Sari la conținut
Forum Roportal
Vladwolfsteiner

Casa din gabioane? Posibil giveaway?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Adesea cuget si gandesc si din tot acest gandit iese cate o idee buna. Sunt un tip pragmatic si foarte economic,posibil si zgarcit. Am in plan sa construiesc o casa la preturi deosebit de mici pe baza unui teren ce urmeaza sa il primesc de la stat intr-o localitate rurala. Da sunt tanar si am 19 ani, Sunt bucurestean getbeget de origine bercenera si cu toate astea cu ambitii mari POSIBIL realizabile.. insa inainte de a investii un leu in acest proiect am de gand sa cer niste pareri avizate chit ca pare prostesc sau execrabil. Stabiland aceste lucruri sper ca aveti amabilitatea de fi obiectivi si a-mi raspunde la viitoarele intrebari argumentand pe baza ideeilor dvs. facand un barter teoretic lipsit de scrupule.

Asa cum spune si titlul pe care eu l-am ales vreau sa imi fac o casa din gabioane, mai exact vreau sa fac niste gabioane pe care urmeaza sa le "supra-alimentez" cu pietre: mari,mici,medii si cu tevi de fier beton in interior. Facand un cofrag din osb pe ambele parti ale "peretelui" ,dar lasand un spatiu de 1-2 centimetri intre cofrag si gabionul deja realizat pentru "umplere". Ma gandesc sa torn ciment sau beton in acest cofrag, peste toata umplutura lasand la exterior un perete neted.dupa inlaturarea cofragului de osb.

1:Ma intereseaza cam cat costa umplerea unui asemnea perete CLASIC, iar prin clasic ma refer la un perete de bloc ca dimensiuni de 2m lungime. Cu ciment sau beton dat find si faptul ca incerc sa reduc costul cat mai mult posibil folosind aceasta tehnica un fel de compactare.

2.Pornind de la ipoteza ca este posibil realizarea acestui lucru' vreau sa captusesc peretii interiori cu lana deoarece 1kg de lana costa intre 1 si 3 lei. Realizati un test de imaginatie.

ASTEPT SFATURILE DVS. IN LEGATURA CU UN PRET ORIENTATIV ARGUMENTAT  SI CATEVA POSIBILE RECOMANDARI!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Asa se fac niste garduri decorative pe ici-colo in Phoenix,  Arizona, perete de separare al spatiului de zgomot, intre o strada rezidentiala si una mai circulata sau chiar freeway.

 

N-am idee de pret/metru patrat, doar atit ca in zona calda orice material de constructie devine ideal, pana ce unde-s 4 sezoane si o iarna grea, poate l-as folosi ca perete care nu arde/firewall in caz de incendiu, si este construit si un camin/fireplace ca sursa de incalzire al incaperii principale.   

 

Lana este un material foarte flamabil, dar decizia esta al tau.  Eu as investi in ceva obisnuit sa aibe si pret de vanzare in caz ca ai avea nevoie sa-l pui pe Market.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Părerea mea este că vei eşua în încercarea de a inventa din nou roata. În zona noastră casele sunt din lemn sau din zidărie din mai multe motive. Dacă vrei să construiești o casă ieftină părerea mea este să faci una mică din lemn fără cine ştie ce inovații tehnice. Materialele folosite şi arhitectura tradițională sunt impuse de clima de la noi. Venind cu tot felul de inovații riști să te trezești că în casa ta este caniculă vara şi frig iarna, când ar trebui să fie exact invers. Izolarea pereților interiori cu lână îmi spune ca vei împărți casa cu mii de molii :D

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×