Sari la conținut
Forum Roportal
mudcrab

Cum sa comunicam cu Extraterestrii aflati la ani lumina departare?

Postări Recomandate

Anul 2300 -  savantii astronomi contacteaza un semnal ce provine de la o planeta aflata la 40 de ani lumina departare de prin constelatia  Varsatorului.  Semnalul pare sa apartina unei civilizatii avansate tehnologic pe care sa-i numim sugestiv "VULCANIENI" ca-n Star Trek .  Dureaza  ceva timp pana il descifreaza. Pana la urma,nu reusesc, dar savantii astronomi risca si trimit totusi un nou semnal, ceva mesaj catre planeta respectiva de genu' :  "Hello, We're from Earth, Solar System, if you come here, please don't eat us."  Trece timp ca nah, e la 40 de ani lumina......deci trec 40 de ani pana ajunge mesajul la aia ca sa-l receptioneze.  

Anul 2340- vulcanienii  il receptioneaza si trimit alt mesaj de genu' "dif-tor heh smusma" ("Live Long  and Prosper" pe limba lor) . Mai trec 40 de ani pana cand mesajul ajunge pe Pamant.

Anul 2380 - savantii receptioneaza un alt mesaj incoerent,indescifrabil (nici cei mai tari specialisti in lingvistica nu-l pot traduce).   Asa ca savanti nu se chinuiesc si mai trimit un alt mesaj de genu ' We get this message out of nowhere: Are you animal, vegetable, or mineral?" . Si mai trec 40 de ani. 

Anul 2420 - mesajul ajunge la extraterestri, iar ei trimit alt mesaj de tipul  "WTF are you Primitive and stupid specimens and what do you want from us ?" pe limba lor. 

Anul 2460 - mesajul ajunge pe Pamant si din nou, cei mai mari specialisti lingvisti tot nu reusesc sa-l descifreze. Si mai trimit un alt mesaj cu  o serie de  intrebari stupide de genu' "Isus a fost si pe la voi? ",  "ce   mancati ? ", "chiar aveti urechi tuguiate?",  "l-ati intalnit pe Yoda?"  "ce model  de smartphone-uri aveti ?" sau " ce muzica ascultati? "  

Si trec 40 de ani. Si mai trec inca 40 de ani. Si mai trec vreo inca 80 de ani.

Anul 2600 - savantii pamanteni realizeaza ca ceva s-a intamplat cu planeta vulcanienilor si ca probabil fie au disparut ca specie in urma unui razboi nuclear, fie a avut loc o schimbare de regim si au fost cuceriti de o alta rasa invadatoare, fie au fost anihilati de radiatiile gamma ale unei supernove sau de un asteroid.

 

Asa ca savantii nostri isi muta atentia in alta parte.

Prin anul 2700, de prin constelatia Lebada, primesc dintr-o data un semnal misterios de pe o planeta indepartata la 60 de ani lumina,  ce pare sa apartina al unei civilizatii extraterestre careia o sa le spunem KLINGONIENI. Se intampla printr-o coincidenta ca limba klingoniana sa fie similara cu ENGLEZA, probabil klingonienii avand o evolutie similara cu cea a omului pe plan cultural si lingvistic. 

Si savantii nostri vorbitori de engleza, crezand ca in sfarsit au dat de cineva cu care sa se inteleaga,  i-au transmis un mesaj "prietenos" mai la caterinca, de genu' What's  Up Space Bro?  

Anul 2760 - mesajul ajunge la Klingonieni, numai ca astia se infurie fiindca percep mesajul ca fiind ofensiv. Ei, cu toate ca vorbesc cuvinte similare cu cele din engleza, pot avea semnificatii diferite. Iar la ei  "What's Up" poate sa insemne o injuratura de tip "FUCK YOU"   sau "your mothers are stupid bitches! "

Anul 2820 - mesajul ajunge la savantii pamanteni. Acestia il asculta si observa ca klingonienii raspundeau pe ton nervos.   Printr-o intamplare, Pamantul ajunge in acel an sa  dispuna  de savanti lingvisti sau de tehnologia translatoarelor cu AI care sa traduca mesajele extraterestre.  Si savantii afla uluiti ca tocmai Klingonienii le-au declarat razboi din cauza ofensei si ca in 60 de ani vor veni sa ne invadeze planeta. Pamantenii, neavand vreo optiune diplomatica, vazand ca au dat de dracu cu niste extraterestrii cam incuiati la minte si care nu stiu prea multe,  s-au pregatit de razboi cu tehnologia spatiala de care dispuneau.  

 

 

Sa presupunem printr-un absurd ca pamantenii si klingonienii au nave spatiale care pot calatori cu viteza luminii...doar printr-un absurd pentru ca chiar si cu un sfert din ea, ar dura SUTE DE MII DE ANI! 

 

 

Asa ca trec 60 de ani pana cand flota spatiala pamanteana si cea klingoniana se intalnesc fata-n fata pe orbita planetei Pluto, alegand ca acela sa fie locul bataliei. 

 

Este asadar Anul 2880! 

Batalia spatiala incepe. 

 

 

Dar sa nu va inchipuiti ca e din aia cu lasere colorate  ,cu SUNETE, cu  explozii  sau cu rachete spatiale sau space-jeturi supersonice ca-n Star Trek sau Star Wars. Nici pomeneala. 

 

Ar fi niste batalii foarte LENTE si PLICTISITOARE, cam la fel de plictisitoare ca.......... luptele navele din  Razboiul  pentru Insulele Falklands. 

 

 

Cel mult, s-ar folosi arme cinetice sau arme electromagnetice pentru a provoca un scurtcircuit electromagnetic navei spatiale inamice....si asta ar dura foarte mult intr-o batalie care implica flote cu sute sau mii de nave spatiale. 

Laserele in vidul spatial sunt mult mai lente  .  

In vidul spatial nu se pot declansa explozii ca-n filme si nu poti auzi NIMIC.  

Si in niciun caz nu vor avea ritmicitatea celor din filme si nici la fel de rapide, plus ca navele alea spatiale au un combustibil limitat sau ceva surse de energie care trebuie reincarcate periodic, asta daca implica o sursa de energie regenerabila.  

 The Physics of Space Battles

What Would a Real Space Battle Look Like? - Tested

 

De fapt, ar fi mult mai complicat! 

 

 

 

 

 

Si apoi, de ce sa ne razboim cu extraterestrii?  

 

 

Cum a spus si JFK, nu ne ducem in spatiu sa ne razboim cu altii! 

 

Bine, el nu e realist cand vine vorba sa contactam o civilizatie extraterestra avansata si agresiva, si totusi, credeti ca exista vreo civilizatie de tip 3 in galaxia asta?

 

 

Avem 200 000 de ani de istorie ca specie si nu exista niciun semn ca ar exista o CIVILIZATIE DE TIP 3, si mai ales una capabila de calatorii interstelare, dar sa se razboiasca si sa colonizeze alte planete, dar sa le distruga.

Si de ce sa te deranjezi in imensitatea spatiului sa te razboiesti cu alte civilizatii aflate la zeci de ani lumina cand te poti multumi foarte bine si cu resursele din propriul tau sistem solar, cand ai destule planete de colonizat si asteroizi ce iti pot furniza resurse miniere pentru milioane de ani?

Apoi, o civilizatie de tip 3, teoretic, nu ar mai avea nevoie sa se razboioasca si sa fure resursele de la alte planete locuite cand poate extrage energie din stele sau chiar sa creeze stele artificiale prin fuziune nucleara!

Si de ce sa stai sa pierzi vremea si sa irosesti timpul comunicand cu civilizatii extraterestre comunicand printr-un sistem de tip sms, dar mai LENT, asteptand un raspuns amarat vreo cativa zeci de ani?

Editat de mudcrab
  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Uite un ciot dintr-un articol interesant...

 

Unii cred că OZN-urile sunt doar tehnologii naziste avansate sau proiecte militare secrete şi că nu au nimic „extraterestru”, pe când alţii explică OZN-urile folosind psihologia jungiană şi spunând că este vorba de o proiecţie a conştiinţei noastre colective. Cei care se îndoiesc că fenomenul OZN este real trebuie să citească această „OZN-urile şi Statul Siguranţei Naţionale – Cronologia unei muşamalizări” (UFO’s and the National Security State – The Chronology of a Cover-up) de  Richard Dolan. Este bine documentată şi arată clar că guvernul şi armata sunt foarte conştiente de problema OZN-urilor şi că nu au niciun control asupra ei. „Există documentaţie mai mult decât suficientă, care dovedeşte interesul armatei faţă de OZNuri. Tentativele de interceptare şi întâlnirile militare apropiate sunt o caracteristică constantă […] Preşedintele / guvernul nu ştie prea multe şi, de la bun început, nici măcar nu are vreun control. Complexul industrial militar [privatizat] şi corporaţiile transnaţionale private par să aibă de a face cu tehnologie extraterestră şi să se ocupe cu recuperarea de OZNuri prăbuşite, inginerie inversă şi, posibil, studiul organismelor extraterestre, departe de supravegherea guvernului sau de vreo altă formă de supraveghere oficială.” Richard Dolan. El analizează şi formarea unui Stat de Siguranţă Naţională (Complex Militar Industrial), independent de supravegherea oficială a guvernului, precum şi chestiunea Programelor de Dezinformare şi Contrainformaţii (COINTELPRO), proiectate să răspândească deliberat informaţii false cu scopul de a ţine publicul departe de adevăr.

 

 

Cică nu prin intermediul undelor radio vom ajunge să comunicăm cu „prietenii extratereștri”. Cu dușmanii nici atât!  :lol: 

Se pare ca o concurenta puternica a tehnologiei moderne, în ceea ce privește comunicarea cu alienii, este telepatia. Dr. Steven Greer sustine ca poate comunica deseori cu extraterestrii, lansand in acest sens si documentarul "Sirius". Greer organizeaza deseori sesiuni de meditatie.

 

La fel susține și L Filopov, directorul Institutului din Bulgaria de Cercetări Spațiale:

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1231151/Aliens-Theyre-living-claim-Bulgarian-government-scientists.html

 

 

Alții, precum astronautul Al Worden, ne spun clar: Alienii suntem noi!  :biggrin: 

  • Upvote 3

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Iata, in seara asta am primit acest link:

 

httpsw.youtube.com/watch?v=zMtXsmhFI4s

 

 

:)

 

 

Luci, dar ce te faci, dacă vei primi de la extratereștri următorul link:

„Dragă Luci,

Noi n-am avut, bre, parte de budzi, isuși și mohamezi și ne-a fost tare bine! Și d'aia nu ne-am beregățit și nu ne-am spart capetele între noi, ci am pus mână de la mână și am ajuns chiar să călătorim printre stele.”

 

:)

Editat de Vriies
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

 

 parte de budzi, isuși și mohamezi și ne-a fost tare bine! Și d'aia nu ne-am beregățit și nu ne-am spart capetele între noi, ”

 

:)

 

:) Ei, omenirea a avut parte de cei mentionati de catre tine aci , nu pentru asta, ci pentru a ajuta omenirea sa iasa cat mai "lin" din blocajele in care intrase.

Daca eu as primi un link, le-as raspunde sa se opreasca la mine, fara lumini, pana impachetez si merg cu ei.  :plane:

:lol: Mortal, Olga !

 

Editat de LuciaD
  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Luci, dar ce te faci, dacă vei primi de la extratereștri următorul link:

 

:)

:lol:Daca se ajunge ca io sa primesc un link de la extraterestri, despre care zici tu, aci, draga Vriies, atunci este clara "situatiunea" ,  Extraterestri vor ateriza pe Terra in vederea " extragerii" reginei lor. :queen:  :lol:

Randuiala lor este cam cum era pe Terra la inceputuri, adica un sistem de organizare  de tip matriarhat( "stupul de albine"), cu o credinta de tip solar, in care "Soarele"era Zeita"...  . :lol: Mai pot exista (nu zic nu, ca n-am de unde sa stiu ... :lol:)  si extraterestri care au "randuiala" lor, insa de alt tip, ceva gen "Stupul de viespe"; "colonia de furnici" ; " organizatii asemanatoare "greierilor; buburuzelor" s.a.m.d.

 

Hai ca am fugit...am treaba.

 

La buna vedere, intr-o zicere de pe la noi, mai de prin nord, asa, mai de pe la taranoaiasan !  

Editat de LuciaD
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca eu as primi un link, le-as raspunde sa se opreasca la mine, fara lumini, pana impachetez si merg cu ei.  :plane:

Fain așa! Aș băga și io o tură cu extratereștrii printre stele, de m-ar lua cu ei. Dar în cele din urmă le-aș spune: 

„Bre, am văzut chestii faine pentru care vă mulțumesc. Dar, pliiizzz, aduceți-mă acasă, că tre să văd finala de la Australian Open și mi-e dor de mama mea și de prietenii mei! :)”

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fain așa! Aș băga și io o tură cu extratereștrii printre stele, de m-ar lua cu ei. Dar în cele din urmă le-aș spune: 

„Bre, am văzut chestii faine pentru care vă mulțumesc. Dar, pliiizzz, aduceți-mă acasă, că tre să văd finala de la Australian Open și mi-e dor de mama mea și de prietenii mei! :)”

 

:lol: Iata ca si extraterestri au un rost prin lumile pamantene si prin lumile celeste (atat vazute, cat si nevazute)!

Editat de LuciaD

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Acum am vazut un episod nou despre extra's si exact despre  "comunicare"  Preocupant era al 3 l-ea ochi,  practic se afla in mijlocul creierului ceva care cred savantii ca ar fi confundat cu acest concept, folosit si de masoni.  Indienii si budistii cred in 3 zei de-ai lor care le ilumineaza ... greu-mi intra-n cap ceea ce ei presupun, ca realitatea e alta.

A fost un program interesant cu progrese in imaginatie. 

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×