Sari la conținut
Forum Roportal
mudcrab

Adevaratii stramosi ai Romanilor

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Oh, la-la!!!  vorbim despre Dacia sau in general de mongoli, ca deloc nu stiu ce fel de probleme au intampinat la tropice, dar imaginez ce miroseau pieile de animale pe ei, ca nici n-aveau chef sa se atinga de arcuri.   Am locuit 8 ani in San Diego, California unde-i clima subtropicala si o singura zi din acei ani am avut pielea uscata pe mine!!! 

La razboi de cucerire teritoriala nu se poate participa ca soldat cand te scarpini pe piele!!! 

Cred ca repede s-au inteles cu localnicii ... ori ca noi sau mult mai rau la contrar  :haha: si s-au incheiat luptele pasnic.

La cine n-a convenit politica, s-au aliat celori care au luat calea spre west. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 Unii scriitori spun ca: "Marea vechime a omului pe pamantul tarii, care in stravechime purta numele de Pelasgeea(Tara Mamei Geea, Tara Zeitelor Soarelui, Tara misterioasei Caste "IO"), de Ramania(Tara Inteleptilor, Elevatilor, Nemuritorilor), de Dacia (Tara Stralucitorilor Dioi, Taramul Miraculos), Valahia( Havila- Tara vlahilor, Tara unde " curgea miere si lapte"), este confirmata si de vechimea elementelor de civilizatie create de acesta, mult mai mare decat a celor descoperite in alte parti ale lumii.

Astfel, "Cultura de prund", circa 1.000.000 ani i.e.n., care prezinte dovezi ale existentei omului, este raspandita pe intreg teritoriu al tarii, atestand, totodata, marea raspandire a omului in aceasta zona a Europei. Cele mai vechi elemente de civilizatie din lume se gasesc tot aici, fiind descoperite la Cotu Miculiti- jud. Botosani, cum ar fi: harponul de pescuit, lancea cu doua taisuri, locuirea in bordeie si ciocanul de minerit, acesta din urma fiind cel mai important element al dovedirii inaltului nivel de civilizatie pelasgo-atlanto-hyperboreeano- daco-geta.

Vechimea omului pe teritoriul Romaniei a avut consecinte si in ceea ce priveste originea scrisului sub forma ideografica si, mai tarziu, sub forma alfabetiforma.

Astazi este dovedit ca cea mai veche scriere din lume sub forma ideografica, in care cuvintele sunt prezentate sub forma de animale, pasari sau semne si semnale diferite, care, uneori, reprezinta chiar idei, este descoperita la tartaria pe Mures( anagramat avem Sumer), langa Simeria, fiind realizata in mileniul V i.e.n., cu 1.000 de ani inainte de cea similara descoperita in Sumer (fosta Mesopotamie, azi Irak).

In mileniul IV i.e.n., a aparut scrierea numita azi"latina", in Muntii Apuseni, fiind cel mai vechi alfabet din lume. Acesta a fost preluat de etrusci, care au plecat in mileniul IV i.e.n., din Muntii Apuseni spre Italia si insusit mai tarziu de locuitorii Romei, dupa intemeierea acesteia in anul 753 i.e.n., condusa la inceput de o serie de imparati, care - in totalitate - au fost de origine etrusca. astfel se explica si imprumutarea de catre romani a alfabetului etrusc, cunoscut azi sub numele de "alfabet latin". Concluzia este certa: alfabetul zis "latin" este de origine dacoromana, origine confirmata si de marele numar de cuvinte dacoromanesti existente in limba etrusca, dar lipsa din latina clasica, dovada a plecarii etruscilor din Muntii Apuseni in mileniul IV i.e.n. Pana si cuvantul Tisa se regaseste in limba etrusca. In antichitate, Tisa se mai numea si Tuscia, unul din numele tarii etruscilor din Italia, numita azi Toscana. Din spatiul carpato-dunarean au mai plecat, de-a lungul timpurilor si alte neamuri, in afara sumerienilor si etruscilor mentionati mai inainte. Astfel, prin mileniul III i.e.n., Aheii au coborat din nordul Dunarii, cu arme de bronz, in sudul Dunarii, ocupand actuala Grecie. Prin miscarea lor, ei au impins pe pelasgii aflati in nordul si sudul Dunarii, care au ajuns in Spania de azi, numind-o Iberia, iar o parte mai mica in Georgia de azi, care s-a numit la inceput Iviria.

Cam in aceeasi perioada, gasim in Iberia si o serie de triburi cu nume dacice, precum: turdenii, dacianii, ambirodacii, ambledacii si multe altele. Asa se explica de ce si azi catalanii din Spania vorbesc o limba foarte apropiata de limba docoromana. Dar, mai aproape de aceasta este limba occitana din sudul Frantei, vorbita de milioane de francezi, din care putem cita: el e greu, el e gelos, cloca, io aug/io aud etc. Sa nu uitam pe urmasii pelasgilor, adica bascii de azi, numiti in antichitate, de catre romani, vasco-vascones (v.Vasco da Gama), in a caror limba se gasesc circa 270 cuvinte dacoromanesti, cu aproximativ 2.700 de derivate. Si mai important este faptul ca in tara noastra avem aproximativ 5.100 localitati cu nume ce se regasesc in limba basca, iar in Tara bascilor din Spania  o localitate cu numele Deva. De fapt, aceeasi Deva o mai gasim in Egipt si intr-o insula scufundata din nordul Angliei.

Tot din nordul Dunarii, au coborat, in mileniul II i.e.n. dorienii, cu arme de fier, care i-au impins pe ahei in Asia Mica, au provocat vestitul razboi de la Troia (a. 1272- 1270 i.e.n.), infiintata de dardanii lui Tros plecati de la Dunarea de Los. In razboiul troian, troienii au fost ajutati de fratii lor dardani condusi de Aeneas. Dupa ce au pierdut razboiul, dardanii s-au refugiat in Africa, apoi in Italia, unde au infiintat orasul Lavinium, la gura fluviului Rumon (Tibrul de azi), apoi Alba Longa si - in final - orasul Rum, devenit Roma, a carei intemeiere a fost stabilita in anul 753 i.e.n., autori fiind Romului si Remus(Mures). Intrarea dardanilor in Italia sub conducerea lui Aeneas a fost precedata de alte doua deplasari ale populatiilor de la Dunarea de Jos. Ne referim la prima roire a dardanilor condusi de Dardanus, cel care a infiintat si orasul Troia (mijlocul sec. XVI i.e.n.), precum si la intrarea in Italia a tribului condus de Latinus, in sec. XIV i.e.n. Numai asa se explica inrudirea limbii dacoromane cu cea a umbrilor, oscilor, sabinilor, campanilor etc., stabiliti in diferite regiuni ale Italiei. Limba latina arhaica este mai apropiata de limba dacoromana decat limba latina clasica pe care o invatam azi in scolile noastre si care nu era vorbita la Roma decat de scriitori si latifundiari (marii proprietari de pamant), care formau clasa patricienilor, adica a urmasilor intemeietorilor Romei.

.............................

Stramosii nostri geto-daci si-au lasat urme chiar si in vestita cetate Troia, de pe tarmul vestic al Asiei Mici. Arheologii au constatat urme certe lasate de acestia (nivelul VII b al acestei cetati este, cu certitudine, de origine moldoveneasca).

Plecati de la Dunarea de Jos, atat dardanii, cat si latinii si-au lasat urme in spatiul din care au plecat. 

Astfel, Rum, primul nume al Romei, era des intalnit la femeile dardanilor troieni. Rum a fost una din insotitoarele lui Aeneas in calatoria sa spre Italia. La sud de comuna Starchiojd- jud. Buzau, se afla si azi Dealul Rumii.

Rum a fost si una din cele patru fiice ale lui Asklepios/Esculap, zeul trac al medicinei.

Patriarhia de la Constantinopole s-a numit la inceput Rum Patriarhanese.

Cetatea construita de Baiazid pentru a cuceri orasul Constantinopol s-a numit Rumeli Hisar.

In "Origines et ocasus Transylvanorum", Laurentius Toppeltinus (sas din Medias) precizeaza, la 1667, ca valahii isi spuneau ei insisi Rumuini, iar Ioannes Franciscus, in "Memorabila aliquot Transylvaniae", confirma cva valahii se numesc pe ei insisi rumuni.

Poporal, in unele zone din nordul Munteniei, si azi se spune rumanul meu, in loc de barbatul meu.

De asemenea, istoricul dalmat Ioannes Lucius din Trogir (1604-1679), redand calatoria arhiepiscopului bulgar din Ohrida, Francisco Soimirovici, intreprinsa in Tara Romaneasca, reproduce cateva propozitiuni auzite de arhiepiscop pe parcursul calatoriei sale:

1. Su noi sentem rumeni   = Si noi suntem Rumani

2. Noi sentem di sange Rumana    = Noi suntem de sange ruman

3. Rumi tot sventia acolo       = Acolo toate Rumele sunt sfinte

4. Rumen Muntean       = Muntean ruman

Printre altele, putem constata cum numele Rum era folosit numai pentru femei, ca si la femeile dardane din Troia."

 

O sa va scriu si despre locuitorii din antichitate, rude de-ale noastre, de pe teritoriul Germaniei si Elvetiei si, bineinteles ca si despre alte plaiuri pe unde-am fost eu calauzita a fi prezenta si a ma intalni cu "neamurile" si cu vestigiile arheologice aferente (functie de timpul meu disponibil pentru aceasta treaba...). 

 

Sa aveti cu totii o zi faina, in continuare!

Editat de LuciaD

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iar am vazut un documentar despre Mongoli in frunte cu Genghis Khan al carui Imperiu a fost cea mai mare pe planeta decand se tine minte, de la Oceanul Pacific pana la mijlocul Europei si s-a clarificat ca fiecare al 200-lea om viu azi pe planeta este urmas al marelui Imparat.  

Grupa sanguina ne mai spune o poveste reala, exista pe Net undeva o harta despre oameni unde sint majoritari dupa acest considerent.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Aşa s-au găsit urmele celei mai vechi civilizaţii dacice din Ţara Crişanei, de acum 2.600 de ani. Istoricii spun că descoperirea e extrem de valoroasă, dovedind că dacii, strămoşii neamului românesc, au trăit în spaţiul transilvan încă din preistorie."

 

De unde se ajunge la concluzia ca au fost daci cei care au locuit pe acolo???  Se presupune ca doar daci aveau drept de trecere si de asezare???

 

Poate-i undeva secretul in text dar nu citesc mai mult azi ...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Aș urmări un filon care trece prin Troia. Măcar "Tracia" sau "Traian" ar putea să sune a moștenire lingvistică.

Ce treabă au mongolii? Nu sunt toți asiaticii mai mult sau mai puțin migdalați?

 

Editat de Lxn

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

daca tu crezi ca istoria dacilor incepe de la Burebista, ar fi cazul sa mai citesti un pic de istorie, apoi sa postezi pe acest topic. Fara suparare.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Se putea ca The unknown sa nu te puncteze! Draga noastra Olguta, draga de ea! Cat de mult sa bucura cand vii cu putina istorie si postezi in deriva!

Ia luati ambii de aici si invatati cel putin care au fost regii daci, ca oricum Olga e paralela cu istoria, dar la Lxn ma asteptam mai mult, desi ma bate gandul ca esti clonita.  :o:

 

https://ro.wikipedia.org/wiki/Listă_de_regi_daci

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×