Sari la conținut
Forum Roportal
mudcrab

Cum sa comunicam cu Extraterestrii aflati la ani lumina departare?

Postări Recomandate

20 hours ago, LuciaD said:

"Undele radio, numite şi ”fast radio bursts” (FRBs), au contrariat astronomii timp de 10 ani de la descoperirea acestora."

"Deşi bineînţeles nu se poate cunoaşte dacă acestea chiar provin de la o civilizaţie extraterestră, se poate totuşi confirma că semnalele misterioase provin din spaţiul cosmic."

https://www.descopera.ro/stiinta/16220716-o-mare-descoperire-indica-prezenta-extraterestrilor-sunt-transmisii-extraterestre

Foarte interesant, însă aici e nevoie de o explicație atât pentru Lucia cât și pentru noi. :smile::laugh:

Categoric trebuie făcută distincția (pe care n-a făcut-o autorul articolului adus în discuție de Luci) între „undele radio” și ”fast radio bursts” (FRBs).

Undele radio sunt un soi de radiație electromagnetică, adică unde electromagnetice utilizate de noi azi  în special în transmisii de radio și televiziune, în radar și alte sisteme de comunicație, cu frecvențe de la câțiva hertzi până la mulți gigahertzi. https://en.wikipedia.org/wiki/Radio_wave

310px-Dipole_xmting_antenna_animation_4_408x318x150ms.gif

Undele radio au fost prezise pentru prima oară, teoretic, de Maxwell , puse în evidență experimental de  Heinrich Hertz  și folosite în comunicații de Marconi.

Fast radio bursts (FRBs), în traducere imediată „izbucniri sau explozii sau puseuri radio rapide”, sunt un soi de emisii radio de foarte scurtă durată (câteva milisecunde) dar foarte puternice (adică vorbim de cantități enorme de energie puse în joc - mai multă energie decât produce soarele nostru!). https://inbors.com/explozii-rapide-de-unde-radio-au-fost-detectate-72-de-semnale-repetitive-ciudate-le-la-o-sursa-necunoscuta/ Au fost descoperite pentru prima oară prin 2007 iar prin 2012 s-a reușit pentru prima oară o localizare aproximativă a unei astfel de „izbucniri radio rapidă”, ca avându-și originea într-o galaxie aflată undeva hăt departe, cam la peste 3 miliarde ani lumină. Pentru moment, e bine să precizăm că, ea, cauza acestor emisii radio rapide rămâne pentru noi un mister: supernove, coliziunea dintre două obiecte stelare de mase gigantice, stații orbitale imense de origine extraterestră, naiba știe ce-o fi pe acolo...

 

Editat de Vriies

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Gilldarida:

Sunt un cercetator roman specializat in tehnologii neconventionale; sunt unul dintre foarte putinii romani (3 sau 4 in total) care detine completa informatie tehnica privind sistemele de propulsie, sistemele energogeneratoare si de comunicatii - ale viitorului indepartat; paradoxal, multe dintre aceste inventii sunt foarte vechi, dar oranduirea sclavagista mondiala le-a blocat permanent accesul public.
Ar trebui sa scriu roman intreg ca sa explic acum ce-i aia ,,oranduire sclavagista"; mai grav, daca as spune o serie de lucruri apropos de cine sta in spatele acestei oranduiri, s-ar putea considera ca incalc statutul acestui forum si mi-ar fi interzis acccesul...Specialitatea mea o reprezinta defapt sistemele de propulsie aerospatiala dar cunosc multe si in alte domenii mai mult sau mai putin apropiate de ingineria aerospatiala. Voi discutati aici despre ,,motoarele magnetice"...Sa stiti ca in Romania a fost realizat un astfel de motor cu incepere din anul 1973, pentru ca in anul 1983-1984 sa fie motorizata o Dacie 1300 cu acest motor deosebit. Rezultatele au fost atat de spectaculoase incat toata documentatia si modelele experimentale au fost imediat confiscate de catre Securitate. Doar o parte din aceste materiale au mai putut fi recuperate cu incepere din anul 1992 si dupa moartea inventatorului, in 1993.
La ora actuala suntem in Romania trei persoane care detinem si conservam aceasta documentatie. Unul dintre acestia trei nu are decat date foarte generale si o serie de acte originale, un altul detine majoritatea documentatiei originale intocmite olograf de catre inventator si in fine, subsemnatul, detin si administrez documentatia oficiala din cadrul dosarului de cercetare.
N-as fi intrat pe acest forum daca in curand nu s-ar fi pregatit o intrare oficiala pe piata a lucrarii tehnice la care ma refer in aceste randuri...Este posibil ca in urmatoarele cateva luni sa avem in sfarsit accesul public, macar cu o anumita parte dintre lucrarile de tehnologie neconventionala din cadrul dosarelor de cercetare secreta. Motoarele magnetice pe care le vedeti pe internet (JNaudin.free.fr ; rex research.com ; peswiki.com etc) sunt in cea mai mare parte din cazuri nefunctionale sau de randament foarte slab; va asigur ca am urmarit cu atentie tot ceea ce circula pe internet si pe de alta parte cunosc adevarata tehnologie a acestor motoare - schema reala este foarte departe de ceea ce puteti gasi pe internet!
Deocamdata nu voi da niciun amanunt despre chestia asta - suntem in tratative pentru a obtine acordul de iesire pe piata cu asa-ceva; daca se va ajunge la asta, vom putea atunci discuta liber si am sa va dau toate amanuntele - ce materiale va sunt necesare, configuratia componentelor, principiul de functionare etc etc.
In ceea ce priveste motoarele magnetice cu scuturi sau deflectoare de camp - dragii mei, va amagiti: adevaratele motoare magnetice nu sunt facute pe baza de ,,scuturi" sau ,,ecranare de camp magnetic" ci printr-o anumita configurare a pieselor polare si dispunerea in postura de ,,intrefier" a unui element rotoric de reactie, a carui geometrie nu seamana cu nimic din ceea ce stiti in electrotehnica clasica; acesta este segmentat(golurile de aer dintre segmente provocand variatia reluctantei) si configurat de asa-natura incat fiecare segment sa formeze un vector care prin insumare sa genereze deplasarea circulara. 
Va repet, schema adevarata nu o gasiti pe internet; internet-ul este plin de intoxicare informativa si tot felul de falsuri. In fine,daca va intereseaza totusi deflectoarele de camp magnetic si chisr credeti ca veti reusi ceva cu astea,va pun la dispozitie aici brevete recente pe tema ,,scuturilor magnetice" :

(nota : pentru a vedea si desenele atasate acestui brevet, cautati brevetul pe site-ul esp@cenet.com)
Fişier ataşat  Deflecting_Magnetic_Field_Shield.rtf  26,63K   190 download-uri 

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mda, asta e pagina de autoprezentare a lui Cozma. Am citit-o pe alt forum, am citit și din linkul pe care mi l-ai dat și oricum știam de Lucian Cozma din acel forum în care mai intram și eu din când în când. Ce să zic? În linii mari tind să-i dau dreptate și-i urez baftă.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Astronomii sugerează că „un uragan de materie întunecată” va lovi Pământul, însă nu va produce pagube. De fapt, pentru specialişti, evenimentul reprezintă o oportunitate de analizare şi detectare a particulelor din care este compusă materia întunecată.

În Calea Lactee există nenumăraţi curenţi stelari, un astfel de curent, denumit S1, a fost descoperit în urmă cu un an de cercetătorii ce analizau date furnizate de satelitul Gaia. Conform CNET, în timp ce Sistemul Solar se deplasează prin materia întunecată cu o viteză de 230 de kilometri pe secundă, curentul stelar ajunge la o viteză de aproximativ 500 km/s.

Până în prezent, niciun specialist nu ştie din ce este alcătuită materia întunecată, însă există ipoteze precum cea a interacţiunii dintre particulele masive WIMP, cu cele GIMP şi axioni."

https://www.descopera.ro/stiinta/17642691-uragan-materie-intunecata-va-ciocni-pamantul?fbclid=IwAR1CQnzjHnVTXUOpy6NqP5al27Bdziz3eeB63_kqYMNW0rLZ_4Ua2yRy7wM

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Stiam ca primisera un semnal, nu reiese foarte clar daca semnalul s-a repetat atunci sau acum, pentru ca nu sunt puse date calendaristice in articol

https://www.bbc.com/news/science-environment-46811618?fbclid=IwAR01i7bCkXdxYeXA78xoOHmgqVqPfKYDd2h0zAnZcS9jkgoMIs0Ku5tpzfA

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

" „Până acum, a existat un singur FRB (n.r. semnale radio numite Fast Radio Burst) repetat. Știind că există un altul, sugerează că ar putea exista mai multe. Cu mai multe surse disponibile pentru studiu, am putea să înțelegem aceste puzzle-uri cosmice - de unde sunt și ce le provoacă", a declarat Ingrid Stairs, membru al echipei CHIME și astrofizician la UBC, scrie The Independent."

https://www.dcnews.ro/semnale-radio-din-spatiu-ce-au-descoperit-cercetatorii-stim-acum_631535.html

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Avertisment : postare offtopic. Puteam sa postez la coltul vesel dar e mai fun aici.

Dupa lansarea trailerului Avengers Endgame:

 

fanii au inceput sa ceara celor de la NASA sa il salveze pe Tony Stark din spatiu, unii solicitandu-lm si pe Elon Musk

NASA, MARVEL, Robert Downey Jr., Elon Musk au intrat in joc:

Well, cireasa de pe tort e o postare de pe fb care , sub titlul articolului in care NASA anunta un semnal radio repetat dintr-o galaxie indeparatata, comenteaza:

Tony Stark,  is that you?

 

marvelrepynasa.jpg

rdjnasamarvel.jpg

nasa at marvel.jpg

  • Like 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×