Sari la conținut
Forum Roportal
roportal

Medicamentele si efectele adverse

Postări Recomandate

Toate medicamtele au efecte adverse mai mici sau mai mari. Totul este ca in cursul tratamentului efectul benefic sa fie mai mare.

 

Cred ca ati aflat de scandalul cu Vioxx-ul. Aceste era unul din cele mai bune antiinflamatoare si unul din cele mai scumpe. Se credea ca nu are efectele adverse semnificative, dar un studiu recent a aratat ca poate produce infarct sau accident vascular cerebral asa ca a fost retras de pe piata.

 

Comunicatul de presa al firmei MERCca&Co: http://www.ms.ro/a_ms/ps_bp/afisez.asp?mm=570

 

Acest fapt m-a pus pe ganduri: Cate din medicamentele prezente pe piata mai au efecte adverse de care nu se stie?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

...prea multe comentarii nu sunt de facut...dar avem macar multumirea ca sistemul informational functioneaza si ca putem avea acces la aceste stiri...poate ne indreptaam si noi spre o lume cu adevarat transparenta...

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mai toare au efecte adverse si nu numai.O alta racila a lor e ca interactioneaza intre ele.Ca ex.:Carbamazepina(substanta de baza-folosita ca anticonvulsivant si in cazurile de migrena foarte accentuata) apare ca tegretol,carbamazepin si alte denumiri comerciale.Este de neinlocuit in unele situatii dar intra in interactiune cu sa zicem valproatul de sodiu(comercializat sub numele de:Orfirl,Convulex,Depacaen,Depacaot) si ii mareste toxicititatea,sau functie de doza ii poate micsora efectul.Pe langa asta induce diverse boli:unele pulmonare foarte grave(bronsiolita).Stiati ca piramidonul a fost scos din uz la nivel international pentru ca era cancerigen?Primidonul si el a fost scos.Medicamantele alopate utilizate la gramada,fara o algere atent studiata,pot face mai mult rau decat boala in sine,prin reactiile chimice care au loc intre ele! :roll:

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×