Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
LIVEASAHB

zodii - DUMNEZEU

Recommended Posts

Dincolo de glumele care se fac pe seama credintei in zodii, aceasta credinta exista. Este curios, dar oamenii care refuza ideea unui Dumnezeu Creator, prefera sa se supuna unor berbeci imaginari care alearga prin stele. O gospodina trece cu vederea cuvintele lui Hristos: "iubeste pe aproapele tau", dar o asculta pe prezentatoarea TV, daca ii zice: "astazi veti avea o zi grea, evitati conflictele cu cei apropiati".

Faptul ca omul e indreptat spre latura tainica a existentei sale, vorbeste despre dualitatea naturii umane. Pe de o parte, lumea imediata, vazuta, iar pe de alta parte, lumea mistica, necunoscuta si nesigura, dar prezenta in chip latent in fiecare. Omul crede, daca nu in Dumnezeu, atunci in orice altceva.

 

 

Lumea interioara a acestor oameni e o lume caleidoscopica, dezordonata, care isi lasa amprenta asupra modului de gandire si de receptare. De aici fragmentarismul lumii moderne si, mai ales, postmoderne, lumea clip-urilor si a colajelor.

 

Omul are nevoie de repere in univers, el nu poate sa existe de la sine. Experienta fricii, a singuratatii, ne impinge spre credintele cele mai ciudate. E adevarat, exista stele si constelatii, fiecare cu nume si traiectorii proprii, dar cum putem crede ca un corp irational poate influenta in vreun fel fiinta atat de complexa care este omul ? Ce-i drept, in complexitatea sa, omul poate sa creada chiar si ca luna, care nu e decat un bolovan, poate sa-i hotarasca soarta ! Aceasta credinta ma duce cu gandul la personajul lui Creanga, care plangea de frica bolovanului de sare de pe soba.

 

Sfintii parinti spun ca obisnuintele sunt a doua fire. De aceea, omul care asculta mai multa vreme horoscoapele, ajunge, in cele din urma, sa fie o umbra a semnului sau zodiacal. Acesti oameni nu isi dau seama ca devin foarte vulnerabili, pentru ca e destul sa-i afli zodia si poti face cu el ce vrei, il manipulezi ca pe un zombi, ceea ce e valabil, mai ales, pentru femei.

 

Noi suntem invitati sa imitam sau pe Hristos, sau berbecii, taurii si racii zodiacali. Imitand, devenim, sustine ascetica ortodoxa. Dar, desigur, fiecare e liber sa aleaga ceea ce vrea el sa devina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu nu cred in horoscop,dar cunosc o persoana care se uita in fiecare zi la el si isi modeleaza comportamentul si actiunile sale dupa ce escrie acolo.

Nu pot intelegi si crede ca stelele pot prezice viitorul meu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cred ca nu mai e nimic de adaugat la ce ai scris .Ai mare dreptate.Si nu este mai

usor sa fugim de responsabilitatea de a ne construi viata,cind "Venus e disjunct cu Marte"

(zic si eu)?

Totusi,o farima de adevar exista si in stele,care zic eu ca ne influenteaza structura cristalina,

asa cum Luna influenteaza mareele,de exemplu.

Si daca tot Universul este o retea,atunci suntem toti conectati intre noi si cu stelele inclusiv,

pe linga copaci,animale si altele.

Cred ca in momentul in care s-ar atinge punctul critic in realizarea dezideratului cristic

'Iubeste-ti aproapele' abia atunci am modifica reteaua si berbecii ar zburda cum vrem noi.

Nu sunt atit de desteapta ca sa fi gindit eu lucrurile astea,le-am citit doar si am tras niste

concluzii in care cred.

Doamne-ajuta.Namaste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

e clar ca facem parte dintr-o lume in care interactionam cu cei din jur (orice ar fii). Eu personal nu cred in horoscop si nici nu-l ascult. Tot Universul acesta e perfect, totul e legat unul de celalalt ca toate lucrurile sa aiba un rost si o putere asupra celuilalt. Printre toate lucrurile perfecte numai unul nu este: omul. De ce? Pentru ca o fiinta perfecta care ar si gandi pana la urma ar ajunge sa faca rau sau sa se creada chiar el Dumnezeu. Totul e mai simplu decat credem, doar noi ne complicam singuri viata.

Edited by bai3tzash

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×