Sari la conținut
Forum Roportal
mudcrab

De ce Dumnezeul evreu a avut succes? Si ceilalti zei antici au disparut si nu au rezistat concurentei monoteiste?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Si toti amerindienii au fost convertiti cu forta tot din dragoste? Oare ce s-o fi intimplat cu cei care nu s-au lasat iubiti de misionari si de conchistadori?

Nu pui problema normal.

De ce trebuie sa căutăm mereu in "gunoi" ?. Acum daca exista Viol nu mai cred in Dragoste ? Dezaxați sunt in toate categoriile sociale. Hristos avertizează ca " Multi vor ucide in numele meu crezând ca aduc slujbă lui Dumnezeu "..asta ce inseamna ca nu mai pot sa cred in El ca sunt unii nebuni ? Trebuie sa ne hotăram cum vrei sa vedem viata si sa o traim ,cum spune Sf Paisie Aghioritul " Albina sau Muscă ? " :

https://www.roportal.ro/discutii/topic/112444-cre%C5%9Ftinismul/page-7?do=findComment&comment=1061351378

 

( Biblia de ex vb de preoți desfrânați pe care Dumnezeu ii pedepsește...Apostolii au scris despre păcatele lor..David in psalmi si nu numai vb despre păcatele lui.. Biblia este cea mai sinceră carte si nici nu se putea altfel ..sinceritatea si dragostea nu pot fi despartite )

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Unde spune Christos ca multi vor ucide in numele lui crezand ca aduc slujba lui dumnezeu?

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ooops  :giggle: ... sa fi zis Cristos sau Jesus asa ceva???   Poate erau confuzi cu adusul jertfelor ca multumire pentru un succes in viata, precum ne-a speriat in biserica la orele de religie.   Nu stiu in care parte era un tata-si ducea fiul legat pe un altar la sacrificat/jertfit si m-am ingrozit de altari, religii, etc.!!! 


E totul asa confuz in cartile cu teme religioase! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In Vechiul Testament chipul Mantuitorului Iisus Hristos este descris vag si nedeslusit, dar descris ,totusi, in proorociri. ( Inca-i mai clar descrisa Maica Divina, cea care avea sa-i devina Mama Mantuitorul Iisus din Nazaret, spun unii specialisti). 

Insa, fara Vechiul Testament, Noul Testament ar fi o cladire fara fundatii. Asa ar fi si stravechea noastra cultura mitica fara opera prolifica a lui Densusianu, cine a citit scrierile sale (chiar daca , ca peste tot s-au strecurat si greseli si exagerari) si ale altor autori si cercetatori romani si straini, stie despre ce vorbesc. Oricum are meritul extraordinar ca a depus o munca titanica si de pionierat, sa zic asa.

Sa va dau un ex., probabil ca cineva va intelege ceva .

Potrivit mitologiei grecesti actuale, nu se pot relationa Prometeu cu Carpatii, Prometeu cu Mithra si nici cu Aryus. Numai ca Densusianu nu sta sa explice ca interactiunile si imprumuturile de atributii ale "zeitatilor pagane" sau ale personajelor atestate de diferite surse istorice antice, erau pastrate in traditiile culturilor vechi intr-o devalmasie debordanta. Densusianu a refuzat ordonarea teogonica facuta de HESIOD fiindca nu prea se potrivea, la o privire mult mai atenta...Densusianu a refuzat sa creada ca ZEUS s-a indragostit de "Frumoasa Io", cum era considerata, fiindca "mitul lui Io" este mai vechi cu cel putin doua milenii fata de clipa in care grecii l-au facut Zeu Suprem in Olimp pe ZEUS, insurandu-l cu Hera.

Editat de LuciaD
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Unde spune Christos ca multi vor ucide in numele lui crezand ca aduc slujba lui dumnezeu?

Sfântă Evanghelie Ioan , cap 16.,vers 2

"Acestea vi le-am spus, ca să nu vă smintiţi."

"dar vine ceasul când tot cel ce vă va ucide să creadă că aduce închinare lui Dumnezeu."

Editat de Arielix
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Arielix, versetul ala se refera la persecutarea discipolilor lui Isus de catre evrei, care ii considerau niste blasemfiatori intrucat pentru ei Isus nu era Mesia.

N-are treaba cu uciderea de catre crestini a amerindienilor care nu au vrut sa se converteasca la crestinism.

Cum vine asta, la inceput crestinii erau cei persecutati si torturati si vanati, dupa care s-au transformat ei in persecutori si vanatori.

Editat de Enki
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cum numai Dumnezeu poate mărturisi despre El însuşi, avem: "Eu sunt DOMNUL Dumnezeul tău care te-am scos din ţara Egiptului, din casa robiei." drept autocaracterizare a "Dumnezeului evreu".

 

O traducere mai migăloasă este nu "ţara Egiptului" cât, un fel de "ţară" "Strâmtoreşti".

 

Am observat că în prezent se practică eufemismul "Anglia" pentru un model social-legal care, cred eu, este o variantă de "divide et impera" sau "piramidă socială" - o geometrie socială în care fiecare este îngăduit în limitele anumitor unghiuri.

 

Ce înţeleg eu este că "faţa" lui Dumnezeu către evrei era Legea dată în numele Lui. ACEASTA era cea care, pe termen lung, îi scotea pe evrei din capcana societăţii sclavagiste, încredinţându-i "statului de drept". Or, nu acesta era idealul omenirii - libertatea sub o lege dreaptă? Şi nu este aceasta singura cale a supravieţuirii unui popor?

 

Or, ce alt Dumnezeu dădea unui popor viaţă veşnică? Singurul Dumnezeu ce a oferit veşnicia şi nu un succes efemer a fost cel ce a dat o lege pentru libertate, nu una lăsând pe oameni robiei.

Editat de Welney

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

Ma tot intreb de ce Dumnezeul biblic si nu Zeus, Poseidon, Afrodita, Ares,  Hades, Ra,Toth,  Osiris, Anubis, Isis, Thor, Odin, Loki, Marduk, Isthar , Baal,  Ahura Mazda,  Enki?
 
 
De ce Dumnezeu biblic a avut succes...
 
 
 

Bună întrebare! 

 

Încerc și eu un răspuns, făcând , așa, o analogie cu tenisul...

Pentru că a câștigat mai multe Grand Slam-uri!

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×