Sari la conținut
Forum Roportal
Welney

"1984"

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Acum, că suntem cam mulţi cei bătuţi cu arme electromagnetice, nu doar din cele ce provoacă dureri "artritice" sau cele ce produc tumori, dar inclusiv hi-tech pentru comunicatii neuronale, ştim că scenariul din nuvela "1984" este fezabil. Ba, chiar făcut! A durat peste un secol globalizarea acestor arme, dar iată că nu mai este o "distopie", este realitatea. Când vedem copii zâmbind cam forţat, spunând lucruri trăznite, părinţi rânjind în spatele lor, eventul raţionând că "tot e mai bine că nu am fost castraţi"...putem conchide că răutatea "Soceng"-ului orwellian nu are limite. Pentru illuminati totul trebuie să fie o distopie.

 

Am crezut şi eu că dublul sens al termenilor politici se vrea a construi o verticală în rândurile clasei politice: acei adulţi hotărâţi să renunţe la unele scrupule pentru a lăsa doar pe cei isteţi la butoane, şi care, ca să vezi nobleţe, se luptă în arta cuvintelor!

 

Totuşi, o dată cu educarea forţată a COPIILOR de orice vârste prin control neuronal la distanţă, am înţeles că scopul "dublugânditului" şi al terminologiei duplicitare este unul mult mai sinistru: acela de a netezi prăpastia între generaţia liberă "cât de cât" şi cea cu creierul de la bun început "crescut la incubator" şi ciopârţit în funcţie de interesele "conducerii". Discrepanţa între sclavii absoluţi şi părinţii lor cândva liberi, doar poate cam naivi.

 

Copiii noştri "psihologi" vor putea cu uşurinţă fi învăţaţi, fără ca noi să bănuim, că "partidele" sunt grupări neuronale sau "laturi psihice" care îi dau înclinaţii concurente, că "democraţia" înseamnă înseamnă "puterea demonilor", că "algoritmul de guvernare" este (programul de computer care controlează creierul) "rezultat în urma alegerilor", că alegerile sunt "deciziile proprii" care, desigur, sunt una cu libertatea!

Cea mai cruntă sclavie va putea părea "libertate".

 

 

Şi...toate acestea li se vor părea, ca limbaj, ca fiind "exact aceleaşi lucruri pe care le făceau şi părinţii noştri", nimic nu îi va ajuta să înţeleagă epoca precedentă şi libertatea neuronală, nici măcar cărţile de istorie!

 

Vor trăi cu convingerea că ştiu totul şi că aşa e viaţa, că nimic artificial nu li s-a făcut.

Editat de Welney

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×