Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
gpestean

Anularea unui Ordin privind constatarea dreptului de proprietate privat

Recommended Posts

Buna ziua, pot obtine in instanta anularea unui Ordin privind constatarea dreptului de proprietate privata asupra unui teren in conditiile art 23 din Legea nr. 18/1991, republicata emis in octombrie 2003? Situatia se prezinta astfel: bunicul meu detinea o suprafata de teren pe care avea o casa. In anul 1980 s-au facut lucrari de largire a soselei si o parte din teren a fost expropriata. In decretul de expropriere suprafata trecuta a fost completata gresit (mai mica decat suprafata expropriata real), dar la momentul respectiv nu am actionat pentru ca nu avea nici un rost. Nu am fost despagubiti pentru suprafata expropriata. Dupa revolutie, atunci cand s-a emis titlul de proprietate pe o suprafata mai mica decat era normal am depus la primarie o intampinare, dar nu am primit nici un raspuns, desi am revenit aproape 5 ani la rand. Suprafata de teren trecuta in ordin nu corespunde cu cea care reiese din actele pe care le avem (este mai mica), iar vecina a ingradit si o parte din terenul care ne apartinea. Ce pot face în aceasta situatie?

Edited by gpestean

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca aveti actele terenului initial si actele mai vechi ale fostilor proprietari, precum si actul prin care ati fost expropriati, eroarea este usor de constatat daca in acte sint trecute suprafetele reale ale terenului.

 

Acum intervine si uzucapiunea, aceasta inseamnind ca daca cineva a stapinit continuu si netulburat timp de peste 30 de ani un imobil sau un teren devine proprietarul acestuia chiar daca nu are acte de proprietate.

Norocul vostru este ca uzucapiunea se cere in instanta, ceea ce nu cred ca a facut vecina voastra, iar in aceste conditii o puteti actiona voi in instanta pentru tulburare de posesie.

 

Cel mai bine este sa vorbesti cu un avocat specializat in asa ceva.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×