Jump to content
Forum Roportal
The Unknown

Johnny Hallyday, 15 June 1943 – 6 December 2017

Recommended Posts

Parisul, omagiu grandios pentru regele rock-ului francez, Johnny Hallyday

 

johnny_75974000.jpg

 

Parisul devine sâmbătă scena uneia dintre cele mai spectaculoase ceremonii funerare, în stil rock'n'roll.

Johnny Hallyday, muzicianul mort la 74 de ani, va avea parte de un omagiu popular, de proporțiile unuia rezervat șefilor de stat.

 

Zeci de mii de oameni, aproape o mie de motocicliști, dar și cele mai importante personalități politice, în frunte cu Emanuel și Brigitte Macron, îi vor aduce un omagiu marelui muzician, mort în urma unui cancer pulmonar.

Cortegiul funerar va străbate celebrul bulevard Champs-Elysées, de la Arcul de Triumf până în Piața Concordiei, escortat de zgomotul a 500 până la 700 de motociclete turate, ca omagiu adus stiluiui de viață rock n roll și pasiunii pentru motoare a lui Johnny Hollyday.

O ceremonie religioasă va fi oficiată la Biserica Madeleine, la care vor participa muzicienii care au cântat alături de Hallyday, iar preşedintele Macron va ţine un discurs.

Poliția pariziană a anunțat că a mobilizat 1.500 de agenţi de securitate şi jandarmi pentru excepționalul eveniment.

De vineri până duminică, mesajul "Merci Johnny" va fi proiectat pe Turnul Eiffel, dar și pe faţada complexului AccorHotels Arena, sala de spectacole unde Johnny Hallyday a susținut multe dintre spectacolele sale memorabile.

Funeraliile propriu-zise vor avea loc luni, într-o ceremonie privată, la cimitirul de pe insula Saint-Barthélemy, unde artistul avea o proprietate. 

Johnny Hallyday, considerat pionierul rock'n'roll-ului francez, a vandut de-a lungul carierei 110 de milioane de discuri, în momentul morții lucra la un nou album, care va fi lansat anul viitor.

Adieu Johnny!

 


realitatea

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×