de locuit pe termen lung intr-un submarin decat intr-o statie spatiala.

Momentan, n-am explorat decat 5% din oceanele observabile.
Am cartografiat Luna, Venus, Mercur si Marte 100% , 0,5%  din galaxia noastra  si aproape 0,0000000000001% din universul observabil , dar n-am cartografiat nici 5% din oceanele de pe planeta noastra.  
Intr-o buna zi, cand suprafata va fi  prea primejdioasa  de locuit din cauza schimbarilor climatice si razboaielor pentru resurse, vegetatia se va diminua  si aerul  va deveni irespirabil din cauza poluarii atmosferice, oceanul va fi    centrul biosferei din nou la un miliard de ani dupa ce a pasit primul animal vertebrat pe uscat.
De ce sa cautam extraterestrii in spatiu cand ii putem studia pe cei din  oceane?
In viitor, datorita evolutiei tehnologice, pe langa iahturi si submarine, am putea construi nu doar hoteluri subacvatice, ci si orase maritime plutitoare care sa se si scufunde si sa stea la suprafata si sa se miste oriunde pe ocean si care sa serveasca ca porturi , insotite si pazite de flote de vase militare.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Momentan, n-am explorat decat 5% din oceanele observabile.

 

Asta in fata TV-ului, nu-i asa???  cand arata programul "Dupa ce secam oceanul ..." si se vede foarte frumos vasele scufundate de toate felurile de la USS Arizona in Pearl Harbor, urmat de German battleship Bismarck in Nord Atlantic care la fel a fost considerat Titanic, puternic ca un zmeu ... si restul din toate timpurile. 

Spre norocul tau ca n-ai intrat in apele interzise nici macar in vis, ai fi avut cosmaruri restul vietii.  Precis ai citit romanul lui Jules Verne, Capitanul Nemo?

El a vazut asta mult inaintea noastra.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×